Eski zirvesine geldi daha ne yapsýn arkadaþlar buda ne yapsa size yaranamiyor[emoji122]
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Eski zirvesine geldi daha ne yapsýn arkadaþlar buda ne yapsa size yaranamiyor[emoji122]
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sevgiler o zaman 👋👋👋👋yanlis zaman degildi sirket 400 milyon dolari buhar etti . Size zahmet olacak bi tavsiyede bulunayim. Bilancolarda Socar polymer in 2021 ilk 3 ceyrek degerlemesine bakin , bir de zahmet olmazsa 2021/12 ye bakin . Yatirimcilari nasil kaziklanmis .Biz de insaatciyiz 12 senem yurtdisi taahhut islerinde uluslararasi projelerde gecti , Tabi ki zarar edilebilir islerden ancak tekfenin yaptigi acik acik para aktarma doviz kacirma . Socar polymer gibi satin almalarla yatirimcisini kaziklama. Yanlis zaman diye bir sey yok , hirsiz patronlar ne zaman isterse o zaman artan bir sirket var . Altta biri zirve vs yazmis , kardesim bu sirket 2 milyar Dolar etmeli daha 600 ediyor sen ne diosun :)
Odas ayen aydem... bu 3unde gecen sene cok yanlis isler oldu. Sert dususler yaþandý. Ama bugun neredeler... sektor iyileþince sirket karlari artinca piyasa patron cart cut bakmiyor. Tekfenin zararlarini maliyet artýþý diye biliyorum. Dozlesmeler cok onceden yapýlmýþ. Ancak pandemiyle maliyetler cok artti eregl malum... he beceriksizlikler de var akillari olsa torosu zamaninda halka arz ederlerdi.
Ortak sabahtan aksama kadar otursa pandemide calisanlar Katar stadinda 170 milyonluk iste 110 milyon dolar zarar olmaz . 16 milyar rublelik boru hattinda 7.6 milyar ruble zarar yazdilar . Boru hatti isi ki tekfenin uzmanligi maliyet artisi varsa sozlesmede fiyat artislarina yonelik tazmin maddeleri var . Hala kabullenmek istemiosun ama calindi !!! Bir is zarar ediyorsa o projeyi durdurursun, isverenle muzakere edersin sonra baslarsin . Arabistanda 100 milyon dolar zarar edildi , nerede tazminler . Bak alinir o tazminler de ama havuc verilir sizin gibi sirketi bilmeyenlerin gozunu boyamak icin . 30-40 milyon dolar alacak gelir , tazmin ettik denir . 400 milyon dolar buhar 30-40 ile anca cocuk kandirirlar.
Tekrar ediyorum , tekfenin zarari ticari zarar degil , yoksa o girilen her iste olur kabuldur . T bultende Kharampur santiyesine methiyeler dizildikten sonra butun analistler 2 milyar a yakin kar beklerken 800 Milyon Tl kar geldi sene sonunda .
alin simdi yazdim yatirimci iliskilerine ihale.com da cikan libya haberini sordum , bilmiyorum oyle bir sey dedi . Birileri manipulasyon yapiyor olabilir ben uyarimi yapayim da fazla gaza gelmeyin bu sirketle ilgili . Bu sirkette toparlama gormek istiyorsaniz yonetimi seffaf oldugunda yatirimcisindan ozur diledigini gorun ondan sonra emin olun
Sektor iyilesince demissin , Petrol 20 dolara dusunce dusuk diye is alamiyoruz diyen cahit Oklap Petrol 120 dolara cikti kac is almis bakin. Tamam pandemi bir insaat sirketinin basina gelebilecej en kotu olaydi ama force major diye bir sey var butun zararlari tazmin edersin eger seffafsan . Keyfinden gidip oralarda proje yapmiyorsun
Yabancý yatýrýmcý bir fondur ve bu fon çeþitli analizlerle hisse senetlerine giriþ yapýyor. Bugünkü fiyatlara bakmazlar onlar gelecekteki fiyatlara bakarak pozisyon alýrlar. Baktýklarý bazý kriterler var temettüye bakarlar sektöre bakarlar ve fiyat bugün ucuzsa hisse senedinde kademeli pozisyon alýrlar. Kademeli alýmlar yaparlar.
( Tkfen e yabanci girisi orani cok cok dusuk.Hafif artis var dipten ama bu hisseyi kisa surede costuracak oran degil )
Iþin hacmi tahmin edilebilir mi acaba?
Al-Saadi confirmed that the Turkish company "Tekfen TML" will undertake the work of drilling 186 wells, in addition to backfilling concrete pipes with undetermined distance.
186 kuyu acilacagini ve bunlarin su an icin belli olmayan bir uzunluktaki boru hattiyla baglanacagi, soylenmis.
