Ýki geyik yapýlacak yer vardý abidik forumlara dönmesin.
Redmi Note 9 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Printable View
https://www.youtube.com/watch?v=51_m...nnel=KayraKara
:kahkah::rules:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...80#post6952780
Ben bunu daha dün yazdým ...benim yazýlarýmý silenler ve silderenler ..düþünsün
Akþam seansýnda 10928-10945 gördü þimdi 10937
Ooohh mertciimm ,mutlak kazançtayken ..ne uðraþýp duruyon ..gel bana :rules:
https://www.youtube.com/watch?v=dw1t...l=SammyBoateng
10945
https://www.youtube.com/watch?v=YlDa...dreyKravchenko
Tüm dostlarýma huzrlu bir gece dileylilerim :)
2 þirketin halka arzýna onay verildi. Yaklaþýk 6 milyar tl ikisi..
Allah akýl fikir versin..
Gülermak Aðýr Sanayi #GLRMK
[emoji117] BÝREYSELE EÞÝT
[emoji117] 38.760.000 LOT
[emoji117] 125,00 TL
[emoji117] 4.845.000.000 TL
Egeyapý Avrupa GYO #EGEGY
[emoji117] BÝREYSELE EÞÝT
[emoji117] 61.200.000 LOT
[emoji117] 15,00 TL
[emoji117] 918.000.000 TL
https://www.dogrulukpayi.com/dogrulu...tablo-dogru-mu
Tablo doðru mu diye kitap internette pdf olarak var mý bir bakayým dedim. Ama bulamadým. Onu ararken üstteki siteye rastladým. Sitenin iddiasýna göre Kemal Karpat'ýn kitabýnda böyle bir tablo yok, ve bir takým dipnotlar görmezden gelinerek hazýrlanmýþ.
Bunu geçelim,
mesela tabloda yer alan Ýþkodra, Kosova, Manastýr, Yanya gibi bölgelerdeki durumu Ali Sami Yen'in amcasý Abdullah Hüsnü Bey, II. Abdülhamit'e hitaben yazdýðý 'Arnavutluða Dair Abdullah Hüsnü'nün Layihasý'nda þöyle anlatýyor:
" Arnavutluk kýtasýnda hiç bir köy yoktur ki mektebi olsun, ve ne de bayram namazýný kýldýracak, hiç olmazsa cumadan cumaya bir ezan-ý Muhammedi için imamlar bulunsun . Artýk insaf! Bu cehaletle biz nasýl medeni
olabiliriz. Nasýl terakki edebiliriz? "
Bir Osmanlý Aydýnýnýn Arnavutluk'a Dair Görüþ ve Düþünceleri
https://dergipark.org.tr/en/download...le-file/114096
Bu sadece Balkanlarýn bir bölümü, Ýstanbul, Ýzmir gibi mühim merkezlerin dýþýndaki yerlerin de aþaðý yukarý bundan farklý olduðunu sanmam.
Bence gelinen noktada harf devrimi ilk bakýþta din karþýtý, din kültürüyle ve Osmanlýyla baðlarýn koparýlmasý hedefleri var gibi görünse de sonuçta Ýslam dini ve onun kitabýnýn anlaþýlmasýnda Osmanlýcadan daha çok iþe yaradý.
ChatGPT'ye de sordum harf devrimi olmasaydý diye...
Harf devrimi olmasaydý Türkiye günümüzdeki hangi ülkeye benzeme ihtimali yüksekti?
ChatGPT:
ChatGPT
Harf Devrimi (1928) olmasaydý, Türkiye'nin günümüzdeki hangi ülkeye benzeyebileceði sorusu varsayýmsal bir tartýþma konusudur. Bu tür bir analiz, tarihsel, kültürel, ekonomik ve politik etmenlerin karmaþýk bir deðerlendirmesini gerektirir. Ancak bazý genel noktalar öne sürülebilir:
Arap Alfabesi Kullanýmýný Sürdüren Ülkeler
Harf Devrimi yerine Arap alfabesinin kullanýlmaya devam edilmesi, Türkiye'nin Orta Doðu ülkeleriyle daha güçlü bir kültürel baða sahip olmasýna yol açabilirdi. Örneðin, Mýsýr, Suriye, veya Ýran gibi ülkelerle daha yakýn bir yazý kültürü paylaþan bir Türkiye düþünülebilir. Bu baðlamda, eðitim ve okuryazarlýk oranlarýnda olasý farklýlýklar oluþabilir ve modernleþme süreçleri daha yavaþ geliþebilirdi.
Modernleþme ve Okuryazarlýk
Harf Devrimi'nin temel amaçlarýndan biri, okuryazarlýk oranýný artýrmak ve modernleþmeyi hýzlandýrmaktý. Eðer bu deðiþim gerçekleþmeseydi, Türkiye, eðitim ve modernleþme açýsýndan Pakistan gibi bazý ülkelerle benzer bir yapýya sahip olabilirdi. Arap alfabesi, eðitimde zorlayýcý bir unsur olarak kalabilirdi.
