Halledildiğine sevindim dostum.
Zaten bir gün valör var.
Bir gün de beklersen olacak iş değil.
Printable View
Stopaj devam etmesse ne yapılmalı arkadaşlar?
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
wallah bugün dayanamadım rpd oranımı %20'ye çıkardım. Dikkat! Göçük Tehlikesi :oleyo::plc::p
Ppz ı da satmadı. Parayı iade etti. Stopaj fırsatı kaçtı
şişme kriteri nedir size göre? kaç aydır şişti diyoruz gidiyor...simit sarayı satın alıyor falan: https://www.dunya.com/sirketler/re-p...-haberi-635020
ben stoplu alıyorum zaten aylık getiri nzh'nin gerisine düştüğü gün biter benim için satarım. stopajın bitmesiyle ve faiz düşüşüyle borsaya yönelme olur dedik aldık bakalım. gerçi riskli ne alsak elimizde kaldı şimdiye kadar varsın bu da vursun son kez.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...=alt_surmanset
Hadi gözümüz aydın :)
GBC altin ve gumusten vazgecti herhalde 2 civari beklerken 0.23 geldi. Portfoye baska hisseler aldiysa eger onlarda getiriyi torpulemis olabilir.
RPD bu aralar iyi getirmemeye başladı.
OSD zaten PPF'lerin altında.
OSD'leri NZH ve PPZ yapmayı düşünüyorum.
RPD'den çıkıp eurobond fonu mu alsam?
Maalesef ben de aynı durumdayim. Ben bir de bunun serbest fon olanini aldım. Fonun adı AHH, tek kelime ile rezil bir fon. AHH serbest fondur, biraz daha dengeli bir dağılım olur demiştim ama bu fonun içerisinde maalesef bolca GeBeresiCe var, dolayısıyla fonun getirisi kuşa döndü. Son yılların en beceriksiz fonuna imza attı Azimut, tebrikler [emoji35]
M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
PPZ getiri 18.82ye indi zaten..
faiz indiriminden sonraki günlerde tahvil faizlerinden doğrudan etkilenip sıfır kar eden ve son günlerde verdiği açığı kapatan osd hariç zaten tüm ppf ve baf'ların günlük getirisi %5 civarında düştü. politika faizi de %5 düşmüştü zaten şaşılacak bir şey yok.
asıl şaşırtıcı olan birşey varsa o da indirim sonrası dolar ve borsadaki hareket. ancak karikatürlerde "ekonomist" olabilecek bir adam 300 yıllık keynesyen ekonomi dünyasını aptal yerine mi koydu veya aptal durumuna mı düşürdü sorusunu bloom bile sorgulamaya başladı: ) konuşmak için erken biliyorum ama yine de beklenti dosdoğru bir yıkımdı yani. dolarda beklentiyi aldık gerçekleşmeyi satalım şeklinde kar realizasyonu değildi. hele faiz muhabbeti geride kaldı, artık borsaya saldırabiliriz havası hiç değildi.
Keşke daha da düşse de bizi oyalamasa enflasyon altı getiriyle.
Senelerdir üç kuruşluk faiz getirisiyle oyalanıyoruz portföyün o bölümüyle.
Şimdi hissetirmeden yavaş yavaş indirip bizi gene kandırıp :) bağlayacaklar ve portföyün o kısmmını çaktırmadan eritecekler.
Bu soğuk su dolu kazana konup altı yavaş yavaş yakılan ve çaktırmadan haşlanan kurbağaya benziyor.
GZE Garanti Portföy Emtia fonunu incelediniz mi? Son 1 aylık getirisi oldukça iyi. Fon hakkındaki düşüncelerinizi merak ediyorum.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GZE
https://assetsgarantibbva.com/assets...Fon-Brosur.pdf
Nzh +%0,173
pdd +%0,175
NZH bu ara iyi gidiyor.
OSD'leri satıp Çarşamba üzerine binmeyi planlıyorum bir miktar.
Osd nin kiymetini bilemedik.2 gun patinaj yapti panikleyip sattim.
Ben osd yim deyip 2 gun ginluk 0.85
Getirmesinmi rakibi nzh nin iki kati
Bu iste acele etmiycen 5 6 aydir osd nin iyi ekmegini yedik.
Affet beni osd.pazartesi yine alicam seniM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birde şu olacak ister istemez.
öst fonuna gereğinden fazla giriş olunca getiriyi korumak için yeni giren büyük miktarları belki de daha riskli şirket tahvillerine yatırmak gerekecek.
O yüzden bu tür fonlara fazla yüklenilirse iş daha riskli hale gelebilir.
Giriş miktarını üzülmeyecek derecede tutmakta fayda var bence.
osd'nin kaybından hemen korkup satmayın bir hafta içinde 2 kat getirerek nzh'ye yetişiyor demiştim. ha tüm parayı tek kuruma gömmekten korkmasam hepsini nzh yapardım da. bu ülkede şirketler 1 gün içinde basit bir sebeple ortadan kaldırılabiliyor yada kendi çökebiliyor benim korkum o fonun içeriği değil.
RPD ne getirdi acaba?
Bozarsa çıkacağım hemen...
Lemon dostuma gaz verdik yazmadı, herhalde RPD yok elinde. :)
osd veya nzh tarihinden bir örnek verebilirimisin hocam grafikten bono aksaması yüzünden %1'leri bulan düşüş? hatta benim bildiğim milyonlarca adam öldüren ve herşeyin kapandığı kovid salgınının ilk 3 ayı dışında pek düşüş bile yok. diğer tüm ufak düşüş anları desen ciddi siyasi krizlerde cds'in uçtuğu borsanın çakıldığı günlere ait. başka? muhalafet olmak için sormuyorum, sizinki pazar keyfi komplo teorisyenliği mi elinizde veri mi var ona göre yatırım yapalım: )