30 yil sonra o ev eski püskü ve kullanım ömrü azalmış olacak
1 ev ederi gene 1 ev...
değer artışını alıp daha dandik eve taşınınlmıyorsa ne değişti ?
ama
çalışsın alsın
bana neden güvenecek ?
Printable View
Gayrimenkul sistemine bugünkü vizyonumuzla bakıyoruz. 20 yıl sonra yerin altında kurulan bir aktarım şebekesi ile her yerin birbirine olan mesafesinin 1-2 dakikaya düştüğünü hayal edin. Birde Türkiye yüz ölçümünün sadece belki milyonda birini binaların kapladığını.
Bu devrin değerleri ile geleceği yargılamamak gerekli.
Adam 16 senede Istanbul'a yaptiklarini itiraf ediyor, Ihanet ettim..! diyor.
16 senenin yanlisi 50 senede duzelir mi ?
"Bu devrin değerleri ile geleceği yargılamamak gerekir !"derken, bu konuda, gelecekten nasil bir umudumuz olabilir ?
Uçaktan aşağıya detaylıca hiç baktınız mı?. O uğruna kıyametler kopan gayrimenkullerin aslında toplam yüz ölçümünün ne kadar az bir alanını kapladığını gördünüz mü?. Teknoloji olarak çok geniş alanlardaki yerleşkeleri 1-2 dakikada birbirine bağlayabilecek bir teknolojinin evrilmesi sizce çok mu zor?. Unutmayalım ki teknoloji belirli bir noktadan sonra lineer değil ivmeli ilerlemeler gösterebiliyor. Gayrimenkul bu yüzyılın sorunu ve iştigal alanı şahsi fikrime göre gelecek yüzyılın değil. Bugün yaygın olarak kullandığımız elektrik-su-internet aboneliğinden bir farkı kalmayabilir.
Dünyadaki nüfus artış hızı hızla düşüyor, 1950 lerde %1.5 olan oran şu anda %1 ler civarında. 2050 yılında %0.5 e düşüyor. 21 yüzyılda çok yüksek bir ihtimalle nüfus artışında bir dengelenme ve artışta durma oluşacak.
Bu durumda sabit nufüs ile ivmeli olarak ilerleyen teknolojik imkanlar çoğu sektörü değiştirecek.
https://www.census.gov/population/in...growthrate.php
Emlağa bakış açısı biraz göreceli.Kentsel dönüşüm ile değer kazanan eski konutlar kimseyi aldatmasin.25-30 yaşında site tarzı yeşil alanı büyük genellikle 4-5 kat olan siteler kentsel dönüşümde 1 daireye iki daire ve üzeri şeklinde gayet güzel değer kazandı.Yerine yapılan 20 kat ve üzeri yeşil alanı olmayan yapılar mutahitlerede iyi kar bıraktı.Gelecektede bu böylemi olacak 20 kat ve üzeri binalar yıkılıp 40 kat ve üzerimi olacak.Her şehir için degerlemeler farklı.Ben bursada yaşıyorum fiyatlarda o kadar farklılıklar varki müteahitler özellikle emlakçılar evlerle müşteri değil enayi arıyorlar.Ruhsatta garaj olmasi gereken bodrum katları ruhsat alındıktan sonra eve çevirip fahiş fiyata satacak müşteri arıyorlar.Toki denen kurumda bir garip dağ bölgelerine ev yapıp müteahit mantigiyle köşe dönme derdinde.Bursa keles ilçesinde 100 yil geçsede iklim sartlarindan dolayı gelişemeyecek bir bölgede 55 m2 nete sahip binalara 200000 bine müşteri arıyor.Doğru lokasyonda ederi fiyattan alınan emlak elbette yatırimdır.Gelişmeyecek bir bölgede fiyatı ile kirası arasında uçurum var ise mutlak zarar vardır.Bulunduğum bölgede dağ denilecek bölgede 150000- 200000 bin istenen toki evlerini 300 ile 500 arasında kiralamaya çalısiyorlar.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1986 da çamlıca daki apartman dairesi 9150 dolara geliyor eger yanlış hesaplamadıysam. Bana çok gerçekçi gelmedi bu fiyatlar. Eğer gerçekse dolardaki enflasyonda gayet çarpıcı. Mandrakenin dediği gibi dolarda çöp olmuş durumda.