186 kuyu gayet buyuk bir is gibi duruyor
Sirket bu haberi yalanliyor, bir dumen donuyor da cozemedim . Muhtemelen sirket icinde mal toplamis ust duzey biri bu haberi servis ettirmis de olabilir . Cunku kalamis limani haberi vs gibi haberler cikmisti sirketle alakasi olmadigi ortaya cikmisti . O yuzden durumu iyi analiz etmek lazim . Sirket icinde 10 milyon lotu olan biri 10 tl arttirmak icin soyle bi haber yaptirsa attirir haberi yazanlara 3-5 milyon ne olacak 😃
Bu haberi servis ettiren kisi sirketi iyi taniyan ust duzey biri olmali
Þerefsizler öyle hale getirdiler ki '' man kurt misali '' Tekfen haber ve hareketlerine tamamen duygusuz olarak bakýyorum artýk.
diger sirketlerde de benzer seyler oluyor ortak :drunk:
haftasonu haber cikmis, tanidik bir sirket Ozbekistanda bitki ilaclari ile alakali yatirim yapmayi planliyor(mus)
bir haber ve sadece planliyor(mus)
hisse %7 acildi
birakta bizde yapalim benzer bisiler, kasima fazla :drunk:
Boyle haberlerle olmaz ortak , bize sirketin guven verecegi somut adimlar lazim . Sirket israrla yalanliyor, al iste Teknik olarak 29.40 civarlari bekleniyordu zaten orada mali verdiler birilerine . Bu haberlerle gelecek yukselis yuksek miktarda Viop islemi yapan manipulatorlere yarar sana bana degil :(
Sordum , Kesinlikle yalan deniyor. Guvenmeyen sorabilir caglar bey bu konularda pek yalan soylemez .
Birilerine 29.30 dan kitlediler mali . Dua edin Endeks dusmesin . Bile bile lades yaptim , zararda olmasam direk yuzde 3.5 oldugunda okuturdum belliydi :(
[QUOTE=legolas;6061024]acele etme, yarin 30 ustuyuz :drunk:[/Q
ortak bu aralar çok pozitifsin tekfende.. duyummu var? sadece hismi ?
Artik bu lanet olasi 20 li rakamlari gormek istemiyorum . Bu arada t bulten cikmis degerli Pandora aciklama bile yapamamis, cunku yuzu yok cikip konusacak . Onceden yalandan da olsa hissedarlarimizi mutlu edecek adimlar falan sallardi bakti 1 senedir Hicbir sey olmamis , cikip anlatacak masali yok ona bile tenezzul etmemis. 5 sene CEO ya vereceksek degisim icin zaten yandik , ulkede enflasyon yuzde 100 uzerinde , iyice erir gideriz . Bu beceriksiz pandir in Eregli ve tofas zamani yaptiklari ve o donemlerde hisse performanslri belli
Reha Yolalan a maili dosedim , iblis halka arz surecini anlatmis ama halka kactan arz ettigini yazmamis . CFO olarak son 3 senedir yatirimcilari kaziklayan bilancolarin altindaki imzayi nasil attigini bunlari neden orada anlatmadigni yazdim . Socar polymer ve Torendeki kaziklamalari unutmussun dedim . Zekeriya yildirim denen saksinin yardimseverliginden bahsetmis zaten bahsedecek de bir seyi yok adamin . Haram maas alirsan her yerden tabiki iyilik melegi olursun . Hicbir sey yapmadan o koltukta oturup 1 milyondan fazla maas odedik 18 aydir ; bunun gibi 3-5 yerden alsa 5 kagit temiz para . Ben de iyilik melegi olurum tabi boyle kolay para kazansam. Reha denen seref yoksununun cikmasi pek hayra alamet degil sayin karaninin soyledigi gibi . Ali Pandir yok ya utancindan ya da soyleyecek bir seyi olmadigi icin cikamamis bile
Gerçekten de son derece baþarýlý bir halka arz oldu. Yurt içi ve yurt dýþý yatýrýmcýlardan yaklaþýk 9,5 kat talep geldi. Önemli bir fon yaratýldý. Borsa’da ilk kez Tekfen için “gong çalma töreni” düzenlendi. Ýstanbul Yaklaþýmý gibi, Tekfen’in halka arzý da benim hayatýmdaki çok önemli köþe taþlarýndan biridir. O dönemde aldýðýmýz bazý riskleri almayýp halka arzý geciktirseydik, 2008 küresel krizine yakalanýp büyük bir fýrsatý kaçýrmýþ olacaktýk
T Bultende Reha Yolalan denen iblisin yatirimcilari nasil kazikladigini itiraf ettigi cumle . Acik acik diyor ki Allahtan krizden once halka actik , guzel dudukledik milleti . Yoksa gec kalacaktik. Hisseyi kaca halka arz ettigini yazmamis, ortaklarini kaziklamayi bir basari gibi lanse eden bu vampir surusunden mi biz icraat bekliyoruz . Adamlarin derdi sirkete deger katmak falan degil . Kurmuslar duzenlerini istedikleri gibi sirketi ic ediyorlar basta dogru duzgun patron olmadigi icin . Sayin Karaninin dedigi gibi CEO da pasifize edilmis . Halka arz fiyatinin 1/3 unde olan bir firmanin ( 15 sene sonrasi ) CFO su ortaklarina karsi bu aciklamayi yapamaz !!
