CDS : 513 düzeyinde
Printable View
CDS : 513 düzeyinde
24.3580...vurdu cekti
En aşağı 20 olması lazımdı,galiba NAS'cı emri öyle verdi,sürünsünler diye,peki mayıs enflasyonunu sıfır çektirmişlerdi şimdi nolacak cak cak )
Direksiyona reis geçti. Piyasaya yine ucuz para verecek onların memnun etti. Asgari ücret ve memura muhtemelen emekliye de enflasyon üstü zam verecek onlarda halaya katılacak. Aşçı aynı malzeme aynı sadece ateşin altını az harladi. Du bakalım enflasyon TÜİK ile düşecek mi.
Düştü düştü
24,00
Pardon yanlış oldu.
Dolarda düşüş kaçınılmaz başlığına yazacaktım.
doğru bir adımla usd'ye yol verildi
önce kur hareketi olmadan, faiz artırımının hiçbir anlamı yok
ortodoks istikrar politikaları madde1
Tekrara düşeceğim ama yine yazayım. TUİK te değişim ve geçmiş verilerin revizyonu yapılmadan, piyasaya ve halka güven verilmeden hiçbir adım işe yaramayacak.
İlk düğmeyi yanlış iliklersen ne yaparsan yap olmaz. Yanlış teşhis, yanlış tedavi olur. Adamın 40 derece ateşini 37 ölçersen sonuç kaçınılmaz.
şimdi bu bir Bayrak formasyonuysa biz 28 liraya selam vermiş olmuyormuyuz https://i.hizliresim.com/na49yok.png
Tecnical target 24+10=34 istanbul plakali ticari sağa cek bi zahmet.
Kendi hesabıma göre 33 liranın şu an için adil kur olduğunu sürekli yazıyorum. Zira adil kur maksimum kur demekte değil. Daha birçok etmen var. Ama bunun altı bize külliyen zarar yazar. Kısa vade geçiştirilir ama orta vade de ateşi harlar iyice. Sonra günü gelince fişek gibi fırlar aynen 2021 sonunda olduğu gibi.
Yıllık 600 milyar dolar dış ticaret hacmi olan ülkede bireyselin talebi vs ile bakmak, pencereyi bu kadar daraltmak hep yanlış sonuca götürür. 100 milyar Dolar DTH bozulsa 21-25 milyar dolar ZK boşa çıkar. Bir aylık ithalat bile değil. Ki zaten MB brüt rezervinde duruyor o para başka yerde değil. Ki USD buradan kalksa 40 liraya gitse maksimum 40 milyar dolar karşılığı DTH bozulur, nette eksiye düşer. Maksimum o da. TL ye ulaşmak için. Yoksa o kadar da bozulmaz.
Başka büyük hikayeler lazım.
Timothy Ash
@tashecon
·
46 Min.
Simsek needs to come home with the Turkey bacon now from UAE in terms of big $$ investment commitments.
:oleyo:
Adam resmen dalgasını geçiyor.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Dolar kuru ile makam araç sayısındaki artış doğru orantılı. Benzer oranlarda artıyorlar. Doktora tezi olarak incelenebilecek bir konu.
--------------------------
CHP li Ünsal’ın, Bakan Nebati'den yanıtlamasını istediği sorular şöyle:
“1- Türkiye’de toplam kaç makam aracı bulunmaktadır?
2- Bu makam araçlarının 2021 ve 2022 yıllarındaki aylık yakıt giderleri ne kadardır?
3- Tasarruf tedbirleri kapsamında makam aracı sayısı ve yakıt giderlerinde nasıl bir değişim yaşanmıştır?
4- Makam araçlarının kaçı kiralıktır? Bunların arasında şoförlü biçimde kiralanan var mıdır?
5- Makam araçlarının sayısında son yıllarda yaşanan değişim nedir?
6- Bu araçların yıllık bakım giderleri ne kadardır?â€
ESKİ BİLGİ (GÜNCEL RAKAMLARI BİLEN VARSA PAYLAŞSIN LÜTFEN)
â€---------------------â€------------
Türkiye'de zaman zaman eleştiri konusu olan kamu hizmetine sunulan araçların sayısı ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. Euronews'ten Kamuran Samar'ın aktardığı haberde, son verilere göre, Türkiye'de kamunun hizmetindeki araçlar hariç olmak üzere 417 şoförlü araç bulunurken, bu sayı Fransa'da 322, İtalya'da 3 bin...
Türkiye’de 115 bin kamu aracı bulunurken bu rakam Fransa’da 65 bin, İtalya’da ise 29 bin...
https://www.odatv4.com/guncel/makam-...3031930-156928
13 den fazla yapmazlqr demiştim ama nas 15 e kadarmış
O yüzden 15 yapmışlar.
Biri ver lan paramı mı dedi. Bu şey niye birden harlandı
Alttan aldınız mı (:
Seçimden sonra gelen zamlar bile yüzde 50 hangi enflasyon…
Fışkırtmaya devam bu arada 15 demiştim bilmişim bakmadım bile..
