Performans raporları da Kap'a düşüyor yavaştan
EIB 2019 Getiri 31,88 Benchmark 23,41 IR (Bilgi rasyosu) 8,98
2020 sırasıyla 24,24; 11,61; 20,43
Her zaman sadece getiriye bakmak yanıltabilir.
Printable View
Performans raporları da Kap'a düşüyor yavaştan
EIB 2019 Getiri 31,88 Benchmark 23,41 IR (Bilgi rasyosu) 8,98
2020 sırasıyla 24,24; 11,61; 20,43
Her zaman sadece getiriye bakmak yanıltabilir.
Bilgi rasyosunun bu kadar yuksek olmasi da fonun basarisini gosteriyor.Cidden guzel fon.Qinvest bu isi biliyor.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tcell hangi fonlarda vardı ? bu bip mip yarın için yüksek beklenti konuşuluyor her yerde.
TKF'de var.
Fakat Tcell oyle sirket ki ölu topragi serilmis uzerine :)
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günaydın,
Orta halli bir defansif değişkende hisse senedi oranı %5 ile %20 arası değişiyor dönemsel olarak. Diyelim ki hisse senedinin %20 lerde olduğu dönemde %20 lik bir düşüşe yakalandı, fona %4 eksi gelir hisse senedinden.Ancak bu düşüş eldeki diğer varlıklarla törpülenir. Tekrar borsanın yükseliş dönemine geçtiği zaman da geri alınır. Takibimde olan başarılı defansif değişkenlerin eğer 6 aylık periyotlarda bakılırsa ppf lerin altında almasını mümkün görmüyorum .
PPZ fonu aktif nkolay bononun önüne geçmiş. Umarım istikrarını sürdürür
diğer ppfleri satıp hepsini ppz ye atacağım bugün.
Yalnız şu var. Bünyesinde asgarı %5 - 15 arasında hisse bulundurmayan fon getirisinden pek bir şey beklememek lazım. Örneğin ocak ayı başından beri getirisine bakarak EIB ve EIC fonlar aynı çizgide devam ederse mevduat getirisini bile yakalayamacaklar. Şu an itibariyle durum onu gösteriyor. Bu kadar da defansif olunmaz ki.
Mac aralık portföy dağılımını açıklamış. Portföydeki ağırlığa göre ilk 5;
1. Ccola % 8.46
2. Tavhl % 8.27
3. Celha % 7.99
4. Aefes % 7.52
5. Ditas % 6.70
Portföyden çıkan hisseler, Algyo, Brsan.
Eib'in 2014 öncesi ve sonrası performans arası, siyahla beyaz arasındaki fark gibi. Sanırım o dönemler portföy yöneticisi değişikliği olmuş olabilir.
Eic'in de son 5 yılda arada bir 2017 performansı düşük kalmış. 2017 de %7,38 fon getirisi / Kıstas % 13,29 / enflasyon % 11,92
https://twitter.com/denizmustafatr/s...482984453?s=19
Faydalı bir makale. Bu aralar endiselenilen durumun aslında bir örneğini de anlatıyor.
Yerli ve Yabancı Hisse Fonları Güncel İçerik ve Günlük Getiri Tablosu :
https://docs.google.com/spreadsheets...#gid=506122448
(Okan Yorgancı Discord kanalından Kartal adlı kullanıcı tarafından hazırlanmıştır.)
Merhabalar ppz fonu ile ilgili merak ettiğim bir konu var yapı kredi Bankası’ndan bu fonu satın aldık diyelim ertesi gün satıp hisse senedi yatırım fonu almak istediğimiz de yapabiliyor muyuz yoksa hesaba 14:30’da geçeceği için hisse fon işlemini alamıyor muyuz. Diğer bir değişle yapı kredi bankası Ppz den gelecek parayı görüp ona göre 13:30’a kadar yatırım fon almamıza izin veriyor mu
Tesekkurler
Deneme amaçlı gtz fonu almıştım al satta stopaj olacak mı diye ve fib almıştım,
Gtz kâr edince sattım ziraat bankası stopaj almadı.
Fib daha kâr edemediği için satamadim.
Merak edenler vardır diye paylaştım
Selamlar. Bu ppz fonu akbanktan alabiliyoruz. Buradan almanin herhangi bir dezavantajı var mı. Yüzde 20 marj diye bir şey yazdı pek anlamadım. Bilen yada akbanktan alan var mı ?
Performans sunum rapolari gelmeye basladi. AFT bu sene karsilastirma olcutunu gecmis.
Rbh aralık portföy dağılımını açıklamış. Portföydeki ağırlığa göre ilk 5;
1. Albrk % 6,69
2. Ecilc % 6,45
3. Konya % 6,16
4. Eregl % 5,90
5. Cemts % 5,35
Bu hafta sonu fonların sunum raporlarını detaylıca incelemek farz oldu.
Gümbür gümbür yağdırıyorlar. :)
Bu arada merkez kur usd % + 1.28
Saygılar.
Gpf Garanti birinci katılım fonu'da son 2 gündür ufaktan ufaktan hisse senedi almaya başlamış portföye, daha önceleri tl kira sertfikası fonu gibi hareket ediyordu, altın ve hisse senedi ile çeşitlendirmeye başlamışlar.
Bitcoin dün %20den fazla düşmüş. Sonra biraz toparlamış...
https://finance.yahoo.com/news/bitco...092227718.html
diyorlar ya tarih geri doner!
simdi 2 yil sonra ayni sorunu aormak isterdim!
TZL ye vergi varmi yine 10%? ayni formul mu kullaniyoruz? x*365*0.9/0.85
Fon ismi vermeyeceksek bu başlık neden var öyleyse? Fonlar şişince performansları düşebiliyor tamam da kimse bir şey paylaşmaz bu gidişle, herkes kendi araştırmasını yapar. Aman fonlar çok dolmasın getirileri düşer korkusunu bir nebze yersiz buluyorum. Ben yerli hisse fonu olarak UPH ve OPI fonlarını beğeniyorum, portföyüme kademeli alım yapıyorum.
Elz % - 0.33