Uzun zamandır Robert Kiyosaki yi takip ediyorum. Amerikalılara sürekli altın yada gayrimenkul alın çünkü doların değeri çöpe dönecek diyor. Amerikalıların da doların değer kaybıyla başı dertteyse vay bizim halimize.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
buradan aldım rakamları
http://blog.milliyet.com.tr/bunlari-...?BlogNo=136483
emlakçıların kralı Ağaoğlu bizi mı okudu
http://www.bloomberght.com/haberler/...urgunlasma-var
Ali Ağaoğlu: Arsa bizden dedik kol kestik ama çarkların dönmesi gerekir
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Gazete Habertürk Ekonomi Müdürü Yavuz Barlas'a konuştu.
http://www.haberturk.com/ali-agaoglu...682736-ekonomi
Uyanık dediğin Ali Bey gibi olur...
Laga luga kendi çekmeköydeki yerinin nasılda reklamını yapıyor...
Ali Bey şimdi sen seneler öncesi Çekmeköydeki arsanın metrekaresine 2.000 ABD Doları mı saydın ..
.Sahi orası İstanbul ;Çekmeköy mü Yoksa ABD LasVegas mı ?
Yeme bizi...
Van'lı müteahhitimizden muazzam bir reklam. :)
https://www.izlesene.com/video/vanli...klami/10063346
Her zamanki gibi Turkiye kapitalizmde 500 sene geriden geliyor
ABD de 70 yasinda insanlarin 30 yillik mortgage a girdigini gordum duydum.
Bizim sirkette 85 yasinda calisan 2 kisi taniyorum daha bir suru adam var 70 in uzerinde
Bana cocuk diyorlar ben 47 yasindayim
Dunya biraz degisti ayak uydurmak lazim
Insanin ici gidiyor valla ne kadar kolay ve tatli paralar kazaniyorlar
-----------------------------------
Kuyumculardaki kuyruklar
Hâlin çevresinde, özellikle Anafartalar Caddesi üzerinde onlarca kuyumcu vardır.
Bazılarının kapısında uzun kuyruklar...
“Bu kadar insan altın mı alıyor†ya da “Millet altınını mı bozduruyor†diye düşünüyorsunuz manzarayı ilk gördüğünüzde. Ama yaklaşıp içeride olan biteni görünce anlıyorsunuz işin aslını. Yıllardır devam eden, ‘kredi kartıyla nakit para alma’ çarkı dönüyor kuyumcularda.
Nakit paraya sıkışan vatandaş kuyumcuya gidiyor, misal 100 TL’ye ihtiyacı var...
Yüzde 2, 3, 5; artık ne ise belli bir komisyon oranı karşılığında, 6, 8, 10, 12 ay taksit yapılıyor.
Kredi kartıyla, taksitli altın alışverişi yapılmış gibi gösteriliyor kayıtlarda. Ama ortada altın yok. Faizcilik mi dersiniz, tefecilik mi bilmem; böyle bir ‘para satma’ uygulaması var.
100 TL’ye ihtiyacı olan vatandaş, kartından mesela - 105 TL çektiriyor, 100 TL’sini alıyor. Sonra bankaya taksitle ödüyor borcunu.
Kuyumcu komisyondan kazanıyor, vatandaş da bankadan kredi kartıyla nakit avans çekse ödeyeceği faiz ve çekim ücretinden daha az bir maliyetle parasını alıyor.
Sistem böyle işliyor.
Istanbul da emlak balonu var diyenler okusun. Okusunda ogrensin
---------------------------------------
http://odatv.com/turkler-londrada-ne...010171200.html
Londra’da ahır satmanın ne kadar kârlı olduğunu Türk müşterilerimiz keşfetti. Bu ahırlar, spekülatif açıdan en iyi yatırım. On-onbeş yıl önce 200-300 bin İngiliz lirasına satılan ahırlar bugün 3-5 milyon İngiliz lirasının üzerine çıktı. Ahırlar zengin mıntıkalara yapıldığından, en lüks semtte makul fiyata bahçeli mülk satın almanın yolu bu oluyor. Türk müşteri ahır alıyor, istediği zaman daha yüksek fiyata elden çıkarma imkânı var. İsterse yılın belli sürelerinde kısa dönemli kiraya veriyor. Kendi geldiği sürelerde evinde kalıyor. Türk mevzuatına göre alım-satım çok kolay. Burada mukaveleyi yaparız. Siz İstanbul’da bir bankada döviz hesabı açar, Tahtakale’den bulduğunuz paraları bu hesaba yatırırsınız. Tapu çıktığında da bankaya bir talimat verirsiniz, parayı Londra’da bize öderler. Rahmetli Özal’ın sağladığı imkânlarla bütün bu muamele yasaldır. Çekinecek, gücenecek hiçbir yanı yoktur. Böyle yapanı pek çoktur.
