Doktora niye gitsin. Onlar ya firmalardan aldığı laptoptan bakıp yanlış ilaç yazar ya da adamı sezaryene alırlar. En iyisi eşinin eczanesine gelip senin önereceğin ilaçları kullansın. Nasılsa virüsle ilgili herşeyi biliyorsun ama konumuz dolar
Printable View
Tabi canım herkes uzmanlık alanında konuşacak. Sağlığı anlamayacak kadar cahil insanlar zaten. Bırakın bu doktor muhabbetini açtırmayın kutuyu söyletmeyin kötüyü. ALLAH razı olsun bazıları da insancıl merhametli. İnsanların suratına höykürmeyen vs vs. Bir de çok bilmişler. İnsan ne olursa olsun insan olsun.
Karakola gidip dayak yemek de var insanca muamele görmek te,savcı hakim karşısında mum edilmek de var adam gibi ifadenin alınması da mümkün,çocuğunu okula verirsin senden yüz tane menfaat bekleyen çocuğuna senin maddi durumuna göre davranan öğretmen de var her çocuğunu evladı gibi gören de,tüccardan mal alırsın dürüst fiyat isteyen de var ilk fırsatta seni kazıklayan da bu doktorlar zaten şöyle böyle diye tanımlama olur mu.Eşi eczacı olan arkadaşa soracağım konular da var mesela doktorun yazdığı ilacı vermeyip de depodan menfaatine uygun şekilde temin ettiği ilacı veren eczacılar var mı,10 tane ilacı depodan parayla alıp 3 tane bedavaya ilaç alıp onları da satan eczacılar var mı,eskiden doktorlara fazladan uyduruk ilaçları yazdırıp ellerindeki ilaç kupurlerini sgk dan tahsil eden eczacılar varmıydı(neyseki şimdi elektronik ortamda bu işler kesildi)muadil ilaçları illa hastaya vermeye çalışan eczacılar sadece ellerinde yazılan ilaç kalmadığından mı o işi yapıyorlar,gelen hastaya doktora yollamadan şikayetine göre hastanın ciddi bir rahatsızlığı varsa zarar veririm diye düşünmeden ilaç veren eczacılar var mı.Neyse elbette eczacıların çoğu öyle değil.Doktorlara laf söyleyen herhangi bir arkadaş mesleğini yazsın halk arasında meslekleri hakkındaki olumsuz onlarca şeyi yazabilirim,bunun istisnası da yok isteyen denesin.Böyle genellemeler saçma ve çocukça.
Pekiii dunyada en cok sezaryan oranina sahip ulkenin turkiye olmasini nasil aciklarsiniz sayin bilir kisiler.
Eczacıların bazıları misal bir hafta tatile gitse kalfa tüm eczaneyi döndürür,eczacının olmadığını anlamazsın bile,neticede reçeteye bakılıp sisteme girilip ilaç veriliyor,gözümüz yok elbette ama neticede riski olmayan bir meslek,bu meslekle her gün dayak ve tazminat işleri ile uğraşan doktorların kıyası oransız olur.Bir eczacının bu doktor sadece bu ilacı yazıyor başka ilaç bilmiyor demesi kadar cahilce bir şey olamaz.Ya hastalık yüz yıllık hastalık,tedavi yüz yıllık doktor bakteriyel enfeksiyona antibiyotik yazacak aynı enfeksiyona aynı antibiyotiği yazmasından daha doğal ne olabilir,aynı gün yüz tane aynı enfeksiyondan hasta gelse yüz tane o ilacı yazacak demektir.Bunu söyleyen sıradan insan olsa bir şey demem ama eczacı olursa ben o eczacının diplomasına cidden şüpheyle yaklaşırım.
lögar kapağı kardeşim biraz fazla keseden atıp tutuyo gibi, teşbihte hata olmasın da.
sanıyo ki
dünyada tüm işler
forumlardaki sallamasyonlar gibi
acaba hiçbi kurumda sanki o doktorları hiç gözlemlemiyor da bırakmış ta diğer tüm iş kollarının haricinde tutuyo onları, olabilir mi böyle bir şey?
hatta dünyada da herşey sahipsiz zate
kainatta kendi kendine dönüyo
bi abartı hareket çeksinlerde görelim bakalım o bahsettiği tipler
gör bak bakalım akabinde neler olmuyo
ne soruşturmalar vs.
