300 bp gelirse 16 verirlermi bankalar aktif rasyo biraz dusurur gibi yansımayı.
300 bp gelirse 16 verirlermi bankalar aktif rasyo biraz dusurur gibi yansımayı.
Aktif rasyo oranı böyle kaldıkça hiçbirşey olmaz mevduattan.
Adam faizi yükselttiğinde nasıl kredi verecekte tutturacak aktif rasyo oranını
Yüksek faizle krediyi kime verecek.
150 - 175 artış yarın 8 i gösterir, daha sonra kademeli artış beraberinde gelir, bu döviz borcu olan irili ufaklı yüzlerce kelle koltukta şirketin batması demektir.
Bu arada tahminim 200 baz puan.
hadi bakalım MB ağanın eli tutulmaz acele etmeyin iyi düşünüp karar verin :oleyo:
Şimdi bloom da şekerbank ekonomisti faiz artışı beklemiyoruz dedi konuşurken de baya stresli ve heyecanlıydı konuşmalarıda gerçekten çok tuhaftı
Ben 150 puan artis bekliyorum
M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Siz kafa mı geçiyorsunuz . MB faizi yükseltmezse DOLAR bu gün 8 lirayı geçer en az 300 baz puan artmasını bekliyorum çünkü beklenti yaratıldı artık.
Ayrıca bloomberght ye sakın güvenmeyin her dediği ters çıkıyor. Yorumcuların %90 ı palavracı ayrıca bloomberght faizin artmasını istemiyor.
min %12 seviyesine çeker.
300 bps piyasayı sakinleştirir..
ytd.
syg,
Ben bunu daha önce de yazmıştım MB kaç arttırır tam bilmemekle beraber Bankalar normal 32 günlük mevduatlara 14.75 milyon ve üstü mevduatlara 15 verir gibi geliyor bana ayrıca N kolay 16,5 olur diye tahmin ediyorum.
Nkolayda 11/02/2021 tarih mi veriyor arkadaşlar. 1 haftadır hep aynı vade daha uzunu satışa çıkmıyor mu acaba.
Yaw bende artmaz diye düşünüyorum..
Yada çok az bi artış..0.50 falan gibi olur diyorum..
Aslında çok komik bi duruma düşürdü MB kendini..
Bütün dünyada teşvikler var paralar saçılıyo..
Bizim kiler faiz artırıyor..:kahkah:
https://twitter.com/xcfg/status/1319...586202624?s=19
Fısıltı gazetesi 300 BP diyordu. Zaten bunu önceden haber alan tayfa borsaya yüklenmiş olabilir. Ytd.
Ben bu arkadaşları tanıyorsam piyasayı tatmin edecek bir faiz artışı yapacaklarını zannetmiyorum.
Hazır cds de düşmüşken ağızlara bir parmak bal çalıp devam ederler yollarına.
Yatırım tavsiyesi değildir.
https://www.yenisafak.com/amphtml/ek...mpression=true
Enteresan bir haber servis edilmiş
Ben bu yaşıma kadar doların UP UP yapmadan düştüğünü görmedim. Euro'yu hatırlayın. o da 8,98 e geldi 25 kuruş çekilip 9.30 a gitti.
Toplantı haricinde bir faiz artışı yapıldı hali hazırda. Bu toplantıda onu tescillerler. 150-200 en fazla.
Biliyorsunuz MB piyasayı takip ediyor piyasaya yön vermiyor. Piyasa faizlerinde afaki bir yükseliş yok.
Dün 13,50 idi. GLP kaç? 13.25. Her şey ortada
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
YEP in tutturulması için en az 500 bps e yakın yatırım yapılması gerekir diye düşünüyorum.
ancak seçimlerden sonra yabancı girişi olur ise bunu ayrık tutuyorum.
bence de olması gereken 250 veya 300 ilk etapta.
Ama yaparlar mı bilmem...
Bence 175 bp yapacak ama dolara bakılırsa sanki 250+ gelecek gibi duruyor.. Yıl sonu bilançoları da makyajlamak adına doları 7.2-7.4'lara çekmek isteyebilirler bunun anahtarı da minimum 250 bp ile başlar. 300+ doları olanları ciddi üzer..
Dolar 7.78
21 ağusto da gaz haberi geldiğinde 7.18 leri görmüştük ama dolar süper düştü owww falan denmeye başlandı bile..
Balık hafızalıyız..
MB pass geçerse yüzde 2 bile koysa dolar buradan geleceği yer 7.95..ee zaten 4 gün önce de orada idi..
7.95 i görse 7.92 kapasa..
Tamamdır bi faiz artışından daha böylece kurtarmış oluruz paçarı herhalde..:)
Sonrasında öteki PPK ya kadar pıtır pıtır gider yine..
Ben pek ümitli değilim nedense bu toplantıdan..
Ondan da karamsarım biraz..
Dikkate almayın beni.:)
Korkuyorum 50-100 bps falan yapacaklar diye, öngörü 0
Bu arada
Dün bankacımla konuştum
2 puan artış bekliyoruz dedi..
Kasım ortası gibi de mevduatlarda 14 15 ler konuşulabilir dedi..
Genel beklenti bu yönde bankacılarda..
250 baz bekliyorum
75 baz puan bekliyorum.
hadi MB kim tutar seni.???
sevindir mevduatçıları.
:)
Mevduat in dolar out.
nasıl olsa dolar düşüyor, bu hafta bakın hep düştü diyerek faizi bugün arttırmazlarsa bak sen gümbürtüyü. bu hafta doların düşme sebebinin piyasalardaki "faizin ciddi anlamda yükseltileceği" beklentisinin oldugunu birilerinin merkeze ve hükümete söylemesi lazım. eğer iş danışmanlara kaldıysa faiz bile düşürtürler..
Dokar satarak dusuyor.ama ben faizin ise yarayacagini dusunuyorum.fakat 1-2 ay sonra borsalarda satis bekliyorum son kere.7.95 i geçmez.
Dolar uçtu