Çok iddialı olmuş 😃
İnşallah dediğiniz olur.Tahtacı nadasa bırakmış yada unutmuş burda hissesi olduğunu gidip baska tahtalarda cirit atıyor diye düşünüyorum bazen,artık aklıma birşey gelmiyor.Bende nadasa bırakırım :) Hayırlısı.
Ytd.
Printable View
Valla bu şirkette beni rahatsız eden tek şey içi geçmiş patronlar. Yahu böyle bir marka değeri olan şirketi biraz çabayla global bir oyuncu yaparlar. Globali geçtim iç pazar payını arttırırlar.
Hayırlısı olsun
İnşallah Üstadım.Her ne kadar bir bağıntı kurmak sağlıklı olmasa bile gıda endeksi ciddi ciddi 2000 lere gidiyor.Yeni bir beklenti mi var acaba.
Petuna güveniyorum.. Tek sebebi de pnsüt ün geçmişten beri petun un da temettüsüne mali tabloları düzeltmekten için muhtaç olması..
Son bilançoda görüldüğü gibi pnsüt ün yaşar birleşik pazarlamadan 150 milyon vadesi geçmiş 500 milyon civarı alacağı var..
Kısa vadede çektiği 300 milyon kredi ve buna ödediği faiz var..
Ybp üzerinden piyasaya verilen malın vadesi ve bunlara uyguladığı faiz ile pınar sütün ybp ye uyguladığı faiz sizce aynı mıdır? Bence kesinlikle değildir.. Karın önemli Bi kısmının holding de kaldığını pnsüt yatırımcısının çırak çıkarıldığını düşünüyorum
Pınar ette bu denklemin tam ortasında pnsüt ün burdan aldığı temettü ve iştirak karları ile nispeten bilançosu daha derli toplu olmak zorunda olan Bi şirket konumunda
Petun kerhanesi gıdalar tavan olmuş tahtacı at penisi daha neyi bekliyorsun
Patron vefat atti allah rahmet eylesin
Ne desem bilemedim..
Dikey büyüme adımları...
Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
Sayın Emine Feyhan Yaşar 'ın;2020 yıl sonu faaliyet raporunda;
"2020 yılında pandemi sürecinin de etkisiyle e-ticaret hacminin yükselişe geçmesi, Pınar
Et’in e-ticaret satış kanalı çalışmalarını hızlandırdı.Ürün konumlandırması, bilgi teknolojileri altyapısının oluşturulması ve dağıtım modeli üzerindeki çalışmaların 2021 yılında tamamlanması hedeflendi."açıklaması ile ilgili gelişmeler ve detaylarla ilgili soru sordum bakalım cevap gelecek mi?
Bayadır bu konu ile ilgili soru sorma düşüncem vardı.Cevap gelirse burada paylaşacağım.
Bunun yanında birkaç soru daha sordum.
İT testleri devam ediyormuş yıl sonuna kadar faaliyete geçirmeyi düşünüyorlar.Yakın zamanda bu konu ile ilgili reklam yayınlayacaklarmış.
Web sitesi üzerinden hem et hem süt ürünlerinin bireysel veya kurumsal satışları olacak şeklinde cevap aldım tlf. Görüşmesinde"""""
7 Mayıs tarihli yazım.Yetkili bir kişi ile irtibata geçip teyit etmedim.Ama yukarda paylaştığım linkin bu konu ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
Ytd.
Siteyi inceledim biraz adres olarak istanbul yazınca daha fazla ürüne ulaşıyorsunuz.Sanırım bazı bölgelerde soğuk zincir ürünlerin dağıtımı ile ilgili şartlar sağlanamamış.
Soğuk hava deposu,araç,yakıt,kurye,araç bakım maliyeti vs derken işin maliyeti kurtarırmı zaman gösterir.Hayırlısı.
Emirhan abi bakalım ne diyecek bu duruma zarar ettirmesin bol kar ettirsin inşallah şirkete
Yatırımcı ilişkileri ile görüştüm.
Yeni bir girişim olduğu ve zamanla diğer bölgelerede ürün çeşitliliği olarak ulaşma düşüncelerinin olduğu söylendi.
Ayrıca sitenin en altında yazan 2021 Pınar Et A.Ş yazısının Pınar Et ile ilişkisini sordum.Geri dönüş yapacaklarını söylediler.
https://i.hizliresim.com/dfqrihw.jpg
Hocam sonuçta yeni bir satış kanalı açılmış oldu. Bu iş satışları arttırır ama bu işlere çift taraflı bakmak lazım.
Üretici veya toptancı bir işletme , aynı zamanda perakende kanalına da açıldığı zaman , aynı zamanda kendi müşterilerine de rakip olur ki aslında bu dengeyi çok iyi kurmak lazım
Bu işi daha önce başka şirketlerde de yaşadık. Mesela Arena bilgisayar aslında toptancıdır. Media Markt , Teknosa , Vatan bilgisayar gibi yerlere mal verir. Tüm internet alışveriş sitelerine de mal verir. Ama tuttu kendisi yukko.com diye bir internet alışveriş sitesi kurdu ve müşterilerine bir nevi rakip oldu.
