Burası dutluk olmuş
Printable View
Burası dutluk olmuş
akıllı bıdık gelmiş.thy den çıkamadanmı geldin.neyse bi kaldır ifadeni alalım.çok bilmiş şey seni....y.t.d.
ABD'de devam eden Halk Bankası davasında, istinaf mahkemesi bankanın Yüksek Mahkeme'ye başvuru hakkını kullanabilmesi için federal mahkemedeki yargılama sürecini askıya aldı.
New York İkinci Bölge (İstinaf) Mahkemesi, davanın görüleceği federal mahkemedeki süreci beklemeye aldı.
Bu kararın ardından, Halk Bankasının Yüksek Mahkemeye başvuru yapmasının önü açıldı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Vay arkadas, hala Anayasa Mahkemesine basvurulmamis mi? Ben oteki yazilardan 2nd Circuit'in Anayasa Mahkemesine yolladigi izlenimini cikarmistim.
Rutin bir yasal prosedur. Bir ay oncesinden simdiye bir degisiklik yok. Ayrica dusundugumuz sekild egidiyor. Ama at hirsizlari neyin icerigi olduguna gore hareket etmiyor ki. Neyi nasil kullanabileceklerine bakiyor.
Bugun balinalarin gelip gelmediklerine bakmak lazim. At hirsizlari ile ciktigi yere iniyor tekrardan cunku.
Peki simdi ne olacak.
Basvurulduktan sonra 1-2 ay icerisinde (ortalama sureler boyle idi, daha once istatistikleri koymustum) Anayasa Mahkemesi kabul edip etmeyecegini soyleyecek.
Anayasa Mahkemesi 70 basuvurudan 1'ini kabul ediyor. Istatistik olarak ufak bir ihtimal.
Yani kabul edilirse tavani var o zaman. Su anda beklenti bitmemis de olabilir demek bu.
%1 gibi bir olasilik varken kabul ederler mi?
Bence edecekler. Teorimi destekeleyecek veriler:
1. FSIA hakkinda 11 Temyiz Mahkemesinden degisik kararlar cikmis. Buna son noktayi koyacak olan Anayasa Mahkemesidir.
Yani tam onlara gore bir dava.
2. Cleary Goettlib hukuk firmasinin yazisinda Anasa Mahkemesinin sivil davalarda FSIA hakkinda karari oldugu, ama kriminal davalarda olmadigi belirtilmis. Yani tam onlara gore bir dava.
3. Bu veri degil benim tezim. "Hukuk Sistemlerinde Emsal Yaratiliyor" gorusum cercevesinde kabul edecekler. Edecekler ki bir daha bu konuda ABD ile karsilacak kimseye gidecek yol kalmasin, ABD hukumeti 500 sene bu sopayi dunyadaki butun bankalara sallasin.
Peki 1-2 ay icerisinde Anayasa Mahkemesi basvuruyu kabul etmezse ne olacak?
Benim istedigim bu. Red kadari geldiginde jurili durusmalara gecilecek. Yani uzlasma ihtimali olusacak.
Su asamada uzun suredir iskence ceken ortaklar icin WIN-WIN bir durum var. Kabul edilirse bir tavan cekecek, kabul edilmezse davasinin hemen sonuclanma ihtimali olusacak.
Anayasa Mahkemesi basvuruyu kabul etti diyelim... O zaman ne olacak?
Benim hosuma gitmeyen bir durum bu. Cunku 1 senemiz daha gidecek karar cikmasi icin.
Anayasa Mahkemesi 13 ayda ortalama karar cikariyormus.
2nd Circuit (bizim davanin yeri)'ten gelen davalarda ise 11 aymis bu sure.
Bu olasilik gerceklesirse, gerceklestikten kisa bir sure sonra ben sonradan gelmek uzere cikacagim. Ama Anayasa Mahkemesinin karari cikmadan geri donmus olacagim.
Anaysa Mahkemesi basvuruyu kabul ettikten sonra nasil bir karar verecek?
1. Davayi dusurecek.
2. Davaya devam diyecek.
Ilki en iyisi olmasina ragmen bu iki olasilik da bizler icin olumludur. Yani ordan ne cikarsa ciksin olumlu. Gidersem, bu yuzden karar cikmadan gelecegim diyorum.
Anayasa Mahkemesi davayi dusurebilir mi?
Bence dusurebilir.
1. 2nd Circuit'ten gelen kararlarin %88'ini bozmus gecen sene. %8 degil, %88. Matematik yanimizda.
2. 9 hakimden 3'unu Trump atadi. 6 tanesi Trump'i destekliyor. Bu davalarin ucu da yargiya baskiya yapiyor diye New York'ta Trump'a uzatilmaya calisiliyor.
Ama "Hukuk Sistemlerinde Emsal Yaratiyorlar" tezim cercevesinde dusurulmeyecek.
Bunlar benim tezlerimdir. Dogru olacak diye birsey yok, muneccim degilim, elimize gelenlere gore olaylari tahmin etmeye calisyorum. Her koyun kendi bacagindan asilir.
Benim gorusum dediysem arkamdan salliyorum demek degil. Senelerdir elimize gelen verilere dayaniyor.
