Konya'da akp nin kalesinde karası biraz çalışanlar dahi İmamoğlu operasyonun da İmamoğlunu masum görüyor git gide artıyor bunlar. Oransal olarak %40-50 diyebilirim.
Printable View
Konya'da akp nin kalesinde karası biraz çalışanlar dahi İmamoğlu operasyonun da İmamoğlunu masum görüyor git gide artıyor bunlar. Oransal olarak %40-50 diyebilirim.
Operasyon da çuvalladıkça daha da hırçın acımasız bel altına gideceğim bunlar. İBB imar dairesi başkanı Ramazan bey in eşi hamile muhtemelen doğumu göremeyecek o derece
Gaziantep in Karkamış Belediye Başkanı Mustafa Güzel, Bundan sonraki siyasi hayatıma; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde AKP'de devam etmeye karar vermiş bulunmaktayım diyerek CHP'den istifa ederek AKP'ye geçmişti. AKP'ye geçen Güzel, Andımızın yazılı olduğu tabloyu makam odasından indirdiği görüldü.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...k-oldu-2334066
31 Mart seçim döneminde siyasi mafyalıkla, tehdit, şantaj ve türlü oyunlarla AKP'nin belediyeyi alma çabasına girdiği Karkamış, önce İyi Parti adayını belediye başkanlığı adaylığından çektirerek başlamıştı. Seçimi, Karkamış halkı yüzde 50 oyla belediyeyi CHP yönetsin dedi ama seçimden sonra belediye başkanı AKP'ye teslim olarak masa başında halkın oylarını AKP'ye sattı.
Üreten, çalışan ve hayatı güzelleştiren tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. Birlik ve dayanışma içinde nice 1 Mayıslara!
İstanbul Ticaret Odası, 2025 Nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı. Aylık enflasyon %3,21, yıllık enflasyon %47,21 oldu.
TUİK i çok yormayın...
Blomberg anketinde ortalama %3.25 çıkmış. Ito ile uyumlu.
Viop sayfasında yazdım. Kanitim yok .Süreç işleyişi söyle olacak.
Tuik 3-5 rakam belirleyecek.Saray'a gönderecek. Uygun görülen oran Nisan enflasyonu olarak açıklanacak.
Ücretli,emekli ve her seye muhaliflik eden -pis -muhalifler dışında herkes mutlu mesut olacak.
Ellerinde makas gezeliyorlar,bütünün yarısını kesip ahada enflasyon diye açıklarlar,adam enflasyonu 2 hane altına indireceğiz diyor,zamlar,faizler vs artmış umurunda değilki,çünkü o bildiğini okur,eğitimi,bilgiyi,emiri kimlerden almış ona bakmalı...bugün 1 mayıs adam kıbrısta uçak gösterisi yapıyor,senin uçağını kim dikler,yıllarca kıbrısı gevurlara vermeye kalktı,utanmadanda hala kıbrıs diyebiliyor helal olsun ona :bravo:
Ons altında sert düşüş,3215-20 arasında,bir önceden 3300 üstündeydi,ortalama 80 dolar düşmüş :plc:
Brent petrolde öyle 61 dolar cıvarı,oda 5 dolar düşmüş.
Karşımda müteaahhit müstakil ev yapıyor. 2-3 Ay önce 10 milyon dediği evi 11.5 milyona çıkarmış.
Ki bölgenin en rekabetçi fiyatıyla satıyordu.
Para kıtlığından çok sınırlı zam yapmış.
Faiz düşse doğruda en az 15 milyonluk ev.
Tüm yatırım araçları değerli TL karşısında zarar ettiriyor.
Ancak konut gibi kimisi mutlaka değerine gelir.
TL den kalan DEVAL olursa KALICI SERVET KAYBINA UĞRUYOR.
Bunu defalarca deneyimleyen halk ya konut ya altın diyor.
altının seveni çoktur lakin bir emtia geçmişinde gördüğü fiyatı 27 yıl boyunca bir daha göremiyorsa
ben o enstrümana şüpheyle yaklaşırım, isterse fiat sistemi çökecek olsun..