Ama müşterileri kızdırmamak için de çok ucuza veremedi malı. Durum öyle olunca insanlar da bilinen yerlerden almaya devam ettiler aynı ürünü daha ucuza. Ve sonunda Arena yukko.com'u kapattı açılışından 1-2 sene sonra. Dünyanın da zararını etti o işten.
Yani belki gıdada durum farklı olabilir. Sonuçta Pınar çok da bilinen bir marka ve reklamı yapılırsa insanlar bu kanaldan alışveriş yapabilirler güvendikleri marka olduğu için.
Ayrıca Pınar etin Pınar kasap markasıyla işlenmemiş et sattığını da gördüm bu sitede. Bu çok hoşuma gitti. Pınar zaten dökme ürün satıyor otellere toptan olarak. Aynı mantığı perakendeye de yapmaları güzel. Hatta keşke bu Pınar kasap ürünlerini marketlere de koysalar. Belki vardır benim haberim yoktur.
Sonuç olarak güzel bir uygulama. Satışlara bir katkısı olacaktır illa ki. Ama çok karlı mı olur o konuda çok emin değilim. Perakendecilik ve gıda internet alışverişi çok kolay bir iş değil. Pahalı bir iş. İnşaallah güzel sonuçlarını görürüz.
Emirhan Bey Üstadım yukko.com u çok yanlış zamanda kapattılar o dönemde kapandı sonra covid başladı.Ama kapanması iyi oldu diye hatırlıyorum o dönemin şartlarında zarar ediyordu diye hatırlıyorum.
Benim korkum Petuna işin maliyeti yüklenip kar edilirse de ybp ile Tahsilatın gecikmesi vs.
Sadece endişemi yazdım.Konuya çok hakim değilim,kimseyi yanıltmak istemem.
Öyle yada böyle bekliyorum nasıl olsa zaman gösterecek.
Ytd
evet hocam Ocak 2020'de yukko.comu kapattılar Mart 2020'de covid başladı , herkes eve kapandı internetten alışveriş yaptı herkes. Belki o dönem için para kazanırdı ama uzun vadede bence yanlış yatırımdı.
Pınaronline daha farklı bir sektör. Burada YBP karışmaz işe hocam. Bu direk satış kanalı. O yüzden zaten alışveriş internetten olduğu için tahsilat anında yapılır.
Benim düşüncem , müşterilere rakip olmamak için çok ucuza vermeyebilir. Gıda lojistiği de pahalı bir iş olduğundan , toptan satışa göre çok da karlı olmayabilir bu endişemi belirttim. Ama görelim sonuçları ne olacak orta uzun vadede.
Pınar et , işlenmemiş et sektörüne daha fazla girebilir. Pınar kasap markası çok güzel. Bu şekilde tüm marketlere , indirim marketlerine , şarküterilere ve hatta kasaplara bile mal verebilir. Sonuçta markalı , ambalajlı , ve kaliteli ürünler.
Emirhan Bey Çamlı Yemin tanıtım videosunu izledinizmi
Yeni mi eski videomu bilemedim.Hayırlara vesile olur inşallah.
BM nin 2022 yi Balıkçılık ve Su ürünleri yılı ilan ettiğini düşünürsek ve bizim balıklarda 18 ile 24 ay doğal beslenme devam edip sonra hasat zamanı geliyor ve satışa hazır hale geliyor.
Boşuna yorma kendini .kardeş.
Kalem kitap bunların elinde ne isterse
Onu yazıyorlar.
Her zaman ilahi adalet var.
Biz onların elindeyiz ne isterlerse onu
Yapıyorlar . Yani vicdanlarına kaldık
Onun için kendini yorma resmi nasıl
Isterlerse öyle çiziyorlar.
Gerisi boş .
Güzel bir söz var.
Alma mazlumun Ahını çıkar aheste
Aheste..
Y.t.d Al sat tut tasviyesi değildir.
Bu yazı ironi dır.
Ben birşey bilmiyorum
SM-A750F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu halka arz olmayan şirketlerin ile halka arz olan şirketlerin kendi aralarında alış veriş yapması yasaklanmalı.. Buradan kaybediyoruz hep..
-Hiçbir şey bilmiyorum yatırım tavsiyesi değildir.
Yediğimiz bir Tabak yemek .
Bunun için ah almaya değermi.
Ne yapayım ben böyle parayı
Dürüs ol .
Dürüs bilanço açıkla.
Gersi boş dedim ya yediğimiz
Bir tabak Yemek.
Kefenin cebi yok .
Y.t.d Al sat tut tasviyesi değildir.
Bu yazı ironi dır.
