Türkiye Merkez Bankası ile Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası arasında
4.7 milyar dolarlık swap anlaşması imzalandı.
Türkiye Merkez Bankası ile Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası arasında
4.7 milyar dolarlık swap anlaşması imzalandı.
Hisse senedinin temettüleri benim maaş için planım. Eurobond'um da var ama çok iştahlı değilim. Bir miktar aldım ama TC nin junk bond'ları da kendine göre riskli.
Gavurun emeklilik fonlarında tuttuğu hisseler daha az riskli hem de getirisi daha yüksek. Üstüne üstlük, gavur çökünce dünya çöküyor. Yani kolay kolay çökertmezler. Çökse bile qe ile bilmemne ile ayaklandırıyorlar.
Ben böyle okuyorum olayları. Herkesin kendi bileceği iş tabi. O yüzden ağırlığı gelişmiş ülkelerin hisse senetlerine veriyorum artık. Hisseci oldum ama bist'in toplamdaki ağırlığı 5% i geçmeyecek. 10% da TC eurobond'a versem zaten aşırı risk yüklemesi yapmış oluyorum bu haliyle bile.
ytd
En iyi yol bildiğin yoldur. Yurtdışı hissede sorun eğer bizim ülkede işler kötü gidecekse kur farkından vergi ödüyor oluşumuz.
Sonuçta hepimiz aynı yolda gidiyoruz. Amacımız gelecekte kimseye muhtaç olmadan belli bir standartta yaşamak.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kur farkı vergisi hisseyi satmadıkça yok. Benim açımdan tek sıkıntı ABD'nin temettülerden kestiği stopajı geri almak. Onun verdiği zararı da portföyü UK ile dengeleyerek azaltıyorum. Aslında sırf UK bile gidilebilir yani yabancı hisse olarak ama şimdilik stratejim böyle.
ytd
https://www.memurlar.net/haber/10111...evkilerde.html
Türkiye'ye döndükten sonra Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevine getirilen Hakan Atilla, görevinden ayrılmasının ardından yazdığı ve dikkat çeken kitabında 'Uçkur veya servet düşkünü tiplerin önemli mevkilerde' bulunduğuna ilişkin ifadelere yer verdi. Atilla, "Bazıları hala önemli makamları değersiz varlıklarıyla işgal ediyorlar. Vizyonsuzlukları, küçük hesapları, fikirler yerine kişilerle uğraşmayı seven bu tipler uzaklaştırılmadığı sürece ekonominin düzeleceğini beklemek hayalden öte değil" ifadelerini kullandı.
"Bir dolu dalkavuk"
Atilla, "Kendi gölgesinden korkan, ezik, hayatında adam yerine konmamış ama bir şekilde siyasi destekle makam sahibi olunca kendini önemli biri zanneden şakşakçılar ve bunlara ne büyük adam olduğunu hatırlatması için danışman adı altında ne iş yaptığı belirsiz, kişilik erozyonuna uğramış bir dolu dalkavuk var" diye yazdı.
Benzine de 40-50 kuruş civarı zam geleceği söyleniyor
https://pbs.twimg.com/media/FE8pd39X...jpg&name=small
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Aynen oyle bosporos crash geliyor kah kah[emoji2957]
mıııtarlar kapmış zammı....
Herhalde herkes kur.korumaliya girdi MB faizi indirsede cikarsada bir şey farketmiyor artık galiba .yarın MB faiz kararı var ve hiç yorum yok .
Fark etmediğine emin misin....
3ay izleyecez demişti.tl yi ozendirici çalışmalar var deniyor kalkıp faiz indirmez herhalde.
Fark ediyorsa argümanlarıni yaz o zaman kinayeli soracağına...durum açık değil mi 17 den bagliyorsun.. vadende dolar kuru faiz getirisi den yiksekse onu aliyorsun .13 ten yaptın kkm yi 3 ay sonra 17 faiz aldın lakin dolar yerinde saydı fark almadın ..enflasyonda yuzde 40 ..vadeli mevduatciya zarar... ee dolarda duranada zarar .o zaman ya gayrimenkul ya borsa ..bu arada dün ve geçtiğimiz cuma iki adet mevduat döndü milyon üzeri 10 bankadan da rekabetçi oranlar vardı paylasmadim ben şahsen artık bu başlıkta oran paylaşmayacağım..bence artık vadeli oran için ayrı başlık açılsın Ve sadece oran paylasilsin .yine değerli forumdaslar muhabbeti burada yapalım ne diyorsunuz
ankete buyurun,
https://onlinepoll.me/poll/vote/faiz...i-tahmininiz-1
Max orani yazin bence
Akbank, 32-35 gün, mobil size özel %21,50
Benzine 46 kuruş zam.
dis güçler , pardon faktörler , hesaba katılımlıyor, hazır 50 enflasyon olacak , akaryakıt zamlarında araya kaynar dendi
günlük 20 oranlar varken ,32 gün riski icin 1.5 puan saçma bence
Günlük mevduatta burgan ı kullanıyorum kenarda boş para tutmayan önereceğiniz banka var mı
Erdoğan: "Türkiye'yi çift paralı ülke olmaktan çıkaracağız.
zaten bu döviz korumalı mevduatla herkes artık dolarcı oldu tek paraya geçtik
TL yi tamamen devre dışı bırakacaz diyor adam işte..
Mevduatlı sabitledi..
Borsayı sabitledi..
Fiyatları zaten üretici sabitledi bile..
Devletçe verilen garantiler falan hepsi dolar bazlı..
:oleyo:
Bugün 1 puan indirim bekliyorum ama bakalım..
Aslında günümüzde muhtardan beklenen,
Mahalleyi gezip, sorunları tespit edip, valilik, belediye, su, elektrik firmalarına gerekli bildirimleri yapması
Sosyal yardım gereken vatandaşların tespit edilmesi ve gerekli yardımlar için ilgili birimler ile koordine olması
mahallenin sorunları için mahalle halkını harekete geçirmesi
Bunu yapan muhtarla mutlaka vardır. Ama vatandaşın kafasında iş ikametgah ve tebligat seviyesine inmiş durumda.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şehirlerdeki mahalle muhtarının hiçbir anlamı yok bence. Sadece gelen mahkeme ve icra bildirimlerini topluyorlar. Maaşları tamamen israf bence, üzerine bir de sigortası, silah taşıma ruhsatı vb hakları da var. CB seçildiği günden beri muhtarları parti komiserine dönüştürmeye çalışıyor, büyük oranda da başarılı oldu.
KK seçilirse muhtarlara bir de özel kalem müdürü vereceğim demişti. Bu ülke kamuda bu kadar israf ile nasıl kalınacak şaşırıyorum. Bizlerin özel sektörde yaptığı tasarrufun yarısını devlet de yapsa bütçe ciddi fazla verir.
1 sene ülkedeki tüm muhtarlar kaybolsun, ülkenin işleyişinde bir gram eksilme olmaz, bunları beslemek için ödediğimiz her kuruş kasada kalır, tabi yine peşkeş çekecek birilerini bulurlar orası ayrı
Halkimiz populizmi sever..
Yedireni icireni kamu kaynaklarini savurani nerede olsa bulur getirir basimiza..
Ben de umutsuzum.
Syg,
O da bir şey mi ki, Bunun yanında..!!!
https://www.instagram.com/p/CY68msBqPAe/