Ben bunlarin Temmuz'a kadar orada oturabileceklerini sanmiyorum.
Ilk sallantida kacacak delik arayacaklar.
Printable View
Ben bunlarin Temmuz'a kadar orada oturabileceklerini sanmiyorum.
Ilk sallantida kacacak delik arayacaklar.
Sokak roportajlarina dayanarak soyluyorum, ben bu ulusu hic bu kadar kizgin gormemistim.
sizce
burası belediye mi oto fabrikası yada oto galerimi ?
https://imgbb.host/images/GjeFM.png
Kendimden örnek vereyim.
Teknik olarak derinlemesine mesleki gelişimi Teknik İngilizce ile birlikte tamamladıktan sonra ben buna dikey büyüme yada gelişim diyorum.
5-10 yıldan sonra yatay büyüme ve gelişimi de berberinde götürmek gerekiyor.
Yatay gelişim der iken buna mesleki network diyorum.
Bunuda Linkedin üzerinden yada Uluslararası Recruitmentlarla tanışarak oluyor.
Linkedinde 1500 ün üzerinde kişilerle etkileşim halindeyim.
Bugün tanışalan bir kişinin şimdi olmasa bile 2-3 sene sonra bir yerde size uygun bir mesleki konuda pozisyon açığı olabiliyor.
O zamanda çok iyi bir yere zıplama imkanı oluyor.
İngilizce CV şart.İngilizce CV ninde benzerleri ve mesleki terimler internet üzerinde rahatlıkla bulunabiliyor.
Bir kerede ağa büyük bir balık takıldımıda yeter.
Türk piyasasından kaçış için tek imkan Linkedin ve bol bol Uluslararası firmalara CV göndermek.
Benim firmam AECOM.Mühendislik sektöründe en iyi firmalarda Amerikan firmaları.
Hill,Bechtel,Mace,Atkins ...
Haftalık çalışma saati 48 saat sözleşmede yazılı.Fazlası overtime.
Türkiyede 80 saat çalışıpda avucumuzu yaladığımız çok oldu.
Genç neslin şimdi çok avantajı var yurtdışına internet üzerinden iletişime geçebilmek için.
Eskiden böyle değildi.(Hürriyetin insan kaynakları sayfasını takip ederdik)
Meslekte ilk 5 yıl işi ve işin mantalitesini öğrendikten sonra diğer yıllar artık para kazanma zamanı derim.
1.parti yatayda bir önceki dönemin savurganlıklarını fiziki olarak gösterdikçe hem bölge halkının aklında yapılan savurganlıklar daha kalıcı olacak hemde tiksinti duygusunu daha iyi oluşturmuş olacak.
Çalıyorlar ama çalışıyorlar değil sadece yemişleri göstermek için güzel bir uygulama.
16 milyon emekli var.Her bin liralık maaş artışı her ay 16 milyar yıllık olarak da bütçeye ek olarak 192 milyar ek bir kalem diye düşünün.Temmuzda asla ve kata zaruri artışlar dışında bir zam teknik olarak olamaz.Zaten yapılacak olsa seçim öncesi yapılırdı iktidar bu çaplı dayak yemezdi.10 bin altı maaş alanlar zam alamaz küserler falan boş işler.10 bin altını 10 bin kabul edip misal yüzde 25 zammı 10 bin üzerinden yaptın o zamanda 10 bini hakikaten hakedene 10.5 ,11 vs alana haksızlık etmiş olursun birileri her durumda küser,o yüzden işler artık sertleşecek,allah hepimize kolaylık versin.Memur yüzde 15 ,sgk lılar yüzde 25 alır,asgari ücret de değişmez.
https://resmim.net/cdn/2024/04/19/fKBjvZ.jpg
3 Bardak çayı bünyen kaldırmıyor, 2 bardakta kes.
Zaten 3 Aylık enflasyon % 15 olmuş, kalan 3 ayda enflasyon toplamı % 5'mi olacak?
Lokantaları boykot etmiyorum .
Bana 50 metre olan lokanta dürüm döneri 660 yapmış diye abartı diyorlar .
Ben 3 porsiyon yanına salata şeklinde yedik 660 tl
Aslında porsiyonu 150 tl ye satan da vardı ama kirası çok diye uzak kuytu bir yerde .
Sonuçta 50 metre olan yere gitmiyorum ama eleştirmiyorum orası bundan 10 sene önce de 100 Euro kişi başı iftar ücreti olan yerdi çünkü
https://resmim.net/cdn/2024/04/19/fKBYv1.jpg
İstakozumuz yok, biz de görgüsüzlüğümüzü böyle yapalım, belki manşet oluruz.:kahkah:
Emekli aç ama, okka okka sucuk alıyor!
