konut satışları haziran ayında 190 bin 12 adet oldu (önceki ay: 50 bin 936 adet) - tüik
yememiş içmemiş ev almışlar.
Printable View
konut satışları haziran ayında 190 bin 12 adet oldu (önceki ay: 50 bin 936 adet) - tüik
yememiş içmemiş ev almışlar.
vadeli geride kaldı yine...şu an 135.250 falan olmalıydı...
albayrak: Tek başına 250 alt sektörü harekete geçiren konut sektöründe kamu bankalarımızın düşük maliyetli destekleri etkisini gösterdi.
ALBAYRAK: KONUT SATIŞLARI GEÇEN AY %209,7 ARTARAK 190 BİN 12 İLE TARİHİNİN EN YÜKSEK HAZİRAN RAKAMLARINA ULAŞTI.
Cümleten bol kazançlar dilerim ahali
Emlak satışları yüzde 200 artmış
https://i.hizliresim.com/Rmx8on.jpg
Squid dipten beri ahlak satıyorsun ki sözde.. oralardan hulk alan viop long olan benle dalga geçtin bir sürü kişi belki senin yüzünden long olamadı veya spot alamadı sen önce kendine bak da ahlak dersi ver.
Bakın arkadaşlar beni gerçekten yanlış anlıyorsunuz. Ben spekülasyon vs yapmıyorum. Enflasyonist ortam ve bu ortamda tl bazında endesin yükselmemesinin akla aykırı olduğunu belirtiyorum. sizin 80 bin endeksten beri çöküş beklemeniz ve bunun psikolojinizi ele almasını bi kenara bırakın.
Ayrıca 2008 den 2009 dan hiç mi tecrübe etmediniz. Para basılırsa borsa coşar. hatırlayın 2009 da buralar çöküş gelecek, ülke batacak bitecek borsa 10.000 lere gidecek diyenlerle doluydu. VİOP yani VOB o zamanki adı ile 29.000 den bi başladı bu naralar eşliğinde 130 binlere geldi.
3-5 tane çöküş gelecek vb. felaket tellallığı yapıpta 80 binden %60 yükselen borsada düşecek düşecek diye millete yanlış empozeler yapanlara aynı duyarlılığı gösterdiniz mi?
Ya bir kişiye takılmadan yazı yaz artık veya siyasetsiz. Bu ikisi olmadan sen yazı yazamazsın.
sünger bob yine iftira kampanyasına başlamışsın.. bu söylediklerin tamamen iftira..yazılarım arşivde.. yön belirtmiyorum.. al sat tavsiyesi anlamına gelebilecek hiç bir yazım yok..ama sende sürüyle bu tür yazı var..
90 bin gecildikten sonra long olmayan zaten grafiklerden falan hic anlamiyordur orasi ayri. Ama 100 binlerden sonra isler degisti. Su an hala daha endeksin gidebilecegi yer var dusuk olasilik olsa da ama grafiklerdeki uyumsuzluklar, nasd**'daki cilginliklar, vaka sayilarinin dunya'da her gun rekor kirmasi, abd'nin yeniden kapanma durumu, bizdeki cari acik ve dolarin garipligi vs vs bir suru durum varken tek seferde %50 yukari gitmis endekse "dusmeyecek" demek biraz yaniltici bir yazi. Ben dusecegini dusunmuyorum dese o da tamam ama direkt dusmeyecek diyor. Bu kadar kesin ifade kullanilmamali bence insanlari yaniltabilir eger duserse.
Blloombergde serhat gürleyen var: Tüm dünyada hisseye yöneliş devam edecek,diyor.
Ama düşmeyecek demek daha ikna edici oluyor... "Bence düşmeyecek" dese ben belki ikna olmazdım...
Düşerse ekime kadar düşmezse kasıma kadar.
