Bugün gün sonuna doğru yarınki ihalenin de beklentisiyle 21 günlüğün üzerinde kapanış yapacağını tahmin ediyorum.
Printable View
otokar gibi bir hisse devre kesti,🤔
Garip isler oluyor sn Foton,
Beklenti üzeri kar açıklayanlar eksilerde iken ,
karı azalan ve net satıcısı olan tavanlarda,
haklisin sn Dvk_Psh, Ancak otokar özelinde bunun doğru olmadığını, söylemek istiyorum. iveco ile işbirliği konusu var, ve ciroya %45 katkısı olacak ,neredeyse toplam.cironun yarışı bu işbirliğinden gelecek, sasa firması bu tür eylemleri sürekli pozitif fiyatliyor ,
https://youtu.be/PMg85gMTKEk
Yasar erdinç hocanın sermaye artırımları ve temettü konulu yayını. Son kısım temettü ile ilgili. Fiyat şeytandır diyor. Ne zaman alsat yapmayı düşünsem açar son kısmı izlerim. Kan emiciler insanların alsatlarından besleniyorlar. Ben şirkete ortağım. Temettüye talibim. Fiyat çok arka planda benim için. Şirketin yeterki iş akışı bozulmasın. Yeterki temettüler her yıl artsın yeni sipariş yeni iş alsın. Bu işin eğitimini almış teknik analizin kitabını yazmış defalarca bu alanda eğitim vermiş piyasada ilk isimlerden gösterilen yaşar hoca bırakın şu fiyatları ortak olun diyor. Düşüşler zerre umrumda değil eğer ki şirketin iş akışında sorun yoksa. Yazdıklarım yatrm tavsiyesi değildir
Bende ilk 3 sene önce tüm videolarını izleyip kitaplarını okumusdum cok faydalandım ilminden Allah rahmet eylesin
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zevkle okuyorum yorumlarınızı hocam
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar günaydın,
Bu sabah Bloumberg te Otokar ile ilgili 2021 satış gelir beklentisi 3.5 milyar, 2022 için 5.5milyar olduğunu belirttiler,
ama fiyat hedefi vermediler, ama 2022 beklenti süper, Sizlerle paylaşmak istedim,
yatırım tavsiyesi değildir,
hayırlı gün olur inşallah,
Sn. sam14,
2022 ciro içerisinde Iveco üretim-satış rakamlarının olduğunu düşünüyorum. 5,5 milyar TL ciro bizi milyar TL karlılık bandına oldukça yaklaştırır. Favök ve net kar oranlarında belirleyici etken sektörel üretim rakamları. 5,5 milyar TL ciroyu savunma sanayi ve ticari ürünler yarı yarıya yaparsak 2,75 milyar TL savunma sanayi tarafında 625 milyon TL + 2,75 milyar TL otobüs gamı tarafında 385 milyon TL olmak üzere milyar TL yani hisse başı 40 TL kar rakamlarına ulaşırız. Kısa ve uzun vadeli borçların arge yatırımlarının azalmasıyla birlikte 2022 yıllık bilanço daha olumlu olabilir. Savunma sanayi arge yatırımları özellikle test ve altyapılar alanında büyük ölçüde tamamlandı. Web sitesinde test merkezlerini görebilirsiniz. Bu altyapı yatırımları backlog artışına bağlı oranda artmaz. Tankın gireceği yankısız odayı, titreşim test altyapısını, çevre koşul testleri cihazlarını bir kere alırsınız. Bunları çiftliyorsanız üretim hacminiz/rateleriniz çok artıyor demektir.
Sn.Foton, Mzffr,
Samimi ve değerli bilgi paylaşımlarınız için çok teşekkürler,
Altay tankı proje geliştirmesi zamanında bende Otokar hissesi taşıdım , sonuç olumsuz olunca ayrılmıştım,hisse taşıyanlar için baya bir hüsran olmuştu,
geçen yıl tekrar Ağustos ayında girdim ve taşımaya devam ediyorum edeceğimde,inşallah bu süreçte hep birlikte kazanırız,
çünki bu sitedeki diğer paylaşım yapan arkadaşlarda çok seviyeli ve değerli.
Saygılarımla,
Sn. şamilkafkasya, ben de sizlerin geçmişteki katkıları için teşekkür ederim.
Sn. sam14, otokar topiği örnek bir topic. Genelde teknik, temel ve takas analizleri ve değerlendirmeleri paylaşılır. Zaten toplasan 8-10 kişi aktif katılımcıyız ki bence henüz otokar'ın zamanının gelmediğini de anlatıyor bu gösterge.
