%141 temettü kararı çıktığına dair bir dedikodu duydum .akşam belli olur sanırım. dedikodu doğruysa bürüt 141 kuruş demektir
Printable View
%141 temettü kararı çıktığına dair bir dedikodu duydum .akşam belli olur sanırım. dedikodu doğruysa bürüt 141 kuruş demektir
Sormayın ilk defa böyle saçma bir şey başıma geldi, uzak vade short yakın vade long yapan köşe oldu.
Tam yatırımcı dostu bir borsamız var kazanacak hisseyi bilmek de yetmiyor bazen.
Temettü dağıtım tarihi yakınsa vergi dilimine girecek olan bazı yatırımcılar biraz mal boşaltabilir
bu yıl alınan temettüler önümüzdeki yıl beyan edileceği için böyle bir etki olmaz
mayıs vadeli kontratta aynı şekilde düştü, bu durumda hem nisan hem mayısta taksitli temettü var o nedenle mi düştü diyeceğiz
yoksa nisan düştü mayıs mecbur mu takip ediyor diyeceğiz. normalde mayısın bu kadar paniklemesine gerek olmazdı
Sn.doxa nisan düştüğü için otomatik diyeceğiz çünkü makas korunuyor mayısta da verecek olsa mayısın daha da fazla düşmesi gerekirdi çünkü mayıs kontratının içinde hem nisan hem mayıs olmuş olacak.
Yalnız ne acayip bir durum aracı kurumdakilere de sordum çok bir yorum yapamıyolar.