1980 başında %15 faizle 30 yıllık usa tahvil alan adamın parası ne oldu senin 850 dolar onsun ne oldu diye sorsan
enflasyona karşı hedge ürünü derler, peki 27 yıl boyunca hiç mi kümülatif enflasyon yoktu dolar bazında, nasıl hedge bu eksi getirili..?
Kütahya deprem olmuş Reha başkan mi çıkardı bunu.
https://resmim.net/cdn/2025/05/02/NJ6XL7.jpg
Neler dönüyorsa Allah bilir, bu herifi sözde Hollanda gizli servisi ve CIA koruyordu?
45 Kaset maset 5 tanesi kayıp falan derken, herife kaydılar.
TCMB: Bu hafta döviz varlıkları, bir önceki haftaya göre %8,9 azalarak 51,6 milyar ABD doları, altın cinsinden rezerv varlıkları %0,5 azalarak 81,8 milyar ABD doları, IMF rezerv pozisyonu ve SDR toplamı ise %0,1artarak 7,7 milyar ABD doları olmuştur
Garanti BBVA: Sistemlerimizde yaşanan kesinti teknik bir aksaklıktan kaynaklanmakta olup, herhangi bir siber saldırı ya da veri güvenliği riski barındırmamaktadır
-Garanti BBVA resmi X hesabından aşağıdaki açıklamayı yaptı:
"Sistemlerimizde yaşanan kesinti teknik bir aksaklıktan kaynaklanmakta olup , herhangi bir siber saldırı ya da veri güvenliği riski barındırmamaktadır.
Bankamız nezdindeki tüm varlıklarınız ve kişisel verileriniz yüksek güvenlik standartlarıyla korunmaya devam etmektedir.
İşlemlerinizi kesintisiz şekilde gerçekleştirebilmeniz için tüm şubelerimizdeki ekip arkadaşlarımız iızmet vermeyi sürdürmektedir.
Sorunun en kısa sürede tamamen çözüme kavuşması için ilgili birimlerimiz yoğun şekilde çalışmaktadır.
Göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür ederiz."
Mesken konut bilmiyorum ama ticari isletmelerin kira sozlesmelerinde ENAG konduguda oluyor.
Ben TEFE/TUFE konmak zorunda zannediyordum. Ama Turkiyede bir iki kiralik yerim var ana babadan kalma.
Kira toplama isiyle akrabalar ugrasiyor benim tabiki anlasma sozlesmelerden haberim yok bi kiraci giriyor oburu cikiyor falan
Ama bi baktim bana gelen kiralar dolar bazinda baya artti. Bende aradim kuzeni sordum kiralar baya artiyor hayirdir noluyor diye
Abi ENAG sagolsun dedi
Konunun ENAG la ne alakasi var dedim cunku konudan hic haberim yok
Abi sozlesmeye ENAG i koyduk pasa pasa zammi kabul ediyorlar dedi. Bugun bir sey daha ogrendik
Acaba ENAG konut kira sozlesmelerinede konuabilirmi merak ettim simdi
ENAG a baktim son 1 yillik enflasyon %75 gosteriyor.
G. Amed abi, senin sülalenin Kayseriden Bizansa kadar şeyini sürttüğü her yerde malın mülkün yokmuydu, kala kala bir iki yermi kaldı?:kahkah:
Dünyada kadınlarına vatan borçlanan bir millet de yok.
Yokları sayanlarla yol yürünmez.
https://www.youtube.com/watch?v=XxhH...rkezi%28BKM%29
Eski vali ile emekli albay, kaçak kazıda yakalandı
Mersin Gülnar'da jandarma ekiplerinin yaptığı baskında, eski vali ve emekli albayın da bulunduğu 6 kişi kaçak kazı yaparken yakalandı. Soruşturma sürüyor.