Batýya Yönelim Yerine Doðuya Eðilim
Harf Devrimi, Türkiye'nin Batý'ya entegrasyonunun sembollerinden biriydi. Eðer devrim olmasaydý, Türkiye'nin daha fazla Doðu'ya eðilim göstermesi muhtemeldi. Bu durumda, kültürel ve politik olarak Suudi Arabistan veya Afganistan gibi ülkelerle daha fazla ortaklýk geliþtirilebilirdi.
Ekonomik ve Teknolojik Geliþim
Latin alfabesinin kullanýmý, özellikle bilim ve teknoloji alanýnda Batý ile etkileþimde kolaylýk saðladý. Eðer bu deðiþim gerçekleþmeseydi, Türkiye'nin ekonomik ve teknolojik geliþimi daha sýnýrlý kalabilir ve Bangladeþ gibi daha düþük kalkýnma seviyesine sahip bir ülkeye benzeyebilirdi.
Sonuç olarak, Harf Devrimi olmadan Türkiye'nin kültürel kimliði, modernleþme süreci ve uluslararasý iliþkilerinde ciddi farklýlýklar yaþanýrdý. Bu farklýlýklar, Türkiye'yi Orta Doðu, Güney Asya ya da Kuzey Afrika ülkelerine daha fazla benzetebilirdi. Ancak Türkiye'nin coðrafi konumu, tarihi mirasý ve güçlü devlet geleneði, bu varsayýmlarý sýnýrlandýran önemli faktörlerdir.
ChatGPT'nin verdiði Türkiye harici ülkerinin hiçbirine, harf devriminin ne boktan bir þey olduðunu savunanlar gitmek istemez, hele oranýn vatandaþlýðý için on binlerce, yüz binlerce Dolar ödeyerek emlak satýn almaz, tam tersine Arap alfabesi kullanan bu ülke vatandaþlarý bir asýrdýr Latin alfabesine geçmiþ Türkiye'ye kapaðý atmaya çalýþýr.
Burda da var twitte de
Endeks 13 14 bin olcak diyip gaz veren
Evet olcak ama sizin hisseler gitmeyecek
1500 puanlýk dipten tepkide hemen tüm þirketler dipteki fiyatta kaldý aynýsý olcak
Zararý çýkarabilen büyük kar eder
Turk borsasý rüþvet karþýlýðý halka arz edilen dandik þirketlerin fonlama mekanizmasý oldu
Vatandaþ para ödeyip sirketi kurtarýyor ve bundan %50 zarar ediyor
Koyun diyorum bunlara kýzýyorlar:)
Günaydýn cemaat bol kazançlar
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Tek çatý altýnda birleþmeler vsvs bunlar iyi deðil, amaç ne olaki??
Birleþmeler menfaat icabýdýr, evlilik bile:he:
Kaça ðitmiþ acaba form??
Ayný kliþe þeyleri “en cahilinden en okumuþuna kadar” savunan bir takým insanlara anlatmaya deðmez. Sanýrsýn ki mütedeyyinler sabah akþam kitap okuyor. Raflara devamlý kitap ekliyorlar. En çok okunanlar bir zamanlar Harun Yahya takma adýyla yazan Adnan Hoca nýn kitaplarý bir de “cübbeli nin cehennemde nasýl yanmazsýnýz” tadýnda kitaplarý. Benim raflarýmda mütedeyyinlerin çok sevdikleri yazarlarýn kitaplarý daha çoktur herhalde. Boþ safsata. Okumayý biliyor þimdi millet durduran yok. Okusunlar. Yalandan tarih uyduruyorlar sonra da kendi uydurduklarý kulaktan kulaða geziyor. Sonra da “ vay be demek ki böyleymiþ” diyorlar. Bir garip düþünme biçimi.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
sen okudunda ne oldu abka yine cahilsin yine cahilsin.. :)
iþiniz gücünüz cumhuriyet. ve Atatürk.
hiç alfabesi deðiþmemiþ iran suriye say say bitmez tüm ortadoðu bilmem ne. dünyada dikili bi aðaçlarý varmý.. ?
ne yabmýþlar hani ?
:drunk::drunk:
Bankalar aþýrý pahalandý ünyada ki emsallerine göre.......bu hemen düþecek anlamý çýkarmayýn....ama alanlar dikatli olsun......
bitane dinlediðin mantýk ve felsefeci var..övdüðün.
adam cahil oðlu cahil.
tüm bilimciler ateisttir diyor...
adamýn görev yabdýðý yer nere ?