------------------
Istanbul bedava
Beyler, emlak alırken pazarlıkla en fazla yüzde kaç indirim kopardınız? Özellikle müteahhitlerle sıkı pazarlıkla en fazla ne kadar indirim kazanılabilir?
Çinliler durmaksızın alıyor
11 trilyon dolarla ABD'nin ardından dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, yönünü Avustralya'ya çevirdi. Çinli yatırımcılar son yıllarda Avustralya'da tarımdan turizme, limanlardan gayrimenkule kadar durmaksızın alım yapıyor.
http://www.haberturk.com/cinliler-du...683444-ekonomi
Çinlilerin İstanbula Geldiğini bir düşünün ...Fiyatların hangi seviyeye gelebileceğini hayal edebiliyor musuz?
Tıpkı yabancı parababalarının Londrada yaptıkları gibi...
Zamanında biri demişti sanırım her çinliye bir portakal satsak 1 milyar portakal eder
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
istanbul'daki yabancı nüfusu %5 civarında, çoğu suriyeli olmak üzere, bi miktar da ıraklı, afgan, afrikalı, orta asyalı vs var.. geçmişte daha yüksek oranlar görülmüştü, mesela 80'lerin sonunda istanbul'da 500 bin iranlı yaşıyordu (6-7 mn toplam nüfus içinde) şah devrilmiş, iran-ırak savaşı var, o esnada kaçan çoğu iranlı istanbul'a gelmişti- bunlar beyaz iranlıydı para pul sahibi olanlardı ve hepsi türkçe konuşabildiği için zaten pek ayırdedilemiyordu şehir içinde..
(başka ülke doğumlu) yabancı oranı londra'da %30, paris'te %20, berlin'de %18.. londra'da en geç 2030 itibariyle british nüfus azınlığa düşecek, yabancı içinde ilk 3 hint- paki- polonya.. türkler ilk 10'da bile değil, çok az.. berlin'de türkler ilk sıra..
Adam fatura kesiyor bankaya komisyon ödüyor hem de şu anda 4 taksit var . Sadece cebe atmıyor ki parayı [emoji23][emoji23][emoji23]
Bunu en çok cep telefonunda vardı onlar da sık yapardı oda kaldırıldı zaten .
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
fakirleri hala geliyor
bizim kayserideki annemin dokuntu evine bakmaya gitmistim hem kirayi alacaktim hem akraba ziyareti falan
eve bir girdim zaten kotu mahalle tamam ama halida uyuyan iki kiz gordum biri sagir sanirim engelli oburude kansermis ama ucak muhendisi
neyse Turkce anlamadilar dedigimi ama muhendis olan Ingilizce anliyor cat pat
sonra anladimki kiraci onlar degilmis bizim kiraci gitmis daha yuksekten bunlar kiraya vermis
kizla konusmam dan sunu anladim. Kayseri de bile bunlara bakan para yardimi yapan Unesco mu united nations mi adini unuttugum bir uluslararasi kurulus yardim ediyormus cunku kirayi nasil odediklerini sordum bu kurumdan bahsettiler
Aldik kizlari 3-4 aylik kirayi toptan almak icin bu kuruma gittik. Bildigin ishaninda bir ofise geldik. Oranin manageri bize parayi vermeyi kabul etmedi bizde kizlari disari atariz dedik. Daha kizlarin kira kontrati bile yok kiraci nerede belli degil
neyse akrabalar araya girdi kizlar bir lokantada kacak calisarak kirayi oderiz falan diyince biraktim
Amerikadan gelip nelerle ugrastim yarabbi. Sene 2008
Kizlar ellerindeki butun parayi essekciye vermis. Essek ustunde daglardan Iran TR siniri arasinda gecis yaptiranlara bu ad veriliyormus flan filan. bilmem kac yuz dolar vermisler. Nereden buldunuz o kadar parayi dedim kiz suratima bakip tuhaf bir sekilde gulumsedi. Neyse anladim ben olayi
Hayat cok tuhaf, hersey tuhaf.
Millet bodrum da beach club a giderken ben nelerle ugrastim.