ERDOĞAN: ARTIK FENERBAHÇELİ DEĞİLİM
https://www.youtube.com/watch?v=Y7mNKuNzwBw
Kaba etli Amet abi olmayınca, argom çok azalıyor.:yahoo:
Ah bide konuya hakim birilerine bazı konularda ısrar etmesen
Hükümet muhtemelen diyecekki sizde memur emeklileri gibi 3 taksittede olsa %25 + 24.50 %49 aldınız o yüzden %15 lik farkı alacağınız enflasyon oranından düşeceğiz. Memura verdiğimiz zam %10+enflasyon farkı yaklaşık %20 diyecek
Öyle demezse 6 aylık enflasyon mb nin tahminleri doğrultusunda olursa bu defa sgk ve bağ kur emeklileri %27 alacak.
Böyle bir durumdadq ocak ayında ki tartışmanın tersi olacak ve memur emeklisi sgk ve bağkur emeklisinden düşük alacak
Memur emeklisi isyan bayrağını çekecek ocakta hak etmedikleri halde sgk ve bağkur emeklisine kanunu değiştirerek bizimle eşit zam verdiniz. Şimdide bize ek zam vereceksiniz diyecek
O zaman memura 8 bin seyyanen zam verildi,bu sefer size pek zam şeetmesek diyebilirler mi,mantık deminki gibi olursa neden olmasın di mi :)))))))
Efendi gibi anlattın da biz mi hayır dedik, kaba yerinden bir % 15 uydurdun onu nasıl çözecektim?
SSK ve BAĞ-GUR emeklilerinin kök aylıklarına bu zam yedirilirse, dikkat bile çekmez bence.
Zaten alacakları zam % 3+1 olacağı için, 10 bin alan yine 10 bin alacağından kıyamet önce orada kopacak.
Memura verdiği 8000 i geri alsa olmamı fazla vermisiz dese.
Ben size ne olacağını söyleyeyim, Reyis ne karar verirse emekli de memur da onu alacak.
Kanunmuş manunmuş bunlar tırı vırı şeyler.
Aynen öyle olacak 16 milyon emeklinin benim bildiğim 10 milyonu 10 bin altı maaş alıyor,onlara yüzde 27 yapsan ne olacak ki ,nasılsa bütçeye sıfır yük, ya da minimal yük,o nedenle memur emeklisi ile arada çok sorun çıkacak bir konu yok.Asıl cümbüş 10 bin altı alanlarda çıkacağı için ayhan başkanın dediği sıkıntı olmaz.Herkes baya baya bir kazık yemiş olacak,aradaki üçün beşin önemi yok.
,
Yok artık bence konu reisi aştı.Orada mehmet şimşek ne derse o olacak.Geçen nedim türkmenin ek bütçe ile ilgili yazısını okudum,orada bütçedeki harcama kalemleri var, mevcut durumda bile inanılmaz bir açmaz var.Şu anda ek bütçe olmadan bu yıl bitmez.O yüzden kanuni artışlar dışında kimse bir kuruş zam beklemesin.Bakayım bulursam o yazıyı buraya alıntılarım.Bütçede tüm harcamalar zaruri,kkm si var faiz ödemeleri var garantili proje ödemeleri var maaş ödemeleri var,bütçe inanılmaz kötü.O bütçeden kimseye ek bir kuruş para düşmez.
Annem 8 bin alıyor % 75 oranı ile, demek ki rahmetli babamın kök maaşı 10.500 gayme falanmış.
% 25 Zam olursa, o biraz faydalanıyor gibi.
Şöyle özetlemek mümkün asgarî ücrete zam yapılmaz ise, emekli blr bardak soğuk su içsin zam kök maaşa yapılacak.
Artık harareti nerede söner onu yazmayayım pek hoş bir şey değil, o zaman ben sokak kürtajlarını takip etmeye başlarım.
Aslında imkanlı da imkansız.Ben olsam diyaneti ve bir ton kurumu lağvederdim,mecliste mv sayısını 200 e düşürürdüm,sarayı kapatır çankaya köşküne taşının derdim,para bulunurdu da mevcut koşullarda gerçekçi konuşulacaksa imkansız.
Haziran ayında asgari ücret belirleme komisyonu toplanmaz ise, zaten bakanın yetkisindeymiş toplayıp toplamamak, emeklinin işi bence çok zor.
Sokak kürtajlarında Reyise saydıran bir çok yaşlı insan, hapise dahi girebilir.
Ben hiç parlak görmüyorum durumu arkadaşlar, bilhassa büyük şehirleri düşünemiyorum bile.
https://resmim.net/cdn/2024/04/19/fKbtMC.jpg
Utanmıyorlarda, Hindistanın nüfusu 1.5 milyar.