Enflasyon kadar artış şart, makul düzeyde temettü üzerindeki kaymak
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Enflasyon kadar artış şart, makul düzeyde temettü üzerindeki kaymak
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dediğim gibi kendimce belirlediğim bazı kriterler var. Örneğin son on yıl ve beş yıl temettü verimi ortalaması gibi. Arçelik bu konuda çok kötü. Yoksa potansiyeli olan bir çok firma var. Düzenli temettü ödeyen firma sayısı hem çok sınırlı hem de neredeyse sabit. Ama potansiyel konusu daha karmaşık hem tespiti zor hem de bugün Arçelik uygun fiyatta olur yarın A öteki gün B. Ben uzun vade düşünüyorum al-sat değil. Al izle stratejim dolayısıyla pek satma taraftarı değilim. Portföyümü riski dağıtacak kadar farklı ancak takip edebilecek kadar da az hisse arasında dağıtmaya çalışıyorum. Optimum sayım 3-7 arası.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arcelik yillara gore getirisi , fiyatini cok yukseltmislerdi duzelttiler , fakat bilancolar halen umut vermiyor 15.00 lerden bende toplamaya basladim ama bir daha fiyati dusen hicbir hisseye giris yapmiyacam
Hisseleri pahali alalim sorun degil ama yukselen trend de alalim
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8c3edbffa1.jpg
Koç şirketleri gerçekten iyi yönetilmiyor.Ülkenin en büyük sorunlarından biri olan liyakat malesef koç şirketlerinde de yok.Iş bilmeyen mühendisler ve beyaz yaka ordusu oluştu.Kıyaslamak isteyen resmi sitelerinden bakabilir.Örnek bir toyata ile ford ve tofaşı kıyaslayın ne demek istediğimi anlarsınız.Toyotada 300 küsür beyaz yaka varken koç şirketlerinde 2000 li rakamları telefuz edebiliriz.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Al-sat amacındaysanız doğru ancak uzun vadede hissenin iyi olacağını düşünüyorsanız her türlü alınır diye düşünüyorum. Eninde sonunda hakettiği yere geliyor çünkü. Petkm de 7 lerden de hisse aldım 4 lerden de ortalama maliyetimin üstünde hisse şu an. Uzun zaman altında kalmıştı. Uzun vadede çok daha iyi olacağını düşünüyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gecenlerde biraz hesap yaptim. 2011 yilinda tum portfoyle dolar alsaymisim, baska hicbir sey yapmama gerek yokmus. Bugunku portfoye esit oluyormus. O yillar icinde disaridan yatirdigim paralari da yatirmama gerek yokmus. Sadece dolar almak yeterliymis.
Isin ozu su.. Bu ulkede tek gecerli yatirim doviz. Temettu yatirimcisi bile olsaniz, oldu ki dolarin duragan donemine denk geldiniz, yapacaginiz tek sey temettulerle dolar portfoyunuzu arttirmak olmali. Gerisi bos.
Aynen katılıyorum sayın Jonathan, çok geç anladık bunu. Maalesef bu borsada kendi kendimizi inandırdığımız yatırım mavalıyla yediğimiz kazığın boyutu çok büyük oldu. O parayı apple, geçtim nasdaq endeks'e yatırsaydınız; hadi onu da geçtim o dövizi eurobond yapsaydınız bileşik faizi ne olurdu bir de öyle hesaplayın. O zaman facianın gerçek boyutu daha net ortaya çıkar. 20 küsür milyar dolarları görmüş bankalar şirketler bugün 3-4 milyar dolarlara geldi.
Tasarrruf kültürü çok önemli, ama önce sizin tasarrufunuza saygı gösterilecek bir ortam, iklim olacak; yoksa Buffet olsanız boşmuş.
O zaman özetleyecek olursak.
Bir yatırım aracına saplanıp kalmamak lazım, altın, döviz, arsa, hisse vs dönem dönem bu yatırım araçlarında bulunmak lazım..doğru zamanda geçişler yapmak lazım.
2002 de dövize geçmiş birisi 10 yılda hemen hemen aynı seviyede kaldı..2011-12 de de dövize lanet okunuyordu herhalde.