adam hala tuhaf bi hayal aleminde, olmuycak tezini ispatlamağa çalışıyo ya
hayalini yazarkene de bize de kıyı kıyı laf çakıyo
olsun
eğlenceli olmuyo da değil hani ha
Tazminat davaları ile açıklarım.Sen o doktora oransız dava açarsan misal çocuğa bir şey oldu anneye bir şey oldu 700 bin liralık 800 bin liralık davayı küt diye açarsan adam haklı da olsa hastanın bir dilekçesi ile onu 10 yıl mahkeme kapılarında süründürürsen doktor da kendini kurtarmak için her vakayı sezeryana alır.Sağlık bakanlığına onlarca kez doktorlar başvurdu,bu tazminat davalarında ihtisas mahkemeleri kurulsun sıradan hakimler konudan anlamıyor,gereksiz davalarda doktorlar haklı iken yıllarca sürünüyor diye,bakanlık bir ara tazminatı biz ödeyeceğiz davalar bize açılacak siz normal doğurtun dedi,bir ayda 2 anne ölümü olunca bakanlık tırstı şimdi eski hamam eski tas devam ediyor.Sn logar konuları bilmiyorsunuz,sıradan vatandaşsınız,doktorlar düşman değildir,herşeyin bir nedeni var.
Her normal doğumda yüzde 3 komplikasyon olur,çocuğa ya da anneye bir şey olması normal doğumun bir parçasıdır,bu komplikasyonlar tüm dünyada olur ve normal doğumların bir parçasıdır.Bu komplikasyonlarda eskiden dava olayı sözkonusu değildi,şimdi vatandaş dilekçesini kaptığı gibi savcının kapısına gidiyor,savcı da aman bana ne, ne olur ne olmaz ben davamı açayım da suçsuzsa zaten doktor aklanır diyor,al işte doktorun 10 yıl sürecek nur topu gibi davası,davaların yüzde sekseninde doktor aklanır ama bu arada ne sinir kalır ne huzur.E doktor salak mı kendini bu kadar riske atsın,yapıyor sezeryanı geçiyor.Konuyu bakanlık ta biliyor ve bu sezeryan işinin üstüne gitmiyor olay bu işte.
Yoksa doktor delimi ebenin yaptıracağı kendinin aslında yaptırmak zorunda olmadığı doğumları gitsin sezeryan yapsın.Aslında doktor normal doğumu yaptırmak ve girmek zorunda bile değil,normal doğum ebenin işi.Doktor bakıyor doğumda sorun çıkacak uğraşmadan sezeryanı yapıp geçiyor.
Doktorun iyiside var kötüsüde para için yapılacak bir meslek değil benim gözümde,
Hastanede hastasını kaybedip hiç bir şey olmamış gibi yaşamak veya öleceğini haber vermek benim gözümde zor işler.
Mutlak işi rahat olan doktor vardır. Ama özellikle acil serviste çalışan doktorların ne kadar zor şartlarda çalıştığına şahit olmuş biri olarak daha fazla doktora, daha fazla hemşireye, daha fazla hasta bakıcıya sahada ihtiyaç duyulduğunu söyleyebilirim.
Önleyici sağlık hizmetleri ve eğitim yolu ile bilinçlendirerek sağlık sisteminin yükü azaltılabilir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hazine ve Maliye Bakanlığı, sigortacılık kanununu ihlal ettiği gerekçesiyle Akbank'a 94,7 milyon TL, Yapı Kredi'ye ise 187,1 milyon TL olmak üzere toplamda 281,8 milyon TL para cezası kesti.
Yok sn egeli maalesef memleketimizde istek ve çabalar o yönde değil.Bir doktor düşmanlığıdır gidiyor,doktor dövmek doktora hakaret normal iş oldu çıktı.Şu forumda bile ne kadar bilgisizce ,insafsızca yorumlar yapılıyor.Sonra bu insanlardan çare beklenecek şifa beklenecek,işi düşüldüğünde iyi insaflı doktor aranacak,ya sen ondakka önce adamın mesleğine internet ortamında dahi olsa hakaret etmişsin bu adamın moralini bozmaz mı.Maalesef doktor ve hasta birbirine düşman edildi,bu eskiden böyle değildi,doktorun saygınlığı ağırlığı vardı,ben işlerin sağlıkta düzeleceğine inanmıyorum,sağlık hizmeti arayanlar da istedikleri kaliteyi bundan sonra zor bulurlar.Tazminat davaları yüzünden devlette ciddi ameliyatları yapan doktor kalmadı,ciddi bir hastan olsa özele gideceksin bir ameliyat çok iyi yapılsın istersen 50 ila 100 bin arasından bir parayı gözden çıkaracaksın durum bu.Doktor ben 700 bin 800 bin tazminat ödemek durumunda kalma olasılığım varsa bu ameliyatı bu paraya yaparım ancak diyecek özelde.
