bist100 yeni rekor kırdı ama vadeli yine geride kaldı hiç değilse 149.500 falan olmalıydı...eski zirveye göre normalde 160 binlerde olması lazım aslında...
Printable View
bist100 yeni rekor kırdı ama vadeli yine geride kaldı hiç değilse 149.500 falan olmalıydı...eski zirveye göre normalde 160 binlerde olması lazım aslında...
Bist rekor kırıyor , hisse tarafında 1150 iken olan portföy değerimin altındayım. Nasıl iş ise ...
Baba Yabancı Fon lar
Müşterilerine
Traderlarına
Mail ler atıyor, raporlar yazıyor, 1 haftadır
Dolardan , Altın dan çıkın, TL YE geçin diye
Dolar, Altın satıp, hisse alıyorlar, yabancılar.
Yerli fon ve bireyseller halen Dolar da , Altın da bekliyor...çok bi çözülme yok şimdilik..
Bakalım hangi taraf ağır basacak? )
15 dakıkaya robotları salarlar......yön yavas yavas bellı olur...
SPOT TÜM alıcı satıcı
https://i.hizliresim.com/8H4VBe.png
Taşınan Açıklar
https://i.hizliresim.com/cAZNVa.png
borsa istanbul/atilla: şartlar uygun olursa günlük fiyat marjlarını gözden geçiririz - bloomberg ht
KRDMD öküzünün kasım vadelisi ;
4,40 üstünde tutunma çabası sonuç vermezse bir realizasyon kaçınılmaz gibi...
https://i.hizliresim.com/PJWU6b.png
O değil de bende yön duygusu kayboldu.
Sistem de Cuma zarar etti, bugün de zarar etmekle meşgul 1371 short girdi sığır :)
Spotta malın üstüne oturduk kar yazıyoruz ama nereye gidecek bu böyle, nerede durur?
“ Eğer sahnede duvarda asılı bir silah varsa, o silah mutlaka patlar." Çehov
geçen hafta ilk 3 gün takası belli oldu, 4 milyar TL civarı alım var yabancı takasında ..
garan-akbnk-isctr üçlüsü 1,9 milyar kchol- tuprs- ykbnk 1,1 milyar, thy 400, eregl 200 milyon, kamu kağıtlarında kayda değer bi giriş yok.. perşembe işlemleri bugün belli olacak, girişin devam ettiği belli ama miktarını görmüş olucaz
perşembe-cuma yaklaşık 20 bin pozisyon artışı olmuş, daha önceki shortlar kapanmıştı ama çarşamba shortlayanlar aşırı terste kaldı, onlardan gelen yüklü poz kapama talebine rağmen totalde poz artmış olması short iştahının devam ettiğini gösterir (yeni shortçular gelmiş olmalı, geçen hafta öncesi short kalanlar foruma bile yazmaz oldu zira)
Thy kitler mi. Ytd
aracı kurumun bana günlük gönderdiği net yabancı işlemlerinde
geçen hafta 5 işlem gününde 2,1 milyar tl net yabancı girişi var
Spot endeks 149-151 arası bir noktada ikili tepe yapmak istiyor olabilir.
Tüm vadelerde ortalamalardan çok uzaklaştık. 149 -151 arasına ulaşabilirse negatif uyumsuzluklar da başlamış olacak. Bu civardan en az 10bin puan bir düzeltme gelmesi sağlıklı olur.
Hisse alanlar, alacaklar
Bu işin mantığı
Kar eden şirketlere yatırım yapmaktır
Her ne kadar biz de kar eden şirketlerin fiyatlarını düşürseler de
Kar eden şirket büyür, kar eden ve büyüyen şirket değerlenir..
Zarar eden şirket küçülür..
Zarar eden ve küçülen şirket, iflas eder
Kot tan çıkar, tahtası kapanır, paranız ufff olur.
Siz siz olun , habire zarar eden küçülen şirketlere para bağlarken, 1500 kez düşünün. Sonunda bu şirket batar mı? Kot tan çıkar mı? Tahtası kapanır mı? Param uff olur mu diye.
