Gecmis olsun.
Hayirli olsun abi. Gule gule kullan. Kazasız belasız inşallah.
Printable View
TL güçlenecek demiş.
https://www.ensonhaber.com/ekonomi/m...egerlendirmesi
Saolasın Alper Daha iyisini sizlere nasip olsun inşallah.
Annem ile babam Ağva'da köydeler.
Sordum nedir durum diye.Bir tane ceviz ağacımız var idi.kökünden sallanıyor yıkılmasa iyi dediler.
(geldiğinde görmüşsündür belki ağacı).Dedim anne boşver.Alper gardaşımda ceviz ağacı çok :)O ceviz ağacı yıkılırsa Söğüt'e yerleşmek için bir sebep daha bulmuş sayılırım.
Ne kadar doğru bilemem ama eskiden Elma ,ceviz ve kiraz yetişen yer neresi ise orası yerleşecek yer kabul edilirmiş.
Kredili mal taşımanın aylık maliyeti %6 ya gelmiş..
Bu nedenle artık eski hacimleri beklememek gerekli. O nedenle hacim zayıf çıkış fake, hacim zayıf iniş fake diye bakmamak bundan sonrası için önemli...
manifetsin dün gece birinci sezonunu bitirdim hikaye çok sağlam.. person of interest ve diğer bazı filmlerden alıntılar var. ancak oyuncu kadrosu iyi değil..
oyuncu kadrosu iyi olsa fena olmazdı ama belki ikinci sezonda yeni oyuncular gelecek.
:drunk::drunk:
elekrikli araçlara çok umut bağlamayın....
bunların bataryaları dünya için çok tehlikleli bir geri dönüştürülemez atıktır.
30 senede durumun vahimliğini kanunlarla sınırlamak zorunda kalabilirler !
veya şuan olduğu gibi avrupa ve abd de sadece kullanımına izin verilip çöpleri türkiye gibi ülkere para karşılığında gönderilebilir.
avrupanın çöpünü para karşılığında alıp havaya salan bir ülkeyiz.
denizlerimizin çoğu dolmuş taşmış çöplükten.
özelikle pet olanlar yani doğada binlerce sene kalabilen atıklar. bunlar.
Yarına ne diyonuz ağlar,gogog tartara devM gibi sanki:)
tesla pili şu anki fiyatla 400.000 tl ve 8 yıl gidiyormuş...
yani yıllık 50.000 lirada pil maliyeti var...
önümüzdeki sene 40.000 liranın üstüne çıkacak mtv si...
100.000 lira direk eksidesin...
benzinliden devam...
hadi herşeyi geçtim...ben benzin alacak vakti bulamıyorum...
nerde onun başında pil dolsun diye beklicem...
kuantum bilgirayar üretecek teknolojiye sahipmişiz dayu..
sıkıntı onu üretmekte değil gibi... devir kaç olmuş hala internet gidiyor elektirip gidiyor geliyor :he: fiber internet diye okutulan internetin hızı bile rüya kitabından beter :he:
toggun moterini ferrariye takmak gibin bişey..
üstüne 75 milyer dolarıda ekledik mi..
çok güzel bir rüya kitabı sahibi ederler insanı tam tepeden.
Kainat Holding diye bir şey var yanda enerjitarlası reklamı çıkıyor.
https://enerjitarlasi.com.tr/
30 bin liraya 30 m2 enerji tarlası satıp 2 bin lira aylık kira veriyormuş. Reklamda indirim var 26950 TL demişler
Bu iş de yakında patlar.
https://www.youtube.com/watch?v=7blyoWEtdRs&t=64s
İki ay önce borsamız çok ucuzdu sene sonu 10000 endeks cepteydi. Ne olduysa herkes karalar bağlamaya başlamış şimdi.
Genelde güven çabuk kayboluyor çok zor geri geliyor.
Araba işine asıl Apple girmeye hazırlanıyordu.
Son durum ne oldu bilmiyorum.
Mekanik kısmıyla ilgili Alman otomobil devlerinden biriyle ortaklık düşünüyorlardı.
Eğer bu piyasaya Apple girerse Tesla'yı da sarsarlar.
