DAS fonu da Dolar bazında negatif getirmiş bugün. Dolarınız eriyor bazı fonlarda.
Repo yapan bir fon nasıl eksi getiri verebilir?
Printable View
DAS fonu da Dolar bazında negatif getirmiş bugün. Dolarınız eriyor bazı fonlarda.
Repo yapan bir fon nasıl eksi getiri verebilir?
Sanirim ayda 3 4 sefer negatif getiri oluyor
negatifler olmasa senelik %6 rahat olur
Yeni ppf ile nkolay esitlendi gibi getiride
Nkolay 52.
Ppn 51.86
Evet dolar bazında eksi var ekran görüntümden gördüğüm kadarıyla . 294000de 15 gibi bir oran yaklaşık. Tam olarak bakmadım. İçerik değişti mi bilmiyorum uzun süredir stabil olarak günlük %0.015-%0.022 arası getiriyordu. Yarına bakmak lazım...
Kastirşef sizin tl ile ilgili yatırımınız nasıl? Ya da ne tavsiye edersiniz ki tlye dönenler huzurla kazanabilsin? Ben ara ara çeşitlendirme yapıyorum mesela. Yüksek faiz ortamına rağmen parça parça hisse yoğunlardan bazılarına girdim. Çok uzun durur muyum bilmiyorum. Sizin gibi deneyimli bir forumdaş ne önerir, dolar olarak da yatırımı olanlar varsa ve ağlamamaları için tlye dönerlerse ne yapsınlar mesela
Tabi yatırım tavsiyesi değildiri iliştirin
arkadaşlar BUY için satış emri verdiğimi yazmıştım. ondan gelecek parayı 4'e bölüp IIH, YAS, TI3 ve yeşil bankanın GBH kodlu serbest fonunu almayı planlıyorum. aranızda GBH taşıyan var mı? bu fon hakkında fikri olan varsa yazarsa sevinirim... 1 yıllık bir fon ve getirileri oldukça iyi gibi görünüyor.
Bende GBH vardı 2 ay önce kötü performansından dolayı elden çıkarmıştım.
Son 1 ay ve 3 aylık getirisine bakarsanız hisse yoğun fonlarının çok altında olduğunu görebilirsiniz.
Üstelik yönetim gider ücreti de yüksek %3,2
Sonrasında iş yatırımın IHK ve BIO hisse fonlarını aldım performansları gayet iyi. Yönetim ücretleride düşük %2
bugün stopaj istinası zamanında aldığım PPF yi sattım. banka stopaj kesmiş. çağrı açıp sorunu bildirdim. çözerler ama bir sistem ne kadar karışık olursa o kadar kırılgan oluyor.
stopaj istisnası kapsamındaki fonlarınızı bozarken çok çok çok dikkatli olun. stopaj kesilirse mutlaka bankaya çağrı açıp iadesini talep edin. ayrıca stopaj istisnası varken aldığınız fon varsa aynı bankadan stopaj istisnası olmayan aynı fondan alırsanız tam çorba olur işin içinden çıkamazsınız.
elimde uzun dönem tutmayacaksam ppf alırken elimdeki stopajsız fondan farklı bir fon alırım
birbirine yakın getirili bir sürü fon varken, neden aynı ppf fonunu alıp bozarken stopajsız olanı bozdurayım
ya da ayrı yerden hesap açıp işlemi oradan yaparsınız eğer stopajsız olanlara dokunmak istemiyorsanız..
Yatırım tavsiyesi olmamakla beraber ben geçen gün cüzzi miktarda iş iştirekleri, koç iştirekleri, bist100dışı, bist teknoloji sınırlamalı, aabancı iştirekleri aldım. Belki elime geçebilecek ufak miktarlarla yeni tllerle bunlara ilave yaparım stopajlı ppf almak yerine... Tabi kendi kendime manyak fikirlerim.
