Memur maaş artışına tabi 8.000 tl 12.000 tl oldu
Printable View
O seyyanen zam Emekliye voyvoda kazığı olarak girdi...Memura da fazla bir faydası olmadı ; Sadece enflasyonu tetikledi ve Emekli kesimi dikti resmen...
Çok hatalı bir davranıştı , şimdi döviz bazında temel gıdalar aşırı pahalı olduğu gibi Turist içinde aşırı pahalı bir ülke olduk...
Yüksek faize geçmeden sert devülasyon yapılırdı ki millet artık döviz bozarak yerel paraya geçsin ..Onu da yapmadılar.
Şimdi Temmuzda TUIK ne derse o kadar zam olacak , ek birşey beklemeyin...
Dipnot: Kök maaşlara zam yapılacak..Taban kelimeside anlamını yitirecek....
Aramızda nasıl hasetler varsa
Paylaştığım fotoyu silmdirmiş moderatöre
Ama
MODERATÖRLER, AĞZI KENEF GİBİ PİS OLANLARA CEZA VERMİYOR ! ! !
Demokrasi demokrasi derler bunlar lafa gelince.
Yalama kitapsız koy yeniden bakalım neymiş silinen
Ya arkadaş burada birçok kişi seni haz etmiyor veya yazdıklarına katılmıyor. Bu şartlarda senin burada bulunma amacın nedir yahu. Temsil ettiğin zihniyet gibi hastalıklı bir ruh var sende galiba.. Git kardeşim başka mecralara .. Hakikaten komik durumlara düşüyorsun..
Özgür Erdursun'un EYT çözüm sürecinde bu konu ile ilgili iddiaları vardı. Onlar gerçekleşiyor bence. O zaman önümüzdeki yıllarda emeklilerin %80 i taban maaş alır diyordu..
Eh işte o zaman matematiksel olarak bir kaç yıl sonra herkes unıversal basıc ıncome a benzer şekilde eşit maaşta eşitlenir,kimbilir maksat da odur.Herneyse benim aklım ona yatmıyor,4 yıl seçim yok kanuni artış dışında artış falan bence yapılmaz.Bu işi bir kezlik zam diye düşünmeyin,bu yıl kıyak yaptığınız her emekli enflasyon oranında önümüzdeki yıllar da da bütçede yük olacak.O nedenle o iş olmaz.
https://resmim.net/cdn/2024/04/20/fKe6OI.jpg
Sn. Hkm, durum daha vahim ondan yaklaşık 6 milyon emeklinin esas kök maaşını yazıyorum 6.669 gayme, yani 8 bin lira falan değil.
6.669 Gayme % 25 zam + 1.667 gayme = 8.336 gayme.
Ötesi de, berisi de, gerisi de bu arkadaşlar, kök emekli maaşına % 50 zam yapsan bile ancak 10 bin gayme oluyor.
Eşşeği batağa sürdüler, artık debelense de o bataktan çıkamaz.
Valla % 50 zam yaptım 10.003 gayme çıktı.
Bu halkı şoka sokmayın
https://i.hizliresim.com/22hw21n.jpeg
Bu hesaba göre ise, emeklilerden bir kesimin 2025 Temmuzuna kadar zam alması mümkün değil.
Memleketi sirke çevirmişler, hep alavere dalavereyle seyyanen meyyanen zamlardan bunlar.
Ya siz neden sürekli emekliye zam olmaz, yapılmaz, mümkün değil, bütçede para yok diyorsunuz? Siz emekli misiniz? Hükumet sözcüsü müsünüz? Emeklinin görevi hakkını istemektir. Üstelik emekli fazla para da istemiyor ki, eriyen alım gücünün telafi edilmesini istiyor. Para olmadığını bırakın da hükumet söylesin, M. Şimşek söylesin.
Yazmayım dedim ama dayanamadım yine.
Olayı kitleyen EYT oldu.2.5 milyon fazladan emeklinin maaşı diğer emeklilerin zammının düşük olmasını matematiksel olarak mecbur kıldı.16 milyon emekli kolay değil.Her yıl zam verilecek ve temelde ekonomiye direk katılan bir kitle değil,üretimleri yok,bir de bu kesimin ve ailelerinin sağlık masrafları,bayramlarda ikramiye vs.Bizimki gibi batık bir ekonominin harcı değil.
Reyis söyledi 1. ağızdan, dipsiz kuyu dedi.