Adana osmaniyede hastanın kocası karısının ameliyatına gireceğim diye tutturdu.Doktor içerisi steril ortam giremezsiniz deyince adam doktorun burnunu kırdı.Hasta acil olduğundan doktor kırık burunla sezeryana girdi kadını ve çocuğu kurtardı.E böyle iş olur mu.Norveçte bir türk, annesi kalp krizi geçirdiği için ambulans çağırıyor,kendince ambulans geç geldiği için ambulans personeline hakaret ediyor,personel hastayı bırakıp hemen ambulansa giriyorlar ambulansın kapısını da kitliyorlar ve polisin gelmesini bekliyorlar.Bu arada geçen zamanda hasta kadın ölüyor ,bizimki tutuklanıyor,yani avrupada işler başka türlü yürüyor.
sayın hkm
olay biraz artık dedikodu boyutuna geçti
o kadar dejenere olmuş bi iş bi kere en baştan olamaz
öss/öys zaten bi zeka testi sınavı gibi bişey
bu durumda akıl edemedik bahanesi ortadan kalkıyo
yani bu işlerle uğraşan profesyoneller yetişmiş adamlar
tabi ki
neyi değerlendirip neyi değerlendirmeyceklerini de gayet iyi biliyolar
yıllar evvel savcının odasına gariban çocuk girdi , bakın olaya bak insan üzülüyor tabi ama
değerlendirmenin profesyonelliği
bu garibanın nikahlı karısı canım cicim ayı bitince karısı evden sırra kadem basmış köyüne dönmüş herhalde
oğlan anlatıyo böyle böyle karım eve gelmiyor ne yapılabilir?
hemen bikaç soru sorup durumu anlar ve izah eder çocuğun yüzüne
hiçbişey yapılamaz.
Senin karın evden kaçmış der yani bu iş için bişey yapamayız eğer çok istiyosan dava aç dilekçe ver boşan bu ka basit
bunda da evde yenge bizim forumdaşı fişeklemiş belkide bol bol böyle böyle
o da inanıp gelmiş burda anlatıyo da
boşver
ağzını yorduğuna deymez
hayatta deyicek deymiycek şeyler olarak, hayat mefhumu ikiye bölünüktür. 50 tane 60 taneye değil. insanları bazan konuşturmuycan böyle herkezi konuşturursan da asla ne ka izah etsen de işin içinden çıkaman.
ne baslikmis be...
mahalle kahvesine döndü...
adam ikide bir dolar başlığı burası konumuza dönelim demekle her şey tamam sanıyor...
komutan şurada dolarla ilgili tek bir yazını köy da görelim. en son ne zaman yazdin
Sağlıkla içli dışlı biri olarak son sözümü söyleyeyim. Sağlık sektörü ve çalışanları, mevcut düzende yem edilmiş durumdadır. Kamu da aynı özel sektör de. İşini severek yapan insan sayısı çok az. Gelecekte daha kötü olacağını da söyleyebilirim. Ailenizde etrafınızda sağlıkçı olmak isteyen varsa çok iyi düşünsünler. Yıllarca emek harcayıp, bir sürü dangalağın fiziki-sözlü saldırısına maruz kalabilir, hatta öldürülebilir. Kim ne kadar anlatırsa anlatsın, sağlıkçılara karşı yıllardır oluşturulmuş olan önyargılar değişmeyecek. Bugün para için sezaryen, ilaç firmasından hediye denir yarın başka şeyler.. Üstelik bunları söyleyen kişiler toplum ortalamasının üstündeki insanlar. Gerisini siz düşünün...
sn. yoneticiler şu doktor konusuna artik el atma zamani geldi de geçmiyor mu acaba ?
Yine bir deprem yine her kurumun her vatandaşın kendi başına gerçekleştirdiği bağış yardımı kampanyaları.
Amaç farklı da olsa korkarım yerine gitmeyecek pek çoğu.
Depremin yarattığı dramatik ortamda bu kargaşa tümüyle bize has.
Oysa deprem fonu kurulmuştu.
Peki ne oldu milyarlarca liralık fona...
Duyuyoruz ki duble yollara hüpletmişler.
Adam yasa denetim falan tanımıyor. Yapın diyor yapıyorlar . Verin diyor veriyorlar.
Oysa deprem haritasından da anlıyoruz ki, Türkiye'nin iç Anadolu hariç her bölgesi deprem üreten faylarla dolu.