Dava ile ilgili yazilabilecek herseyi yazdim.
Simdi oturup piyasanin ne yaptigina bakacagiz, oteki gelismeleri takip edecegiz.
Bu banka yanliz mahkemesi disinda piyasada olan hicbirseye tepki vermedi senelerdir. Bir yerde degisir mi bilinmez. Bence secim, yani mahkemesini direk etkileyebilecek bir durum haricinde degismez, gecici tepki olarak kalir.
Ukranya'da savas ihtimali gecen sene de oldu. Bist100 Turkiye degerlendi diyordu.
Banka vergileri toplamaya baslamisti.
Kabul havalimani icin anlastik ABD ile.
Bankalar kac kere 2X cekti.
Hisse nerde? Nerde oldugu belli. Cunku en buyuk problem cozulmeden piyasa gelmiyor. Benim isim bir basvuru kabul edildi, %5-10 yapayim ile degil. Onu her hissede bu bankanin belasini cekmeden de yapabiliyorsun.
Hissenin kalici olarak primlenmesini saglayacak tek bir sey var. O da mahkemesinin cozulmesi.
O da nasil cozulecek? Banka sucunu kabul edip uzlasinca, jurili durusmalardan onceki 1-2 ay. Gerisi hikaye.
Yeni bir gun, yeni bir baslangic. Ayni-hamam-yeni-tas.
Inlerine girecegiz bugun. Muahahahaha.
Vadelisi iyi.
Tavan'dan actilar. Tavanda ne kadar lot gelecek ona bakiyorlar herhalde.
http://share.matriksdata.com/Images/...0940297595.png
Her turlu pislik var at hirsizlarda. 5 milyon lot eksiye gecti 12 milyon lottan.
http://share.matriksdata.com/Images/...0944554163.png
İlgi: 16.10.2019, 17.02.2021
ve 22.10.2021 tarihli özel durum açıklamalarımız.
Bilindiği üzere Bankamızın ABD'de devam eden ceza davasıyla ilgili
olarak Yabancı Devlet Yargı Bağışıklığı Yasası (FSIA-Foreign Sovereign
Immunities Act) uyarınca New York'ta bulunan Birleşik Devletler İkinci İstinaf
Mahkemesi nezdinde yapmış olduğu itirazlar, anılan Mahkeme tarafından 15 Aralık
2021 tarihinde reddedilmiştir.
İkinci İstinaf Mahkemesi'nin bahse konu Banka itirazlarına dair ret
kararı, bir üst mahkemede temyiz edileceğinden bu süreçte davanın Bölge Mahkemesi'ne
geri gönderilmesinin durdurulması yönündeki Bankamız talebi, İkinci İstinaf
tarafından 14 Ocak 2022 tarihinde kabul edilmiştir.
Bankamız, Yabancı Devlet Yargı Bağışıklığı Yasası kapsamındaki itiraz
dilekçesini ABD Yargıtay Mahkemesi'ne (Supreme Court) yasal süre içerisinde yapmayı
planlamaktadır. Yargıtay Mahkemesi süreci bitinceye kadar Bölge Mahkemesi'ndeki
yasal süreç askıya alınacaktır.
Kamuoyunun ve
yatırımcıların bilgilerine sunarız.
Herifler 12 milyon lot yazmislardi, orada 3 milyon lot kaldi. Atlayanlardir. 10 milyon lot bekliyor tavanda.
5.50'den acilir artik.
haberin doğrusunu senden öğrendik 666
KAP haberini mi diyorsun? Onlari koyduk ama Cuma gunu. Bankaya gerek yoktu.
http://share.matriksdata.com/Images/...1000514224.png
Ayni at hirsizlari. Hicbir degisiklik olmaz mi arkadas.
askı meselesi, sanki her şey halloldu gibi gece bazı borsacılar youtube dan anlattılar
Yok arkadasim, bizler bu hisseyi cok uzun suredir takip ediyoruz. Neyin ne oldugunu biliyoruz.
Tokmakla lem. Gecen seferki basvurunun tipa tip aynisin. Ayni at hirsizlari.
Tek fark gecen sefer malimi kapmislardi, bu sefer akillandik. Yarin alirlar.
Balinalar ugramiyor yine maalesef.
At hirsizlardaki problem de kagit gitse bile at hirsizi ati satinca kagit ciktigi yere geri geliyor. En fazla 2 gunde ata alici buluyorlar, yoksa at tekmeliyor.
Kavala da var. Onu unutmayalim.
http://share.matriksdata.com/Images/...1108506023.png
666 agam :wave:
bütün yazdıklarınızı tam beynime nakşederek sabah bi kez daha okudum:cool:
sonra cenaburabbülalemine :ok: sığınıp 5.55 den sizin bize aşikar ettiğiniz şu at hırsızlarının arasından malı gömdüm :yahoo::yahoo::yahoo:
bereketinin bolluğu sayenizdedir müteşekkirim... :ok:
alttan yavaş yavaş bugün yarın yerine koyacağım malları tekrardan
başımızın tacısınız :bravo: güzelliklerle dolu bol kazançlı bereketli seanslar dilerim...