bir arkadaşım bu yıl
100 bin tl ye bitcoin almıştı.
250 bin yapmış şuan.
daha sonra arabayı da satıp almış.
o ne oldu diye sormadım.
şimdi de evini satlığa çıkarmış.
gözü karartmış onuda basacak.
sonu iyi olur umarım.ne bilim ev satmak....
Printable View
Bizim millet böyledir. Ucuzken sigara parası yatırmaz pahalıyken ne var ne yok alır.
2009 yılında 27 dolar karşılığında aldığı 5000 Bitcoin sayesinde , 2015’te 900 bin dolara ev alan genç bugün beklese 65 milyon doları olacaktı.
Benim anlamadığım bitcoin dijital para arkasında kimse yok,
para değişim aracı yani kendi başına bir değeri yok.
E benzer teknolojide paralar varken bitcoin neden yükseliyor.
Diye ben düşünürken bitcoin yine yükseliyor
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
.. ne demek bitcoin'in arkasında kimse yok.?.. bitcoin su an dunyanin dolaşımdaki 6.en büyük parası. :)
bunca karalama, saldiri, kötüleme tu kaka.!, yasaklamaya rağmen. nasıl, neden yukseliyor ve henüz bence bu fiyatlar cok düşüktür.
bitcoin ve diger KRİPTO paralarin yükselişine hic bir kurum, kurulus, devlet, hükümet engel olamayacaktır. tabiki butun KRİPTO paralar yukselmeyecek yok olup gideceltir. BİTCOİN daha başlangıç. YTD
bitcoin denince aklıma nedense hep o gelir..
https://www.youtube.com/watch?v=QjBVFxOY9DI
BTC/USD 13.924,0 +424,0 +3,14%
bitcoin de yükseliş kaçınılmaz:)
18 aralikta vadeli islemlerde uygulamaya girecek bu bitcoin, ben o zaman gorecegim bitcoincileri..gelmis gecmis en buyuk kazik nasil sokulur uygulamali gosterecekler, galip in mepet grafigi neyse aynisini yapacaklar; kime gore , tabiki bana gore..ytd
dolarda da yarin bakalim neler olacak..ytd
2 gündür bitle pireyle uğraşıyorsunuz. Başlığa uygun yazılmıyor. Yani herkes ben dahil, bir şey bilmiyor. sadece laf olsun diye rastgele takılıyoruz. Yapmayın, emeğe saygılı olun. İnsanlar emek vermiş, başlık açmış. Bit içinde iki başlık var.
Brezilya Merkez Bankası faiz düşürdü
Brezilya Merkez Bankası gösterge faiz oranların yüzde 7.5 seviyesinden yüzde 7 seviyesine indirdi.
Z988 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Usd/try 3,8687 +0,0184 +0,48%
eur/try 4,5681 +0,0250 +0,55%
gau/try 156,540 +0,120 +0,08%
gbp/try 5,1639 +0,0074 +0,14%
eur/usd 1,1798 +0,0003 +0,03%
gbp/usd 1,3371 -0,0021 -0,16%
eth/usd 414,11 +0,43 +0,10%
btc/usd 14.157,0 +657,0 +4,87%
basgan btc yi paradan mi sayiyorsun.? :)
dolar icin bugun arti kapar yarin onemli bi gun , bakalim neler olacak.?
daha once yazdim , tarihini hatirlamiyorum ; 14 aralikta mb faizlere mudahele edecek (275 baz puan dedim) ve dolar/tl az olsa da asagiya geri cekilip gerildigi kadar (*2) yukari atacaktir kendini , 2018 zor bir yil olacak, dolarda su olur bu olur demeye gerek yok, al , guclu al, daha guclu al ve unut..2018 kasim beklentim ;4.90
nedenini daha once yazdim..ytd
Bakınız Brezilya`nın faizi bile %7 lerde bizde 12.25 ve hala birileri faiz artışı bekliyor. Ayıptır, günahtır bu millete pardon A ke pe nin BETONCU suna, bu kadar yüksek faizimiz varken nasıl satacaklar betonlarını da 3. ORTANCALARI alacaklar ? Bırakalım faiz artışı tartışmalarını, çekelim faizi %10 lara bakın memleket pardon BETONCULAR nasıl kalkınıyor hep beraber görelim. Not: Bir Dolarcı olarak taraflı görüştür faizin aşağı gelmesi en büyük hayalimizdir. :)
Yatırım tavsiyesi değil fakat bence 3,8xx ler için son vagon. Tren kalkacak.
