Originally Posted by
ismail82
Şirketin üretim kapasite artırımı için ,yeni makinalar alımı ile ilgili startı 21 inde verdi,makinaların gelişi ve kurulumu ile beraber üretime geçmesi ayrı bir kap haberiyle duyurulacaktır diye ilan etmişlerdi .bizler en erken bilgi olarak onu bekliyoruz .Sonrasında 5. ayda açıklanacak olan ilk çeyrek verileri var .geçen yıl ilk çeyrek şatışlar 8 milyondu .son çeyrek ise 12 milyon geldi ,ben tabi kendi adıma beklentim son çeyreğin üzerinde bir hasılat olmasını umut ediyorum ,fakat aynı oran da gelse razıyım esas satış artışını yatırımların biteceği diğer çeyreklerde bekliyorum ,2. çeyrek eğer yatırımlar bitirilip üretime yansırsa 10 milyon olan geçen yılın satışlarının üzerinde bekleyebiliriz rahatlıkla ,fakat esas artışı ve fark yaratacak perfonmansı 3. ve 4. çeyrekte bekliyorum
fazla ütopik olmadan ve makul bir beklenti rakamı olarak yıl sonu satışlar beklentim 70 milyon liradır . bu satış rakamını giderler
kaleminde oransal olarak ve sabit olduğunu varsayarak yaptığım hesaplamayla hisse başına kar payını 3.31 buldum
buda bugünkü f/k oranımız olan 21 i sabit tutarak hisse fiyatını hesapladığımda ise 75 lirayı buldum .Başta da dediğim gibi
bu hesaplamalar tamamen geçmiş performansın iyileşeceği ve bunun yaratacağı varsayılan rakamlarla bulunmuştur.
Tamamen kendi hayal ürünümdür sakın bu yazdıklarımı ciddiye alıp ta alım ve satım yapmayın .bunları alım ve satım tavsiyesi olarak yazmadım sadece fantazilerimi paylaşmak için yazdım ,,,,, .