Bilgilendirme için teşekkürler. RPD fon yoneticisine -%7 getirieinden dolayı üzüntümü dile getirecek mail yazacaktım ama sizin bu mailinizden sonra buna gerek olmadığını ve bana aynı cevabı vereceklerini düşündüm.
Printable View
ben yazdım zaten. konuştuğumuza göre başkaları da yazmış. çok üzgünüm deyip duruyor. bu fonun kapasitesi bu demekki. daha fazla üzerine gitmenin anlamı yok. bizim almamız gereken bir ders var daha çok: değişken fon demek aylık bazda istikrarlı getiri sağlayacak bir fon demek değildir. misal ija çok hasar vermedi ama ondan da çıktım. ders derstir.
sn. friendly_1980, bugünden kabaca örnek verecek olursak vadeli xu30 kapanışı 2095. %7 yukarısı 2244, %7 aşağısı 1956. Eğer fiyat 2244'ü geçerse 2102 stoplu (atr:142) long açıyorsunuz. Eğer fiyat 1956 aşağısına düşerse 2098 stoplu (atr:142) şort açıyorsunuz? Doğru mu anladım?
Herkesin gozu , tv de altta yazan ve cep telefonlarindan kolayca gorulen dolar kurunda,hafta sonu hacimsiz piyasada dusurup ,algi operasyonu yapiliyor
1 ay once dahada cikacak algisi yaratilip alim yaptirilirken , simdi de dahada dusecek yapilip satim yaptirilmaya calisiliyor.
Benim de düşüncem öyle, fon alım saati geçmeden doların düşüş oranına göre azar azar elimdeki yabancı fonlarından alayım diyorum, değişkenler de aynı şekilde borsanın durumuna göre, tabi öğleden sonra durum birden değişebiliyor, bu biraz da şansa kalıyor. Artık uzun vadeli düşünüp yukarı doğru sert çıkışlarda parça parça satacağım. DÇM yapıp yapmamakta kararsız kaldım, biraz daha düşüş olursa bir miktarla neden olmasın.
Artık öyle hale geldi ki yabancı fonlarda abd piyasalarından çok doları takip eder olduk, orası %1-2 artmış veya düşmüş hiç önemli gelmiyor ama işin bir de o tarafı var, abd borsaları da düşmeye başlarsa bir de oradan darbe yeriz. 2022 sonuna kadar bekleyecek dengeli bir portföy yapmak istiyorum ama hiç bir şey güven vermiyor şu anda.