Bank of 385 lotla bize mesaj mi veriyor:)
Printable View
Bank of 385 lotla bize mesaj mi veriyor:)
38.5 ta satarım mi diyor boa
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
üstüne atıp kalıcı olmadan ağzıya kuş tutsa inanmam..:)
https://i.ibb.co/p3tsnxK/Capture2.jpg
Bugün bilanço açıklanmazsa şaşırmam.
Öyle bir şey yaptılar ki şu an kara kara düşündüklerine eminim.
Gece 00:00'dan sonra açıklarlar ama bugün açıklamazlar.
Haydi bakalım...
220.345 Beklentilerin de altında
https://pbs.twimg.com/media/Ez_424jX...name=4096x4096
Favök artmış ama
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dap fare doğurdu. Bunun başka bilançosudamı var.
%50 artan ciroda nasıl başarmışlar bunu acaba
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Hocam, beyaz eşya harici kısımda çip/panel tedariği sorunu vardı.Yatırımcı ilişkileri bu sorunu çözdüklerini ancak maliyetlerin arttığını bildirmişlerdi.Ciroda eksilmeye neden olmadığını eklemişlerdi tek aklıma gelen bu. bilançoya bakmadım ama kendimizi kandırmaya gerek yok kötü bir çeyreklik kar.
özkaynak artışı 560milyon tl yani 220milyon kara ilave 380milyon da borç ödemesi yapılmış gibi duruyor. Gene de iyi bir bilanço degil
Vakıf Yatırım 210 milyon TL net kâr bekliyordu.
Finansman giderleri ve türev ürünlere bağlı giderlerin net kârı baskılayacağını öngörmüştü. Doğru çıktı.
Satışlar yüzde 50 artmış iken nasıl bir finansman gideri ve türev ürün gideri varmış merak ettim.
Geçen seneki permonsında totalde kur farkı gelir-gideri, kambiyo kâr-zararını dengelemişti. Satışlar korunursa ilerleyen ceyreklerde umarım aynısı yine olur.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Diğer faaliyetlerden zararlar ve giderler tam 952 milyon yazmışlar. son çeyrekte bu kısım 200 milyon altındaydı blançoyu bozan burası geçen sene ilk çeyrekte 658 milyonmuş acaba artışın nedeni nedir demekki 39/38 lerden itibaren satışların nedeni buymuş.
ssss
trend destekten dönmüş indikatörler al vermiş bilançoya bakmak lazım bunu da satış fırsatı diyebilirler siyah düşen geçilmeli
ohaaa geçen seneden az mı gelmiş 3 ay
tamamen manipilasyon şimdi ispatlanmış oldu.
spk ya ve cimere yazın
Benimde gördüğüm ilk madde ve malzeme giderlerindeki sert artış. Faaliyet olarak satışlar artarak devam etmiş ama globaldeki hammadde krizi iyi etkilemiş gibi.
Satışlar korunur maliyetlerde fiyatlara yansıtılır ise sıkıntı kalmaz gibi.
Üstad bilanco nedeniyle 38 den düşmüş olabilir mi, bilanco tahminlerin altında geldi. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öncelikle bilancomuz hayırlı olsun.Sürdürülebilir karlilik devam ediyor,beklentinin altında gelen kâr ile 33 lira ve üstünden maliyetli ortaklar için kısa vadede olumlu bir tablo yok,biz uzun vadeciler için 30 liranın alti hala toplamak için uygun görünüyor, bugünkü+7 yi yapmasa fiyatladik bunu bile diyebilirdik, artan favok ve satışlar yine vesbe tarafındaki büyüme önüme ışık tutuyor
İlk üç ayda 34 milyon dolar yatırım gözüküyor
Faaliyet raporunu da incelemekte fayda var
Net kardan daha fazla yatırım yapılmış karın düşük olmasında bunu da dikkate almak lazım
Benim detayda gördüğüm noktalardan birisi de bu
Ama her şekilde daha fazlasını bekliyordum kendi adına
2018(24 milyon) ve 2019(274 milyon) ilk çeyreklerinde zarar yazan bir şirketten bu durumlara gelmiş. Çokta moral bozmaya gerek yok.
Yalnız bu meta ne zaman kâr yazacak? Külli yük olmuş Vestel'e.
Yatırımların şuana kadar pek bir getirisi olmamış. Savunma,batarya,nikel kobalt vs.
Bunlar kâr yazmaya başlasa zaten işin rengi çok değişecek.
Mesela 2019 da zarar yazarken de beyaz eşya üretim maliyeti fazla imiş. Sonuçta sanayi şirketi ve biz dışarıya çokta bağımlıyız. Bu senenin de ilk ceyreginde elektronikte üretim maliyeti çok artmış.
Şirketin özet finansal rakamları ile kârlılık ve mali durumuna ilişkin oranları aşağıda yer almaktadır.Çok da kötü gözükmüyor.
