IKG adı üstünde İPTALE KADAR GEÇERLİ
hergün emir tekrar tekrar iletilmez, bir kez emir yazılır gönderilir. fiyat tavan taban dahilinde olduğu sürece sistemde yazılıdır.
Printable View
oooo o bende en az 20 defa oldu...
o işi unut adamlar senden önde...
aracı kurum o işi biz verelim emiri gerçekleşir diye geçiştirdi...
adamlar hızlı kovboy...
hızlı silah çekiyorlar...
bir gün cepten bakıyorum akşamdan 600 lot tcell satışa yazmışım...
dışarıdayım...
günün en yükseği benim yazdıgım emirin üstünde...
dedimki ohhh gitmiş demekki...
geldim ekrana bir oturdum hepsi duruyor... :)
9:30:00 emiri çizmiş tavana bizmki saliseyle olmamış...
Normalde VIOP'da da 5 dakikalık açılış seansı olması lazım.
Sistem büyük oyuncuları korumak üzerine kurulmuş, diğerleri gelip geçici bunlar kalıcı, onları koruyalım demişlerdir.
hizli Co da hizliymis ama birgun hizli hans telefon acip cek elini popomdan diye bir fikra vardi o geldi aklima..neyse, varsa bir hakkim onuda helal etmiyorum..bu iş dümen işi..yine de spk ya basvurucam..bsy cikmaz ama farketmez...bu sahtekar borsada bir daha işlemim olmayacak zaten..herkese iyi gunler..
%61 resmi enflasyon %20 faiz...
söylenen sakın parada durmayın gidip ev araba alın...
tasarruf etmeyin harcayın harcayın harcayın harcayın...
şimdi uygun yazlık bakıyorum...asla tasvip etmediğim bişey yazlık ama yoksa para pul olacak...
Dış ticaret Mart ayı açıklanmış.
https://www.foreks.com/haber/detay/6...yar-dolar-oldu
...
2022 yılı Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre; ihracat %19,8 oranında artışla 22 milyar 708 milyon dolar, ithalat %31,0 oranında artışla 30 milyar 948 milyon dolar oldu.
2022 yılı Ocak-Mart döneminde ise, ihracat %20,8 oranında artışla 60 milyar 288 milyon dolar, ithalat %42,1 oranında artışla 86 milyar 681 milyon dolar olarak gerçekleşti.
...
Mart ayında en fazla ithalat yaptığımız ülkeler sırasıyla; Rusya %62,1 oranında artışla 4 milyar 112 milyon dolar, Çin %28,7 oranında artışla 3 milyar 617 milyon dolar ve Almanya %0,5 oranında artışla 2 milyar 243 milyon dolar oldu. İthalatta en çok paya sahip ilk 10 ülkenin toplam ithalat içerisindeki payı % 52,4 oldu.
...
yüksek var yüksek var...ne kadar yüksek diğer ülkelerde?
Hazine Bakanı Nebati: Dünyada birçok ülke yüksek enflasyon ile karşı karşıya- Bloomberg HT
*Nebati: Karadeniz'deki doğal gazın çıkarılıp vatandaşlara sunulması için çalışmalarımız devam ediyor
Meali yakında yine ZAMMMM GELECEK :)
Enfasyon maliyet kaynaklı olduğundan borsaya özellikle bankalara çok yansımıyor. Zamlar aşırı talep kaynaklı olsa üreticilerin karı katlanırdı, bankalar da daha fazla üretmek isteyenlere kredi vs açar büyürler alacak tahsili gibi sorunları olmazdı diye düşünüyorum.
Şu an istisnaları hariç tutarsak üretici düşen talep ile maliyetini kurtarmak için mecburi zam yapıyor bence. Üretimde bir çok sabit gider var, onları daha az ürüne bölüştürünce zam kaçınılmaz oluyordur.
Her ürünü ihraç etmek mümkün olmadığı gibi, yurt dışı lojistik maliyeti ve diğer satış pazarlama giderleri ile sonuçta üreticinin cebine giren de az oluyordur.
Fiyatı uluslararası piyasada belirlenen ürünleri yurt içine satanlar daha avantajlı.
*Nebati: KKM'ye ilk girenlerin vadeleri 23 mart itibariyle dolmasıyla hesap sahipleri getirilerini almaya başladılar
Palamız maşallah ramazan neyim dinlemiyor, bugün de fışkırttırmış
Nebati: Fahiş fiyat uygulayan işletmeleri denetliyoruz.:)
Şekere, mazota, gübreye, elektriğe vb. kim yaptı denetleniyormu acaba?
Tam fiskirtmayi hissedemiyoruz ahahahah
https://i.hizliresim.com/cuu5my2.jpg
VOB a heves eden varsa VOB YAPMAYİN hayatınız kayar
Dayı Aralık tabanları 4. Dalga olabilir mi
Sonsuza kadar çıkacak gibime gelmeye başladı puhahahaha
Arkadaşlar VOB YAPMAYİN borçlu kalırsınız. Korkun birisi sizi korkutsun..
Hocam bazen ne düşünüyorum biliyor musun?
Acaba gerçekten bunlar insanların akıl sağlığını yok edip cinnet geçirtmeye falan mı çalışıyorlar diye?