Tabi hemen yap bence de .
Sermaye koymazsın sahte altın koyarsın vitrine ile bankalarda hemen pos verirler Emin’im zaten [emoji2][emoji2][emoji2]
KDV var gelir vergisi mi de unutma bu arada .
Ben yapmış olsam %25 keserdim en az elini korkak alıştırma mandrake aldığın riske değsin değil mi [emoji2][emoji2][emoji2]
Hepsiburada altın alabilirsin kredi kartı ile orada hesabına yolluyorlar altını banka hesabından bozdur sonuçta serbest demek ki o kadar büyük firma izin veriyor değil mi .
Buna ne diyorsun peki
'' Her Hintlinin-Çinlinin bir araba aldığını ve yaratacağı petrol talebini düşünebiliyormusun janım ? ''
söylemiyle
petrolü 150 dolara çıkartmışlar idi ...
Markalı projeleri bilmem.
Bunun dışındakiler için şunu diyeyim,
Lansman-topraktan-erken rezerve-tanitim fiyatı v.s.
Ne derse desin, örneğin 335 bin fiyat var ise müşteri 15-20 bin indirirse bunu kar, düz 300 bine anlaşır ise bunu zafer olarak algılıyor.
Mutehait genelde zaten bu örnekte en çok 300 bine esnerim mantığında. Yani daire aslinda zaten 300 bin TL.
Halbuki sen (özellikle inşaat bitmemiş ise) alırken kazanmalisin. Bunu da açıkça söylemekte sakınca yok.
Senin kafandaki rakam EN ÇOK 250 ( o da oğlanın sünnet takıları ile) en çok da 260 (hadi hanımın 2-3 bileziği)
Veeee en önemlisi 250 tak diye canlı ve hemen tapuyu verdiğin saat hesabında demelisin.
Bunu kabul edecek mütehaidi bulacağına emin olabilirsin. Ama canlıyı göstermen şart [emoji4]
Son bir not, bunları konuştuğun kişi mini etekli satış temsilcisi değil, mütehaidin bizzat kendisi veya babasinin sağ kolu durumundaki oğlu olmalı [emoji15]
335 bine satışa konmuş daireyi 250 ye almanın benim bildiğim başka yolu yok
Sende insanlığın zerresi olmadığını anlamamıza vesile bir olay daha çok teşekkürler,birde utanmadan anlatıyor,şimdiden buna yancı çıkacak olan olursa ,evet benzer durumlarda insanlığı ön planda tuttum,yine tutarım,bu şahsın on da biri kadar zengin değilim ama ondan 10 kat iyi yaşamışımdır,nereden mukayese yapıyorsun derseniz,adam ABD den buraya gelip piknik tüple tatil yapmakla övünüyor :eve bir girdim zaten kotu mahalle tamam ama halida uyuyan iki kiz gordum biri sagir sanirim engelli oburude kansermis ama ucak muhendisi''diye yazıyor ve bu zavallıları 3 kuruş için evden atmakla tehdit ediyor,sen zaten Amerikalı olmuşsun,insanlığın zerresi kalmamış sende Yazık sana çok yazık:thumbdown:
Ağaoğlu’ndan sektördeki durgunlaşmayla birlikte iflas uyarısı
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, geçtiğimiz yıl yaşanan bir iflas olayını hatırlatarak müteahhitler için endişelerini paylaştı.
dedik bedavadan satarsanız böyle olur tabi.
yap +% 60 daha betona.
batan batmayan belli olsun :D
bedavaya satarsanız olacağı bu !
Herkes kendisi gibi degil tabi.
Onlar dusunemiyor, belediyenin park alanini telle cevirip, ozel at'la gezi alaniniz diye tanitmayi.
Makyavel'in bir sozu vardir, " Amac, araci mesru kilar.!"
Bu adam para icin baska seyler de satar.
Nef projesinde 2 gunde 500 e yakin daire satildi
http://www.hurriyet.com.tr/nef-hafta...tirdi-40619934
Daha once bu yazilari post ettigimde kiziyordunuz yalan haberlere inanma burasi Turkiye falan
simdi bu haber yalanmi?
yalansa bravo cunku sirket ismi projenin yeri fiyatlar hersey apacik belli
eger yalansa koskoca Hurriyet gazetesi nasil yalan haber yapabiliyor?
Dogruysa kriz varda bu kadar ev nasil satiliyor?