Bu kadar enflasyon da nasıl TL de uzun bekleyip rahat ediyirsunuz ilginc , işin çilki çıktı
Yabancılara söyle. Son 10 senedir en büyük Yabancı yatırımcı girişi olmuş TL bonolara. Merkez bankası döviz almasa Dolar kuru 30 TL altına rahat gelirdi.
https://pbs.twimg.com/media/GNwaw-PaIAAFbEk.jpg
Aslında takibimde olanlar, borsa bugün böyle giderse pazartesi fiyatı artacak ama. Bugün de elime geçen cüzi miktar tl ile, büyük ihtimalle fiyat yüksek olacaksa da 5 hisse yoğun fon aldım. 2 günde getirileri %2.57 - %4.07 arası oldu. Birazdan ortalama ne gelmiş yüzdesel olarak ona bakıcam. Tabi 1 günde dahi sıfırlama ihtimali var getirileri. Bakalım bir süre durabilir miyim, yoksa kart ödemelerine kadar satar mıyım bilmiyorum. Geçen sene mayıs-ağustos başı arası güzel getiri görmüştüm... Sonra kaçmıştım riski fazla olan her şeyden
Neredeyse eşit miktarlarda giriş yapmıştım. Şu an için %3.4712... Tabi biraz şans yardımı düşerken denk gelmesi alımın. Aslında sabah satarım diyordum, ama tam tersi ilave yaptım, hepsi gidedebilir kârın... Kesinlikle yatırım tavsiyesi falan olmayıp kendi kendime manyaklıklarımdan ibarettir
3 ay ve üzeri elinizde tutup getirisinden memnun olduğunuz hisse yoğunlar varsa fikir alabilirim. İlave ppf yerine bir süre alım satım yapılma niyetiyle
Sene başında YAS ve IDH almıştın.İkiside%40 üzeri getiri sağladı. Daha ne yapar bilemem.
SAS ı kimse beğenmedi gerçi.1.2112 olan fiyatına pazartesi baktığınızda gözleriniz fal taşı gibi açılacaktır.
Sabancılar bir müddet assolist olacak gibi duruyor.
Yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir.
Tam emin olamasam da ben de hisse yoğunlardan sabancı, koç, iş iştirekleri, bist100dışı ve teknolojiyle kısmen devam ederim. Zaman zaman satsam da zaman zaman ilave yapsam da
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/haz...yoruz/3223017#
Hadi hayırlısı:)
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://www.perplexity.ai/ ye sor bu sorunu. İyi cevap veriyor.
İş Portföy Altıncı Serbest (Döviz) Fon, 13-17 Mayıs Tarihlerinde Halka Arz Oluyor!
Kapali uclu , getirisi ne olur ?
Türkçe si yokmu
BGP
ZBJ
RPP
para piyasası fonları çok kötü getiriyor. Para büyüdükçe getiri azalıyor.
Ppn %56 t.repo oranı düşük .
Bende zbj var t.repo oranı çok yüksek 52
Stopaj artışından sonra serbest fonların bazıları ppf lerden daha cazip olmaya başladı. T+0 ve T+1 olan Serbest TL riski 1 veya 2 olan fonları da radara almak lazım, stopajlı Ppf lerin yerine alternatif olarak. %7.5 ile %10 arasında %2.5 fark var. Eğer Serbest fon iyi yönetiliyorsa bunu kolaylıkla aşar.
Abu Dabi söylentisi ile ,yarın ne olur? Merak içersin deyim.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=YAS
Herkese merhaba,
Uzun süredir elimde tuttuğum (1 yıldan fazla) TCD fonundan deneme amaçlı 1 adet sattım. %10 stopaj kesilmiş. Kesilmemesi için ne yapmamız lazım, bilgisi olan var mı?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
2021 den beri taşıdığım fonlar, Yapı Kredi Bankası
YFBT4 Eurobond yatırım fonu
YFAY1 Yabancı Teknoloji sektörü hisse senedi Yatırım Fonu.
Bu fonlar aldıktan sonra en az bir yıl beklemek gereken haftalık dalgalanması (volatilite) yüksek fonlardır.:)
NOT: al sat tut tavsiyesi değildir. Bilgi amaçlıdır.
Herkesin kazancı riski kendisine aittir.:)
Merhaba.
Sadece Türkiye'den bono almak yerine aşağıdaki fonu alabilirsiniz. Onlarca yabanı ülke ve şirkete bölersiniz riski.
Eurobonda veya Türkiye bazlı yatırımlardan daha da iyidir. Dolar bazında iyi bir getirisi var.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TLE
Yatırım tavsiyesi olmayıp, manyak sepetime bir miktar deniz portföy ihracatçı şirketler fonundan da ekledim.Para piyasası ve döviz fonları hariç diğerleri sas,yas,tı3, tte, ıdh, dxp.
Sayın sathyz, tle den memnun musunuz döviz bazında. Hiç duymadığım bir fon
Mesai dışı dahi. Döviz fonlarının döviz bazlı getirilerini sdam akıllı göreceğimiz yer yok mu. Kullandığım bankalarda alır gibi yaparken anca görüyorum 😡