Nereye elden çıkmış eurobond? Nal gibi hepsi duruyor nasıl görmedin hayret?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Yedire yedire indiriyorlar. Endeks düştükçe asagi yönü devam eder diye düşünüyorum. .82-.84 bandında dip yapıp bir süre dinlendikten sonra temettü beklentisi ile bir atak daha yapmasını beklerim.
Bu düzeltme alım icin son fırsat olabilir. Ya da hiç fırsat vermez yukarı tam gaz gider.
sayın Serkan74`ün risk algısı çok düşük.sanırım ilk basamak çıkış yeri 0,78 idi. sene sonu NAD beklentisi ise 1, 418 idi. kendisinin de ifadesiyle notu biraz "kıt".[emoji3]eğer bu değerlere geri dönersek hisse fiyatının hızla geri gelebileceğini ben de düşünürüm. daha önce de belirttiğim gibi bu kağıdın tek hikayesi portföy büyüklüğü. ha, zaten Kasım başında 0,79 yakmış bir kağıttan bahsediyoruz. kabul edelim ki hiç beklemediğimiz bir toparlanma gösterdi portföy ve şu anda fiyatlanan da bu bence. ama biraz soluklanması daha da hızlı gidip geri gelmesinden iyidir. yine de her şey güzelken, fiyatlama rasyonel olmayabilir. sonuçta risk her zaman var. son olarak, isyatın bu son çıkışını bistten pozitif ayrışarak yaptığını da unutmamak gerek.
G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Güzel takip ediyorsunuz tebrik ederim [emoji1]. Risk almayı sevmem doğrudur. Yıllık plan yaparım tüm portföyün %60 isyat kalanı dolar, TL mevduat ve diğer hisseler olarak paylaştırmıştım. Fiyat .74 olduğunda planladığımın üzerinde alım yaparak isyat miktarı tüm portföyün %80 ine ulaşmıştı ve .78-79 dan çıkarak agirligini azalttım. .88 tekrar çıkarak %40 agirliga ulaştık.
Hesabı güzel yapıyorsunuz ama atmadığınıza nokta aylık mevduat faizleri %2 civarı. Yani ben geçen ay .88 den sattığımdan %2 kar elde ettim. Zaman nakitden yana işliyor.
hatta dün raporu gönderdikten sonra arkasından bir tane de sorumluluk beyanı raporu gönderildi yakaladım ama 2 dakika sonra geri çektiler.
düşüncelerinizi ilgi ve saygıyla takip ettiğim birisiniz. izninizle ben de şöyle bir yaklaşımda bulunayım: 0,73den tuttuklarını 0,78den vermeyerek, hatta 0,78den de ağırlık arttırarak devam edenler de şu an (extra) ödülünü almış durumda. ha fiyat geri gelebilir, bu risk her zaman var tabii ama burada temettü hedefiyle bekleyenler zaten lot bazında alacağı kiranın yüksek olmasına bakmalı. oyunun içinde olmak güzel ama, fiyatı ederinin çok aşağısına geldiği için evi her an satma düşüncesi olanlar zaten planını farklı yapmalı. sonuçta temettü sonrası ana paranın alınan temettüye rağmen çok daha aşağılara gelme riski var. işte burada kira gelirini çok daha yükseltmek isteyenler önceki kiraları da portföye eklerken, evin ederinin daha da düştüğü, düşeceği algısıyla hareket edenler evi elden çıkarma derdine düşerler. işte gerçek risk ve kazanç da burada bence.
saygılar.
güncel veri: 237,912,665.99 // 1.481406 düşmüş
serkan bana göre yedire yedire aşağıya indirmiyor tam tersi yukarı hamle yaparak satılanları topluyor ve üstü boşaltıyorki zamanı geldiğinde rahatçana yukarı çıkabilsin. geri dönüşlerde ise 87 dip nokta olarak gündeme gelecektir yani çok abzürt bir durum olmaz ise 82-84 bandı için geri çekilme gözükmüyor.
sonuçları gördükten sonra hesaplama yapmak çok kolaydır. fiyat .72 indiğinde müthiş bir alım fırsatı olduğu bilinmiyordu. Trump en agresif şekilde ekonomimize saldırıyordu. Şimdi sular duruldu bulutlar dağıldı güneş çıktı. Ekonomimiz değişmedi ama algı çok değişti fiyatlar çok değişti. Böyle bir saldırının tekrarlanması mümkündür. Adam deli dünyanın başına bela. Saçma sapan bir saldırı olsa CDS'ler 500 üzerine atsa isyat kaça düşer sizce?
Her şeyin iyi gideceğini düşünüp yılbaşında yıllık %20 maliyet ile 3 yıl vadeli kredi kullanıp tüm parayı da isyat'a yatıran bugün kazandı. ama o gün için bunu yapana maceraperest derdik.
bilançoya göre değil anlık güncel değerlere göre hesaplıyorum PD/DD değerini.
