burada emeği geçenlere teşekkürler
Printable View
burada emeği geçenlere teşekkürler
Yalin hocam ANEL ELEKTRİK şirketi için düşünceniz nedir? Bende Sn.Legolasin paylaşımı vasıtasıyla gördüm(teşekkürler sn.legolas). Defter değerinden dusuk degerlemesi var. Web sitesinde yeralan bilgilere göre özellikle Katar da yoğun işler yapan bir firma ve iyi bilancolari gelmeye devam edecek gibi gözüküyor. Teşekkürler:)
SM-T365 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
KÜÇÜK YATIRIMCI BİRAZ OKUMALI, KENDİNİ GELİŞTİRMELİ
küçük yatırımcı uzun vadede bu işe bakacak, küçük yatırımcı biraz da okuyacak. Kendisini geliştirecek. 40-50-100 bin lirayı bir kağıda koyduktan sonra hisse senedi aşağı giderken, “ya ben ne aldım?” diye sormayacak
bu işi baştan soracak “ben ne alıyorum, kime ortak oluyorum'' bu şirket hangi alanlarda iştigal eder, işi gücü nedir, geçmişi nasıl, nasıl yönetiliyor, nereden nereye gelmiş, ileriye dönük bir potansiyeli var mı?” diye bunları baştan araştıracak.
İşte burada finansal okuryazarlık çok önemli.
Baştan belirteyim sayın legolas'ın kriterlerinden geçmişse mutlaka mantıklı sebepleri sebepleri vardır.
Önceki dönemlerde kalitesiz kâr yüzünden düşük fiyatlanıyormuş ama son üç çeyrek dönemdir şirket net esas faaliyet kârını yükseltmiş ve bu sebeple fiyatı da yükselmiş. Satış performansı da aynı şekilde son üç çeyrek dönemdir artıyor. Bu kriterlerin devam etme ihtimali varsa şirket adına umutlu olunabilir bencede. Hele ki katar ile bağlantıları varsa iş potansiyeli de yüksek olabilir...
Dikkat çeken bir şirket hocam, detaylı incelenmeyi hakediyor.
Evet, f/k ve pd/dd rasyolarında önemli değişimler yaşanıyor.
http://666kb.com/i/dmhfyzvn6l71w6a68.png