Çünkü gerçekten utanma duygusu zerre kalmamış bunların. 10 cümle kullanıyorlar 10'u da yalan. Devletin itibarı, onuru hiç bu kadar yerlerde olmamıştı.
Son 5 yılın en çok artan 2 hissesi
Düzeltilmiş fiyatlar içinde
1.Sasa yaklaşık 60 kat fiyat artmış
Sonuç:
Sermayesi: 1.1 Milyar Tl
Yılık Net Kar ı : 697 Milyon Tl
PD/DD çarpanı : 16
Özsermaye kar lılık büyümesi: % 19
--///
2.Hektas yaklaşık 30 kat fiyat artmış
Sonuç:
Sermayesi: 860 Milyon Tl
Yılık Net Kar ı : 325 Milyon Tl
PD/DD çarpanı : 11
Özsermaye kar lılık büyümesi: % 29
--///
3 yıl önce Fiyatı yaklaşık 150 tl ile Borsamızın en değerli şirketi olan Tüpraş
Sermayesi: 250 Milyon Tl
Yılık Net Kar ı : 3.4 Milyar Tl
PD/DD çarpanı : 3
Özsermaye kar lılık büyümesi: % 23
Dünyanın hiçbir borsadında böyle tuhaf fiyatlamalar göremezsiniz
Tupraş ın diğer 2 hisseye göre
Sermaye/Net kar lılık, çarpan -bedava kalması,
bizim ayıbımızdır
Piyasanın tuhaflığının en net örneğidir
Yatırım Tavsiyesi Değildir
Al-Sat-Tut Tavsiyesi Değildir
Naçizane Fikirlerimdir
https://i.hizliresim.com/af9zgi4.jpg
Abi net yazayım kivirmadan burası bu şekilde.
Unutma teknik analiz diye birşey yoktur..
Aralık gibi regresyon kanalı içinde pinball şeklinde sekebilirde.
Sana şu kadar soyliyim Aralık gibi üst kanalı kırıp tavan da çekse hızlı veya seri taban yapsa çoğunluğu batiracak...
Lütfen VOB yapmayin....
hadi sallıyayım da bakalım...çarşamba dönüş başlar bugün yarın artı kaparız...çarşambadan itibarengüccük bişi şelale beklıom batırım tavsiyesi değildir...
Sebep-sonuç ilişkisine göre;'' ŞEMSİYEYİ AÇARSAN YAĞMUR YAĞAR'':)
Cidden, mantık-muhakeme kalmamış.
Sanal dünyada yaşanıyor.Son OSMANLI PADİŞAHLARI,HALKIN İÇİNDE BULUNDUĞU SEFALETİ BİLMEZMİŞ.kendi konforlu hayatlarında yaşarlarmış.
İstişare ile her şey çözülür.İşin ehli olan bireylerin yanlışta mutabık olması imkansıza yakındır.Bir kahvaltıya; GİZEM ÖZTOK,MURAT BERK,ŞANT MANUKYAN VS...çağırsan ,koşa koşa gelirler ...
ve ülkeleri için en doğruyu ifade ederler.
Sorun bu değil,başka...
Şahsen memetabiden işaret fişeği gelmeden SHORT yapmamayım diyorum.Memetabi ne zaman bayrağı diker, o zaman orası tepe olur...sabırla bekliyoruz.
-tarikat kur müridin olak
-parti kur delegen olak
-muhtar ol azan olak
-örgüt kur üyen olak....:)
Burası b tepesi ise Aralık gibi taban çeker.
1 yaptı 2 yapacak ise düzeltme gelir
Hiçbirisi ise regresyon pinball devam eder alt banrt üst bant ralli devam eder. Üst alt üstü kırar hızlanır vs vsvsvsvsvsvs
TL Necati beyin programı ile kayarsa kayarlar Arjantin olur..
Görüldüğü üzere VOB YAPMAYİN hayatınız kayar....
Memed abi her geldiğinde ya aşağı ya yukarı çatlama oluyor
Zamanda gezen Zaman Yolcusu mübarek
tarkank kardeşim uzun süredir düşme yorumları atıyorsun ama düşmüyor işte . Düşmez de . Yüzde 100 ün üzerinde bir enflasyonist bir ekonomide borsa morsa düşmez. seans içi ufak düzeltme olur o kadar . son yaşanan savaş düşürememiş bu borsayı.
yatırım tavsiyesi değildir, bir görüştür sadece..
Dimdik sımsıkı giderse aklınızı kaybedersiniz Kasım Aralık gibi
Karambole cort açıp oturayım desen timarhanelik olursun
Karambole alırsın beklersin bı felaket olur seri taban..
O yüzden boşa yazmiyorum bu iş yapilamaz..
Soyulup gideceksin yapma
Görüldüğü üzere Lübnan iflas etmiş burada bir teknik analiz yok
https://www.aa.com.tr/en/middle-east...nister/2554688
Bu Garanti da 12.20 işi rafa mi kalktı
Yada babalar
bizde ucuz mal yokmu diyorlar
Yemekçi bugün bakmak lazım kim vermiş 12,20 den kim vermemiş. Kap gönderiliyor.