Son deprem hani reisin ifadesiyle teğet geçti.
Olası bir İstanbul depremini düşünmek bile istemiyorum.
Bakın bu konuda Prof Dr. Celal Şengör ne demekte:
" Herhangi bir İstanbul depremi, Türkiye'nin bağımsızlığını elinden alacaktır. Oluşacak zararı ve ölümleri Türkiye'nin karşılama gücü yoktur!"
Öyle bir durumda kim kime yardım edecek.
İstanbul halkının kaçacak başını sokacak bir yeri yok.
7,5 büyüklüğünde bir depremin yaratacağı tahribat ve ölüm bizi millet olarak öldürür...
Bunu bilmelerine rağmen Kocaeli depreminden beri yapılanlar sadece göz boyamacılık.
Oysa son 20 yılda alınan dış borcun yarısı İstanbula harcansa yeri idi...
Elazığ depremi bu vurdum duymaz, aymaz yönetime ve halkımıza iyi bir uyarı.
Dikkate alan olursa tabi...
Dolar kuru o kadar durgun ki, 2-4 liralık bantta salınıyor.
Gram altın, dolar kurunun da hiç olmazsa yerinde sayması ile yeni seviyeleri ile yatırımcısını mutlu etmekte...
İyi haftalar...
Not...Ayhan beyle yazıştık özelden...Bence Ayhan bey gibi forum üyeleri özel bir ilgi ve korunmayı hak ediyor...Yoksa sıradan olur bu forumlar...
Hangi forumdu tam hatırlamıyorum.
20 sene kadar önce bir forumda forumun kralı Karahan'la takıştım.
Üyeliğime son verdiler.
Yıllar sonra hissenette gene karşılaştık.
Ben "üstadı azam muazzam" başlığı ile gene onu rahatsız eden yazılar yazdım.
Bu kez attıramadı ...:)
Sonradan bir iyi dönemimizde bana yazdı. "Abi bendan önceki forumdan seni attırdım. Ya ben ya o diyerek.."
Hissenetin adaleti beni etkiliyor. Herkese lazım.
Ama yöneticilerin de tek amacı düzgün bir forum olan üyelerinin taleplerine kulaklarını tıkamamaları gerekli.
Örneğin bu başlığa sadece sataşmak için gelenleri bir iki uyarıdan sonra cezalandırmaları lazım.
Sadece bu tiplerden bunalıp da küfreden cezalandırılırsa, forumlardan kötü iyiyi kovar.
Beni bile ana avrat küfrettirdi bu forumda adamın biri...Onlarca defa uyarmama, yönetimden yardım istememe rağmen malesef duyarsız kaldılar.
https://www.linkpicture.com/q/Screen...2_Messages.jpg
Kızılayın, 10 gayme sevdası bitmemiş.
Ben bağışlarımı sadece LÖSEV’e yaparım. Yıllar önce aldığım bir karardır.
KIZILAY YATIRIM HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ.
https://www.siyasetcafe.com/yagma-ha...lay-3207yy.htm
Serbest piyasa kuralları işleseydi size güzelll bir grafik atar keyifleri yerine getirirdim ancak ne yazık ki ülkemizde serbest piyasa kuralları işlemiyor.
Usdtry hedefi kısa vadede 6,33 dür ancak dediğim gibi adamlar ZK arttır , swap kaktır bir şekilde tutuyorlar ama bakalım bu sefer ne halt edecekler.
Kızılay tam çiftlik holding olmuş, gel de güvenip bağış yap.
Bir de bu Kızılay, Keriz Feneri degil!
Taliban: Abd askeri uçağını vurduk // üst rütbelileri taşıyan uçaktan kurtulan olmadığı iddia edildi
USD/ZAR +1,60%
USD/RUB +1,53%
USD/BRL +1,06%
EM ler dolar karşısında dayak yiyor bizim TRY nin maşallahı var. YERSEN.
Aynen öyle 30 yıllık medikalciyiz sağlık ve sigorta sistemi çöktü. Vatandaşın yapacağı en akıllıca yatırım sağlığına iyi bakmak olmalı. Hastanelerin eline düşerseniz ayvayı yersiniz. Özel hastaneleri de dahil ediyorum en keko sağlık personeli onlarda sistem söğüşlemek üzerine kurulmuş. Sizin iyileşmeniz kimsenin umurunda değil. İstisnalar kaideyi bozmaz tek tük haysiyetli personel her yerde vardır ama sistem bitmiştir. Sağlığınıza dikkat edin hasta olmayın.