(Bin USD) ..........................31.03.2021......... 31.03.2020
Net Satışlar........................... 840.605............ 644.829
İhracat/Satışlar...................... %73.................. %74
Faaliyet Kârı /(Zararı)............. 21.022.............. 20.951
FAVÖK................................. 50.363............... 45.000
FAVÖK Marjı........................... %6..................... %7
Net Dönem Kârı*/(Zararı)...... 29.871............. 37.738
Ar-Ge Harcaması/Satışlar...... %1,9................ %1,5
Ortalama USD/TL kuru........... 7,3764............. 6,0959
Toplam Aktifler................... 3.517.214......... 3.116.538
Özkaynaklar........................ 975.709........... 620.979
Net Finansal Borç................. 725.825............. 908.001
Net Borç/Özkaynaklar............ %74................. %146
Dönem Sonu USD/TL kuru..... 8,3260.............. 6,5160
Hemen hemen bende kötü bir durum görmüyorum ama burda asıl sıkıntı bu bilanço 37-38 liralardan alınır mıydı, sıkıntı ordan maliyeti olanları bekletecektir, yoksa 6fk durumda değişen bir şey yok, 6 lira net temettu değişen bir şey yok ama bugün güzel bilanço gelir diye atlayanlari yarın zararına satarken göreceğiz onlar adına üzüldüm,kısa vadeli yatırım ne yazık ki böyle ters köşe yaptırıyor
OYAK Yatırım
VESTL ilk çeyrekte geçen senenin %4 ve geçen çeyreğin %72 altında 220 mn TL net kâr açıkladı. Operasyonel kârlılıkta beklentilerin üzerine çıkan Şirket, ticari işlemlerden kaynaklanan yüksek tutarda gider sebebiyle net kâr tarafında beklentilerin altında kaldı.
VESTL Net satışlar ve FAVÖK sırasıyla geçen seneye göre %58 ve %46 büyüme kaydederken, önceki çeyreğe göre ise satışlar %19, FAVÖK ise %26 olmak üzere bir miktar aşağı yönde normalleşme gösterdi.
Son bir ayda BIST100'e göre %15 e yakın negatif ayrışma gördüğümüz #VESTL paylarında operasyonel sonuçların beklentilerin üzerine çıkmasından ötürü yeniden yukarı ivmelenme görebileceğimizi düşünüyoruz. TL değer kaybının sürmesi döviz açık pozisyondan ötürü risk oluşturabilir.
#VESTL Şirketin hisse başına 7.04TL brüt temettü ödemesini üç eşit taksitte Tem 21, Eyl 21 ve Kas 21 de gerçekleştireceğini ve son kapanış fiyatına göre %22 ye yakın bir temettü verimi olduğunu hatırlatmak isteriz.
Halk Yatırım,
VESTL tavsiyesini 'al'dan 'tut'a indirdi, HF 37,00 TL
Vakıf Yatırım, Vestel için 31,00 TL hedef fiyatla 'tut' tavsiyesini korudu #VESTL
satılanların hepsini şeker topluyor
çok garip şeyler olmaya devam ediyor, şirket zarar açıklamış gibi %5 eksi açıldı
satılanların neredeyse hepsini şeker alıyor.
ya battı bu şirket yada çok acayip bir şeyler olacak.
yatırım tavsiyesi değildir ama ben tutabildiğim kadar tutacağım
Bilanço beklentisi ile çok ky aldı ve tabi temettü ilk taksiti de bekleyenler için zaman kaybı oldu. Düşüşü de hesaba katarsak bir çok ky için şimdilik beklenti bitti, temettü öncesi gelip kar al çık yaparlar diye düşünüyorum.
Akşam da demiştim artik bir süre buraların kağıdı olacak 5 fk civarında takiliriz gibi, ha bu sermaye tavanları boşuna arttirilmadi bakarsınız gün gelir patlatır bedelsizi bu kadar çabuk yaparlar mı bilmem ama vesbe özellikle 1 e 10 katladı sermaye tavanini. Şeker yatırım dan işlem yapan kişi tahta yapiciligi üstleniyor, yükselirken nakit yaratıyor düşüşte de destek atiyor bugün almasa tabanlardi belki de kağıt, yüzde 20 temettü verimi ile beklemeye devam inşallah 2.bilancoda karlılığı arttirabilmis oluruz..
benim anlamadığım ne oldu şirket zarar mı açıkladı.
34 milyon dolar yatırım yapmış, borcunu azaltmış stoklarını arttırmış.
beklentilere yakın kar açıklamış.
bu -5 -6 nedir neyin paniği aynı performansı sürdürürse sonraki bilançolar hep olumlu gelecektir.
ben gerçekten biz ky leri anlamıyorum bal arısı gibi ordan oraya uç ama hep zarar yaz.
bugün bu düşüşün temel sebebi benim görüşüm tabi ki ytd değildir.
arçelik bilançosu sonrası vestelden de uçuk bir kar artışı bekleyen ky bunu göremeyince panikle direk satış girdi ve satılanları itina ile birileri alıyor.
daha seans açılmadan seansın başında şirket batmış gibi ne fiyattan olursa olsun satan insanları anlamıyorum.
zaten balinalar kazanmayalım diye her şeyi yapıyor üstüne birde biz ky ler ekmeklere yağ sürüyoruz.
lütfen bir kişi bana bilançoda benim göremediğim bu kadar olumsuz olan nedir açıklayabilir mi?
İnfo Yatırım Kısaca
.....................Beklenti..........Gerçekleşen
Net satışlar:..5.849.000..........6.200.700
Favök.......:.....839.000.............883.900
Net Kar...........270.000.............220.300
Aslında her şey çok güzel duruyor,satışlar ve favök beklentiler üzerinde gerçekleşmiş. Kur giderlerinin fazla olması net karı aşağı çekmiş.
Şeker yatırım'ın alım yapmış gibi gözükmesine inanmayın.
Şimdi 600 bin lot almış ya akşama 300 bin lotunu zararına satar.
Hem zarar eder hem de tahtayı tabanlar.
Yatırım tavsiyesi değildir.