Formül şöyle:
PD = bir pay fiyatı x sermaye
PD = 0.92 x 160.6 milyon
PD= 147.752 milyon
DD = Birim pay değeri x sermaye
DD= 1.48 x 160.6 milyon
DD = 237.688 milyon
PD / DD = 0.6216
kestirmeden hesap etmek istersen fiyat/ pay değeri aynı sonucu verir.
Serkan hatırlıyormusun işyata ilk girdiğimdeki işyatla ilgili görüşlerimi aynı senin şuanki görüşlerindi ,benim şuanki görüşlerim ise senin OZAMANLARKİ görüşlerin gibi.rolleri değişmiş gibiyiz. İŞYATI SEN VE BİRKAÇ KİŞİ SAYESİNDE SEVDİM VE TANIDIM İYİKİ TANIMIS VE SEVDİRMİSSİNİZ DİYE DUA EDİYORUM AÇIKCASI.
elbette rasyonel olmayan fiyatlamalar olabilir. mesela GRNYO dün ve bugün çok güzel prim yaptı. PD/DD 0.7477 oldu. benim takibimde. .63 den alıp karı görünce vermiştim. şimdi bölündükten sonra .83 oldu. bence pahalı hem de çok pahalı ama alan var :)
bu orandan isyat hesap etsek 1.11 fiyatlanması lazım ama (şimdilik) olmuyor.
bu arada yatırım ortaklıgı endekside yüzde 4 e yakın yukarda seyrediyor ,xyort endeksinde kalıcı bir yükseliş olusa işyatta endekse göre kendini ayarlar diye düşünüyorum.
beyler, 2 sorum var burada eski işyatçı arkadaşlar var.
1- Temettü açıklandığında satıp temettü sonrası almak çok fark ediyor mu ? Bunun vergisi ile uğraşılmaz bence
2-pd dd oranı kaç ile kaç arasında oynuyor, kaça çıkınca satmalı kaça düşünce almalı
Sent from my iPad using Tapatalk
spk nın güncel veri sitesi hata veriyor günlük veriyi gören varsa yazabilirmi.bugün 4 adet 12.12.2018 tarihli mevduat boşa çıkacak bakalım ne yapacaklar parayı
vergi işini yanlış anladınız sanırım. asıl vergi temettü öncesi satarsanız çıkıyor. temettü sonrası satarsanız aldığınız temettü sınırın altında kalırsa beyan zorunluluğu bile yok. Temettü öncesi fiyat yükseldiği için stopaj ödeme pahasına satmak çoğu zaman avantaj sağlamaktadır.
2. sorunun cevabı çok değişken. beklenen oran 0.55 ila 0.65 arasında olmasıdır.
son 5 yılda 0.70 ila 0.52 arasında değişti. 2009 Ocak ayında 0.38 oldu, 2010 ocak ayında 0.81 oldu. hiç bir şeyin garantisi yok yani.
Xyort endeksi 2 günde an itibari ile % 10-11 yukarı çıktı .diğer yatırım ortaklıkları tavan tavan gidiyor ,noldu acaba devlet paket felanmı hazırladı ,işyat endeksin bu yükselişine kayıtsız kaldı ama endekse göre aşağıda kalan kagıtlara saldıracaklardır diye düşünüyorum.bizdede tavan yada tavana yakın gelebilir.
garanti yatırım ortaklığı 1 lirayı, oyak yatırım ortaklığı 2 lirayı kırdı. vakıf yatırım ortaklığı ise 3 lirayı kırmak üzere. ne kadar reel bu fiyatlamalar? aman bize bulaşmasınlar. gerekirse 2 yıl sonra 1.20 olsun ama kalıcı olsun. sonra kağıdın kimyası bozuluyor.
Bende yavaş gitmesinden yanayım, acelem yok, kağıda kumarbazlar değil sağlam yatırımcılar girsin
Bende sağlam gitmesinden yanayım ama temettü öncesi bir trede yapmak güzel olurdu oda ayrı bir konu.
Diğer yatırım ortaklıklarına kahveci girmiş belli. Yoksa kim ne yapsın da alsın 2 kuruş Temettü veren hisseye 2 TL versin. Fiyatlamalar hiç mantıklı değil. Yarın bir gün yine ederini bulur onlar.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
İşte işyat farkı bugün belli oluyor:)))))))))) Ortalık yangın yeri ,bizimki maşallah piyasayı salladığı yok nazar değmesin.
endeksteki düşüşlerde tepki vermemeye başladı ve bu düşüşleri kayıpsız atlatırsa kagıdı zıplata bilirler.tabi bu işyat diğer kagıtlar gibi değil ,diğer kagıtlarda bu olasılık yüzde 95-98
Sanirim viop’dan az da olsa para kazanmistir sonunda bu hafta.
Som haftalik raporda borsaya karsi pozisyonlari vardi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Aslında borsa bugün için iyi fırsat sunuyor. Bir miktar risk alınmalı bence...
Nazar değmesin..
2018 yılbaşından bugüne
Isyat +%21,67
Bist100 - %17,22
https://resmim.net/f/wzLMMM.jpg