Kaynak : DHA
Sistemin bozulmasına karşın evde nakit,döviz ve altın bulundurmalı,çünkü bundan sonraki anormelleşmeler artacak,örneğin güney avrupadaki elektrik kesintileri,sebebini atmosferik olaya bağlıyorlar,hala gizemini koruyor,zaten 2025 yılı içinde çok şiddetli güneş patlamaları gündeme gelmişti,teknolojik olaylar,yapay zeka,işin kolayına kaçmak için elektrisel,elektronik sistemin eline bırakılması herşeyi insan elinin bu sistemden el çektirilmesi maliyetten kaçmak için vs :plc:
https://resmim.net/cdn/2025/05/02/NLNdS1.jpg
İşin esprisini kaçırmışsınız, vali herhalde kazmayı küreği makam odasında tutuyormuş, emeklilik dilekçesini verip define kazmaya gitmiş.
Affedersiniz rakının, viskinin, biranın, şarabın fiyatını dert ediyorlar...
AKP li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti içki üzerinden hedef aldı. Milletimiz hizmet bekleye dursun, bunların devraldıkları belediyelerdeki ilk icraatlarından biri sosyal tesisleri adeta meyhaneye çevirmek oluyor iddiasında bulunan Erdoğan, Affedersiniz rakının, viskinin, biranın, şarabın fiyatını dert ettikleri kadar, halkımıza astronomik rakamlarla sattıkları suyun fiyatını dert etmiyorlar dedi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...akinin-2334713
Faizler bi tık daha artacak gibi
AA Finans'ın Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 5 Mayıs Pazartesi günü açıklanacak nisan ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 17 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.
Ankete katılan ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,24 oldu. Ekonomistlerin nisan ayı için enflasyon beklentileri yüzde 2,75 ile yüzde 3,80 aralığında yer aldı. Ekonomistlerin nisan ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre (yüzde 3,24), bir önceki ay yüzde 38,10 olan yıllık enflasyonun yüzde 38,18'e çıkacağı öngörülüyor.
TCMB, reel ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 71 katılımcıyla gerçekleştirdiği nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı.
Buna göre, geçen ay yüzde 2,25 olan nisan ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 3,07'ye çıktı. Cari yıl sonu TÜFE artışı beklentisi ise yüzde 28,04'ten 29,98'e yükseldi.
Blomberg anketi ortalaması:3.25
Ito Nisan enflasyon tahmini :3.21
TCMB Nisan enflasyon :3.07
AA Nisan anket ortalaması :3.24(2.75--3.80 aralığı)
Cnbc-e anketi ortalaması :3.25--3.37(2.80-4.00 aralığı
Kısaca %3.00 aşağısı yok.
Tüik dürüst ol demiyorum !!
İBB operasyonu ile Ramazan Gülten diye imar dairesi başkanını tutuklamışlar. Diğerlerinde olduğu gibi zerre suç yok adamın bir evi var o da 2+1 kredili ve bodrum kat. Bu tutuklamaların tek sebebi var bence. Biz o kadar çalıyoruz biçimi namazında abdestinde bunların daha fazla çalması gerekir bir şey bulamıyoruz tutuklayıp bir öten çıkar itirafçılar çıkar diye böyle yapılıyor. Ellerine yüzlerine bulaştı.
Habertürk ün patron değişiminden sonra "beklenen" politika değişimi...
Dün gece CHP nin liderliği ve BC adaylığı konu olduğu tartışma programına T24 gibi kanallardan toplanan radikal yandaş Cumhur savunucuları ile tek kale maç yaptılar.
Akılları sıra İmamoğlundan ve Yavaştan korkarak, Özel i CB adayı olarak parlatmaya çalışıyorlardı...
Hatta biri bir süre sonra KK gibi iktidar hırsı ile Özel İmamoğlunu içeride unutur diye laf etti.
NTV gibi onu da kanallarım listesinden çıkardım.
AKP seçim kazanmak için tüm tuşlara basıyor.
Habertürk yandaşlıktan radikal yandaşlığa terfi etmiş.