Ekip mi?....
Fark mı?...
Printable View
Istanbulda ekmege zamcık gelmiş
□¤☆•◇#*"
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
son 30 dakikada iyi mal verdi pala
ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI MAAS: TÜRKİYE, DOĞU AKDENİZ'DEKİ TUTUMUNU SÜRDÜRÜRSE, ARALIK AYINDAKİ AB ZİRVESİNDE YAPTIRIMLARIN TEKRAR TARTIŞILABİLECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUM
he he bir araya bu havada gelebilirseniz covid movid allaktı movid:):cool:
İzmir Valisi Köşger: İzmir'deki pozitif vaka ve vefat sayısı, 2-3 haftalık bir süre zarfında 3'e katlanmış durumda
Kaynak : Anadolu Ajansı
Faiz kararı ne olacak acaba
CPH1951 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TCMB faiz kararı bekleniyor, beklenti 475 baz puan arttırılması yönünde / Bloomberg HT
Tcmb bir hafta vadeli repo faiz oranını %15,00 olarak belirledi(beklenti %15,00, önceki %10,25)
TCMB : Tüm fonlamanın haftalık repodan yapılmasına karar verilmiştir
Merkezden sadeleşme adımıda geldi
TCMB: Küresel ekonomi üçüncü çeyrekte kısmi toparlanma göstermiştir. Ancak, son dönemde artış gösteren Covid-19 vakaları nedeniyle önümüzdeki dönemde küresel ekonomiye ilişkin belirsizlikler yükselmiştir
TCMB: Diğer yandan, salgın döneminde sağlanan güçlü kredi ivmesinin gecikmeli etkileriyle artan iç talep, ithalat kanalıyla cari işlemler dengesini olumsuz etkilemektedir
TCMB: İktisadi faaliyette toparlanma devam etmektedir. Artan vaka sayıları nedeniyle getirilen kısmi kısıtlamalar, başta hizmetler sektörü olmak üzere iktisadi faaliyetin kısa vadeli görünümüne dair belirsizlikleri arttırmaktadır
TCMB: Bu doğrultuda Kurul, enflasyon görünümüne dair risklerin bertaraf edilmesi, enflasyon beklentilerinin kontrol altına alınması ve dezenflasyon sürecinin en kısa sürede yeniden tesisi için, net ve güçlü bir parasal sıkılaştırma yapılmasına karar vermiştir
TCMB: Kasım ayına ilişkin takip edilen veriler, enflasyonda yakın dönemdeki döviz kuru oynaklığı kaynaklı bir yükselişe işaret etmekle birlikte, para politikasındaki kararlı duruşla beraber bu artışın geçici olacağı değerlendirilmektedir
TCMB: Türk lirasındaki değer kaybının gecikmeli etkileri, uluslararası gıda fiyatlarındaki yükseliş ve enflasyon beklentilerindeki bozulma enflasyon görünümünü olumsuz etkilemektedir
TCMB: Önümüzdeki dönemde parasal duruşun sıkılığı, enflasyonu etkileyen tüm unsurlar dikkate alınarak, enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar kararlılıkla sürdürülecektir
bence olumlu....
piyasanın jetonu düşünce olumlu yansır...
Piyasaların Fayiz beklentisi vardı,o da bitti..Fayizlerin % 15 e çekilmesinin Borsaya pek bi etkisi olmadı.Saman alevi kadar.Ha söndü ha sönecek...
Şimdi sırada ne var.?.
Alaattin Çakıcı hakkında soruşturma başlatıldı - Dünya
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ifadelerinden dolayı Alaattin Çakıcı hakkında savcılık soruşturma başlattı.
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Savcılık gerekli soruşturmayı başlattı. İlgililerden edindiğim bilgi budur." dedi.
"Hakaret, tehdit, kötü söz kimden gelirse kime karşı yapılırsa bu yanlıştır doğru değildir" diyen Turan, "Hukuk çerçevesinde gereği yapılmalıdır. Hukuk AK Parti'nin değişmez ilkesidir, ilkesel duruşumuz budur. Kişilere bağlı hakaret tehdit olmaması gerekir." ifadelerini kullandı.