Sn. Jens Van de Beek, katılıyorum yazdıklarınıza. Genel teamül bu şekilde. Yıllarca bant aralığında dolaşan cari oran bir haber, beklenti, bilanço, spekülasyon vb. olaylarla tabiri caizse zembereği boşaltıp uçuyor. 40 olan Sasa 140'ta olur. Bildiğiniz üzere ana temel fiyatlama mekanizması; gelecekteki fiyat kazanç oranlarına, özkaynaklarına, karlılığına, likide ulaşma potansiyeline (kolaylığına/zorluğuna), iş hacmine vb. parametrelerle şekillenir. Mesela, Otokar'ın 2022 cirosu 5,5 milyar TL olacaksa spot fiyatı 1000 lira olsa bile çok pahalı demeyebiliriz.
evet hocam otokar da kendi temel yapısı ile.gitsin yeterlidir sorun yok , ama sasa özelinde patronun hisse düşüşlerini alımla korumaya aldığını bu is için 200 milyon tl. ayırdığını açıkladılar... otokar için böyle bir beklentimiz yok pek tabii... ancak 462 fiyattan 332 ye kadar sert bir düşüş yaşadı, nedeni bilinmez...! ama marj bu kadar yüksek olunca sat al yapanlar düzenli surekli bir beklentiye giriyorlar...
otokarin marjlarini dar tutup stabil olması gerekir ki hisse taşıyanların da psikolojileri korunsun.
ytd
Bi eşşeklik edip 413,4 ten verdiğim 540 lotu(altın aldım yüzde 10 çarpıldım) 395 ten yerine koydum.. Kesinlikle benim dökülmemi bekliyor olmalı.. Ayrıca dün 375,2 den 1 lot daha kaptım elinden..
19 Ekim 2018 açıklamanın yapıldığı tarih.
17 Şubat 2021, tam 28 ay geçti. Ortada tank yok.
İnat etmeyip Otokar'a da bir iş payı verseler şu an seri üretim başlamıştı. Üzülmüyorum ancak bu duruma. Birkaç sene daha oyalanırlarsa zaten ihale iptal edilir inşallah ve tekrar ihaleye çıkılır.
sn kartopu hocam şu yapı kredideki robotu işleten ve emir veren umarım korono olur da yatakda kıpırdayamaz hale gelir yav her gün hissenin içine ediyor namıszızlar biraz ara verseler hisse toparlayacak ama nerde günlük ne aldıkları var ne sattıkları habire top olasıcalar top gibi çeviriyorlar:vk:
yav bu kadar da baskı olmaz endeks güzel artılarda bu eksilerde gerçekten iyi hisse olması yetmiyor spekleri de biraz mantıklı olmalı bence bu spek gerçekten vanpirleşmeye başladı
ne oldu acep böyle alış geldi ?
froto(%9) -ttrak(%5) -toaso(%3) hepsi hareketli.
yapı kredi 18.000 lot alıcı ..
oyak 12.000 lot satıcı,bank of 12.000 lot satıcı.
https://i.hizliresim.com/o26mk0.png
ROBOTLAR DA EN ÇOK İŞLEM YAPAN 7 / 8 ARACI KURUMLARDA KENDİLERİ için çalışıyorlar önce satıcılı gösteriyorlar tahtayı sonra satış gelen kurumdan mal alarak ekmeği pekmeze denk getiriyorlar tahtada alanlarla satanlar eşit gösteriyorlar .
yatırım tavsiyesi değildir
https://i.hizliresim.com/lT61G8.png
10 dakikalık grafik beyaz çizginin üzerine 200 günlük ortalama üzerine atması lazım . y t d
https://i.hizliresim.com/NwmRdJ.png
veya günlük grafik de kapanışlar olarak çizdim düşeni yukarı kesmesi 401 30 üzerine atması ile yükseliş ivme kazanır .
yatırım tavsiyesi değildir
froto kapıyı kitledi misafir kabul etmiyor bunlar ise birbirleri ile didişirken kapıyı bırak pencereleri de açmış belki içeri bir kuş düşerde yakalarım mantıgında yav kapıdan giren pencereden kaçıyor haberi yok safın:bravo:
koç holding otomotiv şirketleri
mavi:otokar
yeşil:froto
siyah:ttrak
kırmızı:toaso
froto ve ttrak zirve yeniliyor.
toaso ve otokar ise henüz bunlara eşlik etmiş değil.normalde korlasyon bariz şekilde görülüyor bu şirketlerde.
bu sebeple otokar ve toasonun da önümüzdeki günlerde bunlara eşlik etmesi mümkün.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...addecb32ad.png
İhale konusunda son gelişmeleri bilen var mı? Sonuç belli oldu mu veya açıklanması ne kadar sürer?
Email: murat.akgus@ego.gov.tr = Yanıt vermiyor.