Atakan hocam 3 dolar , enflasyon etkisini de katarsak dolardaki 3.40’civari diyelim . 2020 Ocak sonu aldim 19 tl den Dolar 6 lira civariydi
Maxi üstadým en güzel örneði bu fiyatlama için her zaman geçmiþten beraber hep ayný rakam da olduðumuz tav dýr..her daim 1 tekfen = 1 tav ediyordu..bu eþitlik geçmiþ yýllarda hiç bozulmadý 13 lerden beri devam etti ama tav kendini dolar bazlý olarak güncelleyebildi bizim teko sýnýfta kaldý..tl olarak karda olduðumuza sevinemiyoruz malesef..enflasyonla herþeyin fiyatý uçtu..tekfen haala iki yýl önceki fiyatlarda...bugünkü tav fiyatýnda olmalýydý en azýndan tekonun fiyatý...bakalým sene sonuna kadar tavý yakalayabilecek mi...tavýn da hedefi 6$ lardan bahsediliyor...bizim için verilen hedef fiyat 40 lar ise haala bu ortamlarda ucuz kalýyor...
Kesinlikle haklisin ortak . Tav ile ayni fiyatta olmali aralarindaki adil korelasyon bu . Yaklasimin dogru . 20 li 30’lu rakamlar bu sirket icin su enflasyon ortaminda utanctir
Valla ben Sayin Karaninin ongorusune guvenirim, 6 senelik sirket ortagi . Nerede ne dumen var havayi kokladiysa vardir bir seyler . Pandorayi o plazaya gomerler demedik mi basindan beri . Adam 60 yillik insaat firmasinda karli is alacaz diye ortaya cikiyor. Sanayici kafasiyla bakiyor su kadar ton celik satsam su kadar araba satsama alismis . Beyfendiye Gubre sektorunu begendiremedik, ona bile dalgali dedi. Zaten Senin bi sey yapmana gerek yok Hakan Goral a karisma yeter . Insaatcilar seni yer dedik Pandir , oradan mamalanan binlerce adam vardir oyle daha az is alacaz edecez laflarini edersen seni o plazaya gomecek dolu akbaba var o sirkette . Dunya kupasi sonrasi 1 milyar dolarlik katarda yol isi aliniyor on duyumu aldim , filipinlerde 3 milyar dolarlik dogusla ortak metroya verilen teklif var ,Tanap genisleme isi var , Israil gazi olursa olagansupheliyiz. Ukrayna vs isleri olmaz ona inanmiyorum . Sen gelmis burada karli is alacaz diyecegine sirket icindeki asalaklari temizle Pandora efendi, Ceyari kovmakla bitmez onun kimbilir kac tane yalakasi hala o sirketin icinde kuyunu kazmak icin bekliyor . Buradan tekfen patronlarina sesleniyorum gidin LIMAK genel muduru Feyiz Genci getirin 1 senede insaati saha kaldirir , askeriyeye doner santiyeler . Oyle insaattan anlamayan ceo lar ile olacak is degil bu isler Pandora
Sn Maximetu, aslýnda birþey bildiðimden deðilde T bültende CEO azda olsa olmaz mý, buna karþýlýk Reha' yý parlattýkça parlatmýþlar resimlerde bakarsak resmen foto roman olmuþ, bu kadarý doðrusu fazla geldi bana. Birde kendisine fonksiyon olarak CEO özellikleri yüklenmiþ haliyle kritik yapmadan olmuyor. Yoksa bildiðim birþey yok.
Benim de garibime gitti , bultende CEO nun en ufak bir aciklamasi seyi olmaz mi yani
Hem Alark'ta hem Tkfen'de benzer lot sayýsýnda yatýrimim var. Alark yatýrýma baslama tarihi temmuz 2020, tkfen yatýrýma baþlama tarihi mart 2020. Alark $ bazlý %218 kar, tkfen dolar bazli %4 zarar.
Rakamlar da þirketlerin nasýl yönetildiðini destekliyor. Hisse satmak zorunda kalýrsam tkfen satarým.
Sent from my SM-A525F using Tapatalk
Tekfen mehteran takýmý artýk düz yürüyor iki geri bir ileri yapardý eskiden þimdi çok þükür 2 ileri 1 geri þeklinde yürüyüþe devam ediyor bu hýzla giderse yýl sonu 35 falan oluruz bizde yeri sülalesine dövmeye devam ederiz :)