Birde bu pilli arabaların fosil yakıta henüz alternatif olabileceklerini düşünmüyorum.
Daha verimli ve güçlü başka bir alternatif bulmaları gerekiyor.
Günaydın millet.
ya gorunmucek şekilde de göze batmayan bir panel koysalar güneş enerjisi ile şarz olsa fena mı
The Washington Post:
İsrail ve Hamas, ABD'nin aracılığıyla Gazze'deki kadın ve çocuk esirlerin serbest bırakılması karşılığında çatışmalara 5 gün ara verilmesi konusunda anlaşmaya çok yakın.
Geçen Konya'da galerici birisiyle görüştük. Adam bilmeden Tesla uzun şarjlı almış. İstanbul'dan Konya'ya gelirken şarj için 8 saat beklemiş annesi bile oğlum bunu sat bu adamı parasıyla rezil ediyor demiş. Böyle durumu yaşayanlar arabayı orada bırakır çekici ile getirtir kendisi otobüs ile rezil olur daha da yüzüne bakmaz
Farklı ülkelerden bin gemi/tekne denizden Gazze'ye ulaşmak için yola çıkmış....
Kasım Pay Vadeliler,
https://i.hizliresim.com/edvkztm.PNG
Türkiye CDS 5 Yıllık
348,88 +0,51 (+0,15%)
Türkiye CDS Risk Primi 350 puanın altına düşmüş,
Elektrikli arabayı bis verin. Jetpackler satışa çıksa da alsak:)
SPOT da BofA gene güne 500 milyon üzeri mal alarak başladı, her sabah piyasayı yükseltir sonrasında saat 4-5 e kadar da yedirme gayreti içerisinde olacaktır! kapanışa doğru da tekrar alacaktır! haftanın büyük çoğunluğunda BofA nın stratejisi bu olur!
https://i.hizliresim.com/smieflp.PNG
Bir şekilde yolunu bulmak zorundalar. Çok fazla firma var ve inovasyon için çok paralar harcanıyor.
Daha yeni, yaygınlaşınca da fiyatları daha makul bir düzeye gelir.
Ama şahsi fikrim başka bir enerji kaynağı bulacaklar gibi.
Bu geçiş süreci.
Neyse asıl konumuza dönersek;
Borsa iyi açıldı bakalım nere kadar devam edebilecek.
Bu haftanın iyi olma ihtimali yüksek bana göre.
İstanbul konya arası 700 km civarı. Tesla long rangeler şehirler arasında 400 km giderler full batarya ile. Bu arkadaş 1-2 şarjla Konyaya gelebilmeliydi. Şarj normal koşullarda max 40-45 dk sürer hızlı şarj istasyonlarında.Şarj istasyonlarında mı çok sıra bekledi diyeceğim ama onlarda da çok fazla istasyon yapıldı. 8 saati anlamadım.
Elektrikli aracın en temel sıkıntısı hızlı kullanırsanız menziliniz ciddi azalır. Örneğin tesla ile 150-160 km/saat hızla gidin menzil ancak 200 km olur. Dizel araçta 150-160 la giderseniz 10 lt veya biraz üstü yakarsınız 100 km de. Elektrikli araçların kullanımı 100-110 km de olmalı eğer uzun menzil gitmek isterseniz. Birçok firma hız limiti koyuyor araçlarına bu nedenle.
bende anlamadım ama plug in hybridi nedense otomobil firmaları şuana kadar es geçtiler. Aynı anda 2 motor koymanın maliyetinden sanırım. Japonlar hybritte çok uzun zaman kaybetmeselerdi plug in hybridde daha inovatif bişeyler yapabilirlerdi. Bu arada çinliler ise tam elektrikli de lider oldular.İlginç dönüşümlere tanıklık edeceğiz önümüzdeki dönemde.
Bence devletin şehiriçi malzeme ve yolcu nakliyesi yapan araçlara önce destekleme sonrada yasaklama ile elektrikliye dönüştürmesi lazım. Okul servisi, personel servisi,şehir içi kargo dağıtım vb işler için elektrikli hafif nakliye araçları bence çok uygun.