Ben birşey bilmiyorum SM-A750F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sosyal medya hesabım yok ama hashtag ile petun ve pnsüt taradığımda,bu hafta bizim tahtacı epey bir terleyecek gibi bir izlenimim oldu.İlgi artıyor sanki.
Ytd.
Yeni alım yapanlar üst kademelere satış yazıyor sanırım.Öğleden sonra 18 leri görürüz diye düşünmüştüm 🙄
Ytd.
Gıda endeksi 2000 üstü atmış,olası bir realizasyona toslamasak iyidir.
Ytd.
Bu tahtacı çok uyanık biri.
Tahtacı bey, bu şekilde olmaz bak harbiden söylüyorum her gün gıy gıy gıy ne bu?
Züğürt müsün anlamadım ki :)
Çanak
Kulağı kesik antikacılarındandı. Bir köyden geçerken köy evinin önünde çok değerli bir çanak gördü. Biraz oyalanınca, bunun
köpeğe su vermek için kullanıldığını anladı.
Çanağı satın almak istediğini söylese olmazdı. Bu yüzden, köpeğe kanının kaynadığını söyledi ve sordu:
- Bu cici çomarı bana kaça satarsınız?
Köylü epey nazlandıktan sonra yüksek fiyatla köpeği sattı.
Antikacı,onu arabasına götürürken:
- Şu çanağı da alalım, dedi. Çomarı susuz bırakmayalım.
Köylü hemen karşı çıktı:
- Onu veremem.
- Neden?
- O çanak sayesinde bu köpeği beş kere sattım. Daha önce de bunun iki kardeşini yine bu çanak sayesinde sattım.
Bizim çanak formasyonu ile dalga geçmese bari 😅
Mevlüt Çavuşoğlu , Suudi Arabistan ile yakında ilişkiler düzelebilir görüşmeler sürüyor demiş bugün.
Mısır heyeti de bugün Türkiye'de 2. tur müzakereler devam ediyor karşılıklı büyükelçi atayabiliriz bu görüşmelerin sonunda demiş.
BAE ile de zaten barıştık. Ortadoğuda işler yolunda gidiyor. Suudi pazarı Pınar süt için çok önemli. Et de olumlu etkilenir bu işlerden.
Haber akışı arttıkça Pınarlara alım gelir.
Vizyonu komisyon olan aracı kurumlarla, aynı tornadan çıkma yeni nesil yatırımcılarla bizim borsanın hali ne olacak?
Botlarıda ayrı sıkıntı.
Katar Suudi Arabistanla barıştı ilişkiler yeniden başlıyor. Bugün de Çavuşoğlu Suudi Arabistanla ilişkiler düzelecek görüşmeler sürüyor dedi.
Bu iş 4 ayaklı. Suudi Arabistan - BAE ikilisi ile , Türkiye - Katar ikilisi. Önce küçük ortak BAE Türkiye ile görüştü , sonra diğer küçük ortak Katar Suudi Arabistanla görüştü , şimdi sıra 2 büyük ortak Türkiye- Suudi Arabistan görüşmesinde.
Bu görüşme de çok gecikmez bence. Ortadoğuda Türkiye - Mısır ve Suudi Arabistan ve İran'ın istemediği hiçbir iş olmaz. İran mezhepsel olarak farklı olduğu için farklı ideolojisi var. Ama Mısır - Suudi Arabistan ve Türkiye güçlerini birleştirmek zorunda. Yoksa yem olacaklar.
Suudi Arabistan ambargosu yakında kalkabilir. Bu da Pınarlara çok yarar. Ambargo kalktı haberi ile Pınar süt tavana bile gidebilir. Biz de takip ederiz. Gerçi bende süt de var o ben PETUN'cuyum o yüzden süt sayfasında yazmıyorum ama hissem var :)
https://www.haberturk.com/katar-in-r...-sundu-3184875
İnşallah Üstadım.Bu konu ile ilgili yakın zamanda vizyonu; bu günlük stop şu hedef bu olan aracı kurumlarda kısıtlı pozitif,pozitif endekse paralel,endeks üstü getiri gibi haberlerde paylaşır umarım.
Ytd.
Adam dalga geçiyor.Elbet seninlede dalga geçecek birisi çıkar günün birinde.
Türkiye İhracatçılar meclisi başkanı Suudi Arabistanla olumlu gelişmeler arefesindeyiz 1-2 aya kadar bu iş çözülür demiş.
Dün dediğim konu , önce ön görüşmeler yapıldı Katar ve BAE aracılığı ile , sıra büyük abiler Suudi Arabistan ve Türkiye'de.
İnşaallah bu sorun yakında çözülecek o zaman PETUN ve Pınar süt toplamda en az ihracatlarını 7-8 milyon dolara yakın arttırır.
Acaba 17 liradan mal satanlar bu haber gelince kaçtan alacaklar sattıklarını.
https://www.bloomberght.com/tim-bask...e-alin-2287186