Resmi açıklanan istatisiklere göre yıllık olarak,
Üretici fiyat enflasyonu %17 ;
Tüketici Fiyat enflasyonu %13
Akıl var mantık var ; bu üreticiler babalarının hayrına mı iş görüyorlar ,kafayı mı yemişler tüketiciye 117 liraya mal ettikleri ürünü 113 liraya satıyor...
Bu rakamlarla oynamının bariz kanıtıdır...
Bugün umarım sevgili enki'ye verilen cezanın son günüdür...
Bu başlıkta kendime verdiğim cezanın da son günü ...
Herkese selam..
ÜFE ile TÜFE'yi kıyaslamak, elma ile armudu kıyaslamaktan farksız!
https://www.dunya.com/kose-yazisi/uf...-farksiz/15875
onun içindir rakamlarla zırt pırt oynuyorlar...
hep şapkadan yeni tavşanlar çıkarıyorlar...
basit bir hesap yılbaşında asgari ücretlinin işverene maaliyeti yüzde 20'ye yakın artmayacak mı ?
bu da direkt üretim maaliyetlerine oradan tüketiciye yansıması beklenmeli .
ama öyle olmayacak katakülli ile bir bakmışsının senelik enflasyon % 10'un altında...
4 ocağı bekleyin
Başkan sen de mi ? Sürekli yazmak zorunda değiliz. Ayrıca sohbet için ilgili başlıklar var. İki de bir yeni mesaj ikazı alınca '' hemen okumalıyım'' diyerek işimi bırakıyorum. Mesaja bakınca açıkcası küfretmek istiyorum. Oysa herkes ilgisini çeken başlığı takip ettiğinden dolayı, ilgisiz konular yazılmamalı. Sadece rahatsız olduğumu söylüyorum, yoksa başlığın zaptiyesi değilim.
mesajlar için panikleme:whistling:
dolar şu anda yataya bağladı
fed i ve mb toplantısını bekle
piyasada çok tuhaf rakamlar dolanıyor
yok mb %1 arttıracakmış yok %3 arttıracakmış
de ki %1 arttırdı bu defada vay piyasa faizi beğenmedi diyip doları roketleyecekler
MB nin %3 arttırma ihtimalide sıfır
hatta mb faizi hiç arttırmama/arttıramama ihtimalinide göz önüne alırsan yılsonuna doğru bu topik çok hareketlenir
sen o zaman oku mesajları:ss::ss:
Yunan'la bahar fazla sürdü diye düşünmekte anlaşılan...
Lafını esirgememiş...:)
Beslenme kaynağımız belli...
Böyle bir yönetime sorun mu yok.
Kur ne yapsın...
USD/BRL - Amerikan Doları Brezilya Reali
3,2539 +0,0181 +0,56%
bakalım tepki nasıl olacak
Dün Kudüs temelli ABD ve İsrail...
Bugün Yunanistan.
Sıradaki bence Rusya...
Bir de onunla papaz olsak.
Yedi düvele kafa tutan Atçalı Kel Mehmet...
Hayda bre efeler.
Dik dur eğilme. Türkiye seninle...
Hımm :oleyo:
https://i.hizliresim.com/GyOABv.png
MB nın 14 Aralık'ta, piyasa faizi ile MB nın fai,zi arasındaki farkı kapatabilmesi için 200 baz puan üzerinde artış kararı alması gerekir.
Sizce var mı böyle bir babayiğit?
Mümkün mü böyle bir karar?
Bugün Yunan Cumhurbaşkanına bakışını fotoğraflamışlar...
Abovvv.
O MB Başkanını yer valla. Çiğ çiğ yer.
O bilmem kaç odalı, git git bitmez sarayda bağırtısının sesi bile duyulmaz.
Şaka yaptığımı sanıyorsunuz değil mi?
Bunun altında piyasa her faiz artırımını pozitif algılamayacaktır.
Ayhan'ın yazdığı gibi 100 baz puanlık artırım kesmez.
reale bakıyorum altına bizim 2 yıllıklara bakıyorum doların buralarda yatay durmasına bakıyorum
aynen durumum bu oluyor
https://www.youtube.com/watch?v=KifBIZiC9xs
Gün içinde 3,87 üzerini her deneyişinde hızla kayıp düşüyor...