Artık yapacak hiçbir şey yok. Verimsiz şirket,esnaf, üretici, finans kuruluşu artık her neyse batan batacak, kalan kalacak. Bir 3-5 yıl bunun acısı çekilecek. Bu yükü taşıyacak derman artık ülkede kalmadı.
Akşama 25 i bekliyorum :ok:
nas nerde arkadaşlar...
güncellememi geldi...
eds gibi kapatıldı mı?
https://www.nkfu.com/wp-content/uplo...ilav-Yemez.jpg
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Herkes faiz yeteri kadar artmadığı için döviz arttı demiş.ben yine mb öncesi full dolardaydım.
Şu an dövizin artma sebebi de bence faizin artması değil ekonominin kitaba uygun yönetilecek imajı verilmesidir.yani faiz artışı da iktidara kabul ettirildiyse atılacak tüm adımlar bağımsız ekonomi yönetimi tarafından yapılacaktır bundan sonra.
https://www.kulturkaufhaus.de/annots...olaus.jpg?sq=3
Balıklar kıyıyamı vurdu.????!!!:oleyo:
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Bağımsız falan diyince bi gülme geldi
viop topiğine yazdım buraya da yazim.RTE nin teorisini tersten test ediyoruz.Olay bundan ibarettir.RTE arka kapı metotları ile enflasyonu haryalacak ve bakın enflasyon tam düşecek idi tuttu bunlar faiz artırdılar.İşte isbatı diyecek.Sonra görevden af.Dış güçler.Yerel seçimlere öncesi reis üzerindeki bütün sorumluluktan bu 2 arkadaş ile kurtuldu.
viop topiğinde bir kaç hafta önce bir arkadaş TR devamlı herşeyin tekrar edildiği bi ülkedir burada para kazanmayan aptal dır falan demiş idi.
600 dolar asgari 1000 memur 750 emekli..
Olacak he mi?
130mil kkm?
https://i.edebiyatdefteri.com/resim/...uk/1475166.jpg
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Bakan Mehmet Şimşek : Türkiye Yüzyılı’nın temel felsefesi üç kavramla somutlaşmıştır: İstikrar, Güven, Sürdürülebilirlik…
Önümüzdeki dönemde izleyeceğimiz ekonomi politikamız da bu kavramlar ekseninde şekillenecek, 85 milyon vatandaşımızın ve gelecek nesillerimizin huzur ve güven içinde daha müreffeh yaşamasını sağlamayı, bireylerin ve bir bütün olarak toplumun mutluluğa ulaşmasına imkan tanıyacak ekonomik çevreyi inşa etmeyi temel vizyon edinecektir.
Refah ve kalkınma için sürdürülebilir büyüme vazgeçilmez önkoşuldur. Sürdürülebilir büyüme bir yandan yatırımlar ve istihdam artışı diğer yandan da verimlilik artışı ile sağlanır. Yatırım ve istihdam kararları için en önemli belirleyici etken öngörülebilirliktir. Finansman koşulları çok elverişli de olsa, karlılık çok cazip de görünse öngörülebilirlik olmadan kalıcı yatırım ve istihdam artışı sağlamak mümkün değildir. Öngörülebilirliği sağlayacak olan ise güvendir. Güven, ancak kurala göre politikalar uygulanarak temin edilebilir.
Fiyat istikrarına odaklanan ve finansal istikrarı gözeten kurala dayalı para politikası,
- Kamu kesimi mali dengesinde istikrarlı bir yapıyı ve sürdürülebilir bütçe finansmanını hedefleyen kurala dayalı öngörülebilir maliye politikası,
- Piyasa ekonomisi, serbest kambiyo rejimi, dışa açık ekonomi ilkelerine dayalı politika çerçevesi
Türkiye’ye çok ciddi miktarda sermaye akımı sağlayacaktır. Bu ise yatırımların ve üretimin finansmanını çok daha kolay hale getirecek, Türk lirasının yeniden istikrar kazanmasını, güvenilir bir para birimi haline gelmesini sağlayacaktır.
Paramızın istikrarlı ve güvenli olması, dolarizasyon belasından kurtulmak için en etkili çözümdür.
2002 yılından beri iktidarda olan hükümetlerimizin hükümet programlarındaki ekonomi politikalarında yer aldığı ve en son seçim beyannamemizde de ifade edildiği üzere ekonomi felsefemizin temeli; teşebbüs hürriyeti, piyasa ekonomisi, dışa açık serbest kambiyo rejimi, dalgalı kur sistemi ve enflasyon hedeflemesi modeli ilkeleri tarafından belirlenen çerçeveye dayanmaktadır.
Bugün Merkez Bankası’nın aldığı kararı bu çerçevede değerlendirmek gerek.
Seçim akşamından bugüne kadar gerçekleşen devalüasyon ; %23