Açılır açılmaz kudurarak saldırdı yine
Düşüş imkansız.
Printable View
Açılır açılmaz kudurarak saldırdı yine
Düşüş imkansız.
Dün silkelediler bugün alıyorlar. Dur bakalım kapanış ne olacak. Büyük paralarda büyük vurgun var.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gogogo,tartartar.....GUNDİ hedef neresi?
hulku görüyonuz mu hani çakılacağdı??..bu arada sasada çok geride kaldı,onunlada alsat yapcaz galiba...adam bi alıor biverior...
HULK kim ya tupras mı ? bu arada SAHOL golden cross baslasın
Bozgurtum hoş geldin. Sen de bankalar gidecek diyorsan bu iş bitmiştir :)
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu sefer stoplattı , 5960 :(
saglık olsun..
5.600 üzeri(bıst100) olsun,bu hafta için, short açarım..kanımca bu hafta için güvenli noktadır.
holding tercihimi tekfenden yana kullandım ... günlük trade ..belki taşımalık ..belki stop .. kısmet ..
enjsa all time high...
https://i.hizliresim.com/p9lbgvy.jpg
*Nebati: Bankalarımız güçlü yapıları ile reel sektörü desteklemeye devam ediyor
Big big big move... Yüzde 30 minimum... Sonra tersi yönde yüzde 40 minimum... Yakalayan ihya olur...
Asgari 8500 ün ne kadar üstünde olursa o kadar rallinin boyu uzar... Enflasyon yüzde 25 olacak demekle olmuyor bu işler...
Pıst 100 sene sonu kapanış beklentim 5750-5800 bandı.
3.06 dolar bazlı kapanış
Burada yanında çalışanı olan varmı millet sallıyor 8000-9000-10000 diye bu paralar ihracat yapanlar için kur hikayesi ile normal yalnız bunun Türkiye içindeki durumu ayrı , bence türbün şov olursa önümüzdeki dönem işten çıkarmalar çok olur.
2006 dan bu yana vob dayım..hem alaylı, hem mektepli olarak benim kadar bu işin içinde olan azdır. vob yapmayın demek ayrı, çıplak long-short yapmayın demek ayrı..mucize formül ov hisse portföyü+hedge zaman zaman da kabak gibi fırsat çıkınca abartmadan hisse long.
Burada mevzu getiriden çok, sürdürülebilir getiri...bu yıl getirim %500 civarı...belki sadece hisse ile bunu beceren çoktur bu yıl..ama seneye bist yatay olursa da ben %50-100 arası getiri elde ederim, bunu sadece hisse portföyü ile elde etmek çok çok zor..sürdürülebilir, yüksek getiri vob katkısı ile çok daha kolay...yoksa çok zor, kolay değil sadece hisse ile.
şirketlerinin toplam giderler içinde çalışan maaşları ne kadar onu bilmek lazım.
Asgariye yapılan bir yüzde 70 zammı sattığı ürüne yüzde 10-15 yaparak çok rahat çıkarır firmalar..
Hatta asgari zammı öncesinden daha fazla bir kar veya ciro yakalamış bile olurlar..
Kendi iş yerim var denizcilik sektöründe çevremde de var daha alt gruplarda iş daha sıkıntılı olur bu konularda istişare ettiklerim var yoksa yönetenlerin yanlışını biz ödüyoruz hep.
iş yerime ve depolara ilaçlama şirketinden gelen çalışanlarla konuştum daha dün patronları askari ücrete göre adam çıkarmadan bahsediyormuş 10 kişi Anadolu yakasına baktığını duruma göre 6-7 düşer diyordu çocuklar
petkm de 20 üstüne atsa kendini iyi olacak .. ayıp ama :)
2011 den beri vobda aktif işlem yapardım. Geçen sene bu zamanlar dolar vadelide yaptıkları operasyondan sonra kral olsam basaramayacagimi anladım çok şükür bu illeti bıraktım. Yalan yok vobda da 3 kere teminatı sıfırladım. İlk ciddi parayida gezi parkı eylemleri sırasında kazanmistim. Ne günlerdi be. Hisse senedinde takılıyorum belki para yapamadım ama çok şükür geçen hafta dışarıya bu senenin karını fiziki altın olarak çıkarttım. Şimdi hisse taşımıyorum Ereğli essegini alıp satıyorum. 2023 1. Dönem bilancolarindan sonra epey bir süre hisse senedi alip satmayida düşünmüyorum. Nasıl bir iklim oluşacak görmek lazım gelir diye düşünüyorum.
