Merkel, Almanya’nın koronavirüsle mücadelesinin uzun süreceğini belirterek, "Almanya’daki insanların yüzde 60 ila 70’ine virüs bulaşabilir." dedi.
Merkel, virüsün yayılmasını yavaşlatmak için daha fazla etkinliğin iptal edilmesi gerektiğine işaret etti.
Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) birçok karşılaşmanın seyircisiz oynanmasına ilişkin kararı hatırlatan Alman Başbakanı, "Boş tribünlerin önünde oynanan karşılaşmalar bu ülkenin başına gelebilecek en kötü şey değildir." ifadesini kullandı.
Robert-Koch Enstitüsünün verilerine göre, ülkede şimdiye kadar 1296 kişide Kovid-19 tespit edildi, 2 kişi hayatını kaybetti.
https://www.hurriyet.com.tr/dunya/an...klama-41466513
Ülkemiz turizmine bu yıl vurulan corona darbesini hissedebiliyor musunuz?
Turizmimizin en büyük müşterisi Almanlar diye hatırlıyorum.
Avrupa'da İngiltere gibi tüm futbol maçlarının silme seyircili oynandığı bir ülkedeki ruh haline bakın.
Bir Merkel'in üslubu ve de yaklaşımını görün bir de bizimkinin...
Biri bilime önem veren bir ülkenin yöneticisi. Diğeri kaderci muhafazakar bir ülkenin mutlak hakimi...
Almanya henüz iki kişinin öldüğü bir vakayı çok ama çok abartıyor diye düşünenler olacaktır.
Hani onu trafik kazasında ölenlerle, diğer hastalıklardan ölenlerin sayıları ile kıyaslayıp da rahatlayanlar.
Nedense ben olaya daha derin bir bilgi ile bakıp da karanlık tablo çizen AB li liderlerden etkileniyorum.
Erdoğan beni rahatlatmıyor...