üniversitenn mantýk anabilim daire baþkanlðý bölümü :he:
bu kadar mal olunmaz yaw. :kahkah::kahkah:
Azcýk Obama vardý, tutammý el turco hocam, satemmi
Þimdi sana yazardým CV mi..Ama senin gibi hala ortaokuldaki deneyive ortaokul fen dersini kavrayamamýþ adama FEN-FÝZÝK-ASTRONOMÝ-FELSEDENE bahsetmek...eþþeðe integral öðretmek gibi olur.
Hele o MAÐMAYA YAKIN OLDUÐUNDAN DOLAYI,sularýn dibi donmaz olayýn var ya...Vallahi senin tüm akýl seviyeni ve fen olayýný açýkladý.
Aðam hiç mi fenden çakmadýn ...Tamam sözelci arkadaþlarýmýn çoðu fen-matematiði yapamadýðý için kerhen sözele döndü ama yine de kýyýsýndan fenden esintilenmiþlerdi.
Bir de bu TEMELSÝZ GÜVENLE o meþhur evrimci lavuðunun saçma güya üst düzey bilimini nasýl anlýyorsun?
Bu forum beni yine þaþýrttý.Böyle insanlar da varmýþ..
Vermemiþse MABUD,ne yapsýn abka...
heee napacan sen buzu maðmayý bu bir mucize allah yabdý de geç anca öðrencilerine puahaskjs
öyle ders veriyormuþsun ya.. kendin söyledin
þu adam kimdi dinlediðin felsefeci.. ünide iþi gücü býrakmýþ çaðrý mertin çektiði her videoya cevap verecem diye kafayý yemiþ. koskoca adam yahu.. yalan söylemedekten bigözü aþþa kaymýþ.
bu yalan.. aha buda yalan buda demekten baþka biþey bilmiyor :he:
mert bunlarý kaale alýp birtane bile cvp vermedi.
:drunk::drunk:
Ortalýk gerildiðine göre , bugün BÝST’e çakarlar.
Kibirin aslýnda bir hastalýk belirtisi olduðunu belirten psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kibirli kiþilerin sýradan olma korkusu yaþadýklarýný söyledi. Bu kiþilerin narsistik yaralanma yaþadýklarýna dikkat çeken Tarhan, baþarýsýz olduklarýnda yaþamlarýna son vermeyi bile düþünebileceklerini ifade ediyor.
psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, riyakar kiþilerin büyük bir çeliþkide olduklarýný söylüyor.Bunlarýn bu ikilemi onlarý karanlýk yolda çýkmaza sokabilirmiþ.
Adýný vermek istemeyen , WHO da çalýþan ,nobele aday gösterilen kýdemli psikiyatrist ise;size sunulan ve çeliþkilerle dolu tarihi hemen kanýksamayýn dedi (Sonuçta kendi tarihini yazmak,talim terbiye kurulundaki 4 elemana bakar )Bu noktasal körlük sizi hayatýn diðer konularýnda da kör edebilir,dedi...:oleyo:
bilime ve rasyonelliðe laf atanlarýn tümü için tarihe bak
sana güzel cvp olur.
yaþanmýþ tarihede inanmaz yalan dersin sen..
çokta þeyinde milletin. :))
nesliniz tükendi.. :drunk::drunk:
oyakc suriyeye beton döke döke bitiremedi fiyatlamasýný :) hergün kafasý yukarda indikatörler þiþmiþ durumda ben piyasada mal almak isteyenlerin 2 ocak açýða satýþ startý ile daha aþaðýdan mal almak için oyun kurucaðýný düþünüyorum.
açýða satýþ zamanýnda güzel tahtalarda bu yönde kullandýlar bakalým ne yapacaklar.
2025 portföy düþüncem %40 gram %30 hisse ( deðiþe bilir oran ) %30 ppf ( ilk 5 ay )olarak sepet yapýcam.
Riyakar kelimesi Arapça kökenlidir. Bu kelime, sýfat, ikiyüzlü, aldatma ve riya vb. kaçýnýlmasý gereken ve herkesin kaçýnmasý gereken, topluma aykýrý, insanlýða aykýrý ve dine aykýrý davranýþ vardýr.
öyle çooooooooook uzak tarihe gitmeniz gereklide deðil.
fetöye kadar gidebilin bari..
salya sümük aðladýðýnýz hocalarýn tarihine.
o kadarda beyin vardýr heral ? :drunk:
demekki neymiþ.. eþeklik bakiymiþ..
:dvr::dvr::dvr:
Bu iþ sadece çimento ile olmaz.Yanýna demir de almak lazým.Gurubun demircisi aylardýr yatýyor.
Ne zaman olur,bilmiyorum ama o demirciden de böyle bir hareket bekliyorum..Düzeltmesiz.
Her satan, arkadan bakmalý.
ADÝOSSSSSS
Hayýrlý cumalar.
Bu köy satýldýmý þimdi AÐ kim oldu :)medvig müsahit zamanda biz köylü halkýna bilgilendirme yapsýn sistem nasýl iþleyecek