bu arada minor dalga canımı sıkmıştı baya ... uzun uğraşlar sonucu bir kıvılcım yaktı bakalım ... biraz daha ilerlesin paylaşırım ...
Geçen sene 2700 lerden 5500 lere gelirken çıkarmışlar mıydı..??
............
Asgari ücretin borsa üzerinde zerrece etkisi olacağını düşünmüyorum..
Ha olur ama..."olacağını" düşünenleri ters köşe yapmak için olur..
Bi sağ sol tokat geçirebilirler..
Artık kaldır vur mu olur indir çek mi olur nerede yığılma varsa tersine artık.
Mesela EREGLi yüzde 15 zam yapacak.
ama ereğliden saç alıp boru yapanlarda yüzde 15 zam yapacak
eeeeee
adam ereğlideki alış maliyatini mi karşıladı yoksa asgari ücret zammını mı
haaaa yok
hem alış maliyet artışını hemde asgari ücret zammını karşılamak isterse yüzde kaç zam yapmalı.
ne ekonomi okudun nede reel sektörde bir gün iş yapmadın dimi
şöyle bir bist 30 a baktım 3 x 5 x yapabilecek kagıt cok az var tekfen tavhl petkm harici hatta bu tekfen bedava
Yaklaşık 15-20 gündür ara ara ofisimize misafirlerim geldi çeşitli sektörlerde iş sahibi insanlar asgari ücret konusunda sıkıntılı süreç olacak ihracat yapanları ayırabiliriz ama al birim esnaf veya daha küçük şirketlerde çıkan rakama göre sağlama yapacak insanlar çok
Suç iş adamında
Asgari ücretli çalışanda
Değil
Öncelikle
Enflasyonu serbest bırakan
Ve mücadele etmeyen de
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gundi geçen sene 5500 olurken bazı masrafları devlet üstlendi. tam hatırlamıyorum baya bir kısma ortak girdi.
borsadaki şirketler büyük firmalar. onları etkiler etkilemez bilemem ama 10 kişi 20 kişi çalıştıranı tabi etkiler.
şu an 2 kişiye öğlen yemeği yedirsen min 200 yazıyor tek gider maaş değil.
Bu boruyu yapan da zammı basar illaki bi yerde son tüketiciye gider ..
İ.Ü iktisat fak...İktisat ağırlıklı işletme mezunuyum...
2013 e kadar networking üzerine çalıştım..Bilgisayar ağları.
Sonrasında da full time borsacıyım..
Emlak al satcılığı da yaptım..
Sen ne mezunusun?
Bu arada dediklerimi test etmek bedava..
Misal geçen sene de tastamam aynı muhabbetler döndü..
İşsizlik oranlarında bi değişiklik olmadı hatta düştü yanılmıyorsam..
Ha sen çıkıp işsizlik rakamlarına inanmıyorum diyebilirsin tabi.
9000 olursa asgari
6 ay sonra bakarız işsizlik rakamlarına..
Bakalım 13 14 lere fırlayacak mı?
Bu arada başka bi topicde yazdım..
Hükümet lap diye büyük zam yapmaktansa seçim öncesi 1 zam daha yaparak beklentileri canlı tutmayı hedefliyor bence..
O yüzde misal 5500 den 10000 e çıkacaktır da bunu 2 aşamada yapacak bence..
Bunu da yazalım bi kenara..