Esas olan, kar eden ve büyüyen şirketlere yatırımdır.
BIST’te Yabancı Kurum İşlemleri Analizi
Borsa İstanbul’da ağırlıklı olarak yabancı kurumsal yatırımcı işlemlerine aracılık eden kurumlardan derlediğimiz verilere göre 13 Kasım tarihinde bu kurumlar toplam 4.482 milyon TL alım, 4.186 milyon TL satım ile ''net 316 milyon TL alış '' gerçekleştirdi. Hacim ve kademelere göre alım tarafında CCOLA, MAVI, AEFES, MPARK, SAHOL, TOASO, KNFRT dikkat çekerken en çok satılan hisselerde BFREN, ALCAR, TCELL, FROTO öne çıkıyor.
Haftalık kümülatif para girişi “net 2.035 milyon TL’’ olurken, son bir aylık kümülatif rakamlarda ise “net 1.847 milyon TL’’ para girişi görülüyor.
bademini bıyığını bilmem artık:)
ancak ben olaya büyük resimden bakarım nerdeyiz diye
viop 30 yakın vade aylık.....
[IMG]https://i.hizliresim.com/AJyMYv.jpg[/IMG]
endeks 100 aylık....
[IMG]https://i.hizliresim.com/XgNpwn.jpg[/IMG]
büyük resmin yanıldığını hiç görmedim
bunu tam tersini 1-2 ay önce bankalar için atmıştım dipte bankalarda hiç umut yokken
kanaatim aynı..ama ayrıntıları sildim..
Kuyruk uzadı sınır kapılarında. Asker zor tutuyor daha fazla dolar alamayız kasada yer yok diyor.
:)
bütçe açığı neden öyle oldu?
birinci soru.
ikinci soru endeks niye tavan olmadı. :he:
Hisse alanlar, alacaklar
Bu işin mantığı
Kar eden şirketlere yatırım yapmaktır
Her ne kadar biz de kar eden şirketlerin fiyatlarını düşürseler de
Kar eden şirket büyür, kar eden ve büyüyen şirket değerlenir..
Zarar eden şirket küçülür..
Zarar eden ve küçülen şirket, iflas eder
Kot tan çıkar, tahtası kapanır, paranız ufff olur.
Siz siz olun , habire zarar eden küçülen şirketlere para bağlarken, 1500 kez düşünün. Sonunda bu şirket batar mı? Kot tan çıkar mı? Tahtası kapanır mı? Param uff olur mu diye.
Esas olan, kar eden ve büyüyen şirketlere yatırımdır.
Gerçek, manipülasyonsuz bir piyasada
20xF/K üstü fiyatlamalar balondur.
20xF/K altı , kar eden, büyüyen şirketler, elbet ederini bulur.
GARANTİnin maşallahı var....
matrikizzz.
len doğru ver haberleri.
veya klavyeye Türkçe bilen birini oturt. asdas. :he:
sanki bütçe açığı yıllık 4 milyara düşmüş gibi verme.
bankalarda short açacak CESUR YÜREK var mı?
geçen haftadaki net yabancı alışına baktıktan sonra karar vermek lazım.
1475,00 short
turkcell'de %5 pay yani 110 milyon lot, yani 1,7 milyar TL rusların satışı geçti .. bu mal aslında newyork'ta satıldı, orada 15.25 alanlar, istanbul'da hafif karla arz ettiler, bunların 33 milyon lotunu yine başka yabancılar karşıladı.. ben bu işlemi dikkate almadım, bu halka arz niteliğindeydi çünkü
ilk5 alıcı yoğunluğu yada yabancıya işlem yapan kurumlar falan gibi şeylere bakmam ben, gerçekleşen reel takasa bakarım sadece
düzeltme yapmadan yukarı giderse. shortçuyla açıkçıyla büyük meselesi var derim.
o zaman kimdir bu derim.