Tupraş long, endeks short pozisyonu açılmıştır.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Arkadaşlar artık yazmayacağım. Ortalık ahlak abideleri ile dolmuş. 160 bin endekste görüşmek üzere. 6 aydır yazdığım hiçbir şey yanlış çıkmadı. Burası viop topiği. ama ego kırılımları yada short olmanın getirdiği acı psikoloji kişileri etkisi altına almış. Hadi buyrun o zaman laf sizin olsun. Longtan kazandığım bana yeter. Herkese bol kazançlar sağlıcakla kalın....
Merhabalar. Yukselisi kacirdim ama 134.750 den shortladim bu sabah. Kar al hedefim 132.900.
136 bine cikarsa bir adet daha short yapicam.
Hepinize bol kazanclar:)
Endeks shortun yanında call opsiyonunda long olmadan olmaz...
Yatırım tavsiyesi değildir.
136 binleri gorseydik keske. Sonrasi cok rahat duserdik. 128 binlere. Boyle muallakta kaldik.
Sn Sanane sizi begenerek okuyorum:) Ama soylemistim grafigime gore hareket ediyorum ve bence 132.900 kacinilmaz. Hatta 128 binler. Yukarida sadece 136 bin hedefim var bu yuzden shortu uygun gordum. Dipten long acamadim firsatim vardi ama pozisyonu kapattim cuma aksami :(
Siz temelcisiniz ben teknikci. Bol kazanclar:)
shortcuları batırmak üzerine kurulu bir düzen burası. yapacaksan hissede short yada long yapacaksın. endeks tamamen kandırmaca. ytd.
rekor aps.,günlüklerde max. alış varken NU,YABANCI SATIŞI VS...
tüm bunlara binaen düşüş beklediğimden sadece saatlikte short-flat yapıyorum..olur da büyük balık yakalarım diye ama bir türlü olmuyor.
gece sistem dışına çıktım. 45 kont. poz. aldım.saatlik sat verirse 100 yaparım dedim...yine BAMYA....VALLAHİ GINA GELDİ...POZ. TEKRAR CUZİ KARLA KAPANDI...
https://i.hizliresim.com/tOujnC.png
Serhat Gürleyen bayaa ikna olmuş hem de... Ne alsan gider diyor kısaca... O ucuz bu beleş vs vs, havacılık dışında her şeye AL verdi...
Vatandaş seçici davranıyor endişe etmeyin. Aynı zamanda gayrimenkul değerleme uzmanlığı yapıyorum ve geçen ay benim yazdığım raporlarda ortlama m2 konut fiyatı 3.500 TL idi İstanbul'da...
Araba fiyatına ev olmaz... Bilinçli konut alan zarar etmez merak etmeyin. Arsa dahil, bir de maliyet hesaplayın isterseniz.
çin: Lockheed martın'e yaptırım uygulayacağız -bn - bloomberg ht
opsiyon meselesi bazen sıkıntı yaratır.. kotasyon her zaman olmuyor.. zaman değeri, theta, gama, vega gibi kavramlarla neyi ne zaman açacağın önemli.. volatiliteyi kollamak önemli..bende kullanıyorum ama futures işlemlere göre daha çok teorik altyapısı ve parametresi var..
prensip olarak söylediğin çok doğru.. ama ne zaman açılacağını iyi belirlemek lazım.. opsiyon prim maliyetini minimize etmek önemli..
diğer yandan.. dediğin "sigorta" işlemini ( endeks short için call long opsiyon) endeks bileşenlerinden endeksi yuksek korrelasyonla ve beta ile takip eden 2-3 hisseyi kullanarak da yapabilir long poz alarak onlarda..ama kesinliği call long kadar olmaz elbette sigorta anlamında..
Banka bilanço rallisi neden olmasın..
nuri sevgen,136.000 aşılırsa 140.000 olabilir demişti (kanal üst dirençiymiş)..neden olmasın...veya 136.000 aşamayıp şelale neden olmasın(136.000 yakın yerleri 4-5 kere geçemedi)..
demem o ki 2 seçeneğe göre senaryo yapmak lazım..
serhat gürleyende açığa satış yasağını desteklemiyor. Olması gerektiğine inanıyor.
makas sıfır oldu.