Merkez Bankası net uluslararası rezervleri 13 Kasım itibarıyla 16,43 milyar dolar oldu(Önceki 19,57Mlr)
13 Kasım itibarıyla Merkez Bankası
- Toplam rezervleri 82,35 milyar dolar oldu(Önceki $85,24Mlr)
- Altın rezervleri 41,98 milyar dolar oldu(Önceki $43,33Mlr)
- Brüt döviz rezervleri 40,37 milyar dolar oldu(Önceki $41,91Mlr)
İSTEYEN İSTEDİĞİNİ SEÇSİN ..
https://i.hizliresim.com/p3CUtn.png
https://i.hizliresim.com/8FVM4z.png
Garanti BBVA Yatırım, SISE'yi 21 Eylül tarihinden beri gösterdiği düşük performans sonrasında %15 "zarar-kes" kuralını ihlal ettiği için Model Portföyünden çıkardı. Garanti BBVA Yatırım'ın model porftöyündeki hisseler, EREGL, ISCTR, TCELL, TOASO, TUPRS ve YKBNK
Bist için kastettim...
MB elbette bagimsiz olmadı, zaten kimsede beklemiyor öyle birşeyi...
Bagımsız gözukmesi bize yetiyor ))))
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vallahi ben faize karşıyım.
Ben istemiyorum.
Lakin Merkez bankası bağımsızdır.
Kendileri ben karşı olduğum halde yaptılar.
Benim hiç bir kabahatim yoktur vatandaşlarım.
Sanayimizi de ezdirmeyeceğim.
Hangi sanayiyi demeyin bana.
:oleyo::p
TCMB : Türk Lirası Likidite Yönetimine İlişkin Basın Duyurusu
Para politikasının operasyonel çerçevesinin sadeleştirilmesi kapsamında Merkez Bankası tarafından hâlihazırda bir ay vadeli geleneksel yöntemli repo ihaleleri ve geç likidite penceresi imkânlarıyla sağlanan fonlama 20 Kasım 2020 tarihinden itibaren Merkez Bankasının temel para politikası aracı olan bir hafta vadeli repo miktar ihaleleriyle yapılmaya başlanacaktır. Likidite yönetimi çerçevesinde ikincil piyasa gecelik faiz oranlarında oluşabilecek oynaklığı sınırlandırmak ve likiditenin haftanın günlerine dengeli dağılımını sağlamak amaçlarıyla 20 Kasım 2020 tarihinden 26 Kasım 2020 tarihine kadar (bu tarihler dâhil olmak üzere) bir hafta süreyle gecelik borç verme faiz oranı politika faiz oranı olan %15 olarak uygulanacaktır.
Bankalar geçiş döneminde ve sonrasında ihtiyaç duymaları halinde Merkez Bankası bünyesindeki Bankalararası Para Piyasasında gecelik vadede 17 Ağustos 2020 tarihinde geçerli olan borç alabilme limitleri dâhilinde ve BIST bünyesindeki Repo-Ters Repo ve Taahhütlü İşlemler Pazarlarında, Merkez Bankası borç verme faiz oranından borçlanabilecekler, likidite fazlalığı oluşması halinde ise limitsiz olarak Merkez Bankası borçlanma faiz oranından Merkez Bankasına borç verebileceklerdir. Ayrıca, tüm bankalar HMVKŞ tarafından ihraç edilen TL cinsi kira sertifikası karşılığında, Merkez Bankası borç verme faiz oranı üzerinden kotasyon yöntemiyle gerçekleştirilen gecelik vadeli repo imkânından yararlanabileceklerdir.
yüzde 20 marjının eli kulağında açıklama gelebilir bugün yarın
:)
20 Kasım'dan itibaren geçerli olmak üzere; motorinde 2 KRŞ/LT pompa satış fiyatlarında indirim gerçekleşti - EPGİS
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) twitter sayfasından şu açıklama yapıldı:
20/11/2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; motorinde 2 KRŞ/LT pompa satış fiyatlarında indirim gerçekleşmiştir.
Gram altında düşüş %3’ü aştı
Mark Mobius:
- TCMB'nin faiz kararını artırması iyi oldu, TL'nin değer kaybı önlendi
- Faiz tarafında atılan adım Türkiye'nin faydalanacağı bir ortam yaratacak
- Türkiye'ye güvenimizi kaybetmedik
- Türkiye'deki tahvillerin ilginç olduğunu düşünüyorum
Kaynak: Bloomberg HT
Bankaların sn damat bey gittiginde yukarı gidecegini aylardır söyledik. Artık her bahaneyi yukarı olarak degerlendirecekler.
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yerli borsa yabancı ile uçuşta....