Usd try hareketinin gecmis usd ruble hareketiyle cok benzer oldugunu anlatiyor simdiye kadar agam
Printable View
Usd ruble de de sanki yeni bir zirve hareketi gelecek gibi. Usd reali konusmaya gerek yok zaten dev canak herkesin dilinde
piyasada iş yaparkenen önemli olan haklı veya haksız çıkman değil , kasanı tutarlı olarak (consistency ) margarinleyebilmen...
Döviz sepeti bizim para arzımızdaki artış kadar artar. M3 nerden nereye geldi ise para o kadar devalüe olur.
Bizim yöneticiler tasarruf edip makam araçlarını azaltacaklarına, gelir garantili projeleri iptal edeceklerine, müflis tüccar gibi harcıyorlar.
Dolayısı ile TL de devalüasyon devam eder. Çünkü gelirin giderini karşılamıyor. Para arzını arttırarak açık kapatıyorsun. Giderlerini azaltması lazım devletin. Azaltmıyorlar.
S400 falan, Papaz olayı falan hikaye. Bunları konuşanlar uyuyorlar. Ekonomi bilimi Muhasebe defteri esaslıdır.
Gider > Gelir ====> Para bas. Yüksek faizle borç al. Paranı devalüe et.
Dombra çal...Oyna...
Daha basit nasıl anlatabilirim döviz düşecek diyenlere???
grafiklere devam...
https://pbs.twimg.com/media/D8aIDBlXUAAtH-n.png
Bize makam aracı sayısında en yakın ülke İtalya. Avrupanın en sorunlu ekonomisi de İtalya. :) :-)
Demek ki ülkelerdeki makam aracı sayısı ile ekonominin durumu ters orantılı. Bir ülkede makam aracı sayısı ne kadar az ise ekonomisi o kadar iyidir kalitelidir ve o ülkede refah vardır! Bir ülkede makam aracı sayısı ne kadar çok ise ekonomisi o kadar kötüdür sorunludur arızalıdır!
Gider > Gelir ====> Devalüasyon.
Türkiye, makam aracı sayısında Avrupa’yı solladı
Son günlerde makam araçları ile ilgili ortaya çıkan makam aracı tartışmaları yeni bir boyut kazandı. Türkiye’deki makam aracı sayısı Avrupa ile karşılaştırılınca ortaya çarpıcı sonuçlar çıktı.Türkiye, geçtiğimiz hafta tasarruf önlemleri kapsamında kamu araç sayısında azaltmaya gitmeyi planlıyor. Bu tartışma yaşanırken, Hazine ve Maliye Bakanlığı kamu kuruluşlarının sahip oldukları araç envanteri konusunda çalışma başlattı. Bu kapsamda araçların hem sayılarının azaltılması beklenirken, mevcut araçların da sınıflarının düşürülmesi öngörülüyor.Euronews’ün haberinde, Türkiyedeki son veriler ışığında 115 bin kamu aracı bulunduğu ifade edilirken Fransa’da 2 bin, İtalya’da ise 29 bin kamu aracı olduğu iade edildi. Makam aracında ise Türkiye’de kamuda 417 şoförlü kamu aracı olduğu ifade edilirken, bu sayının Fransa’da 322, İtalya’da ise 3 bin olduğu belirtildi. Özellikle İtalya, Avrupa’da makam aracının en fazla olduğu ülkelerden biri olarak dikkat çekiyor. 20 ayrı özerk bölgenin bulunduğu İtalya’da her özerk bölgenin yetkililerine makam aracı tahsis edilirken, bu rakamın her yıl azaltılmaya çalışıldığı ifade ediliyor.İNGİLTERE’DE 90, BELÇİKA’DA 72İngiltere’de ise 2012 verilerine göre üst düzey hükümet yetkilileri için tahsis edilmiş araç sayısı 90. İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’yı kapsamayan bu rakamlar haricinde az sayıda kiralık araç kullanıldığı ifade ediliyor.Altı farklı hükümetin bulunduğu Belçika’da ise federal hükümet yetkililerine tahsis edilen makam aracı sayısı 72. Başbakanlara 7, dışişleri bakanlarına 7, çalışma makamlarına 7, içişleri bakanlarına 6, kalkınma bakanlarına 6 adet makam aracı verilirken ülke genelinde 72 makam aracı bulunuyor. Bu rakamlara Valon ve Flaman bölgelerindeki kamu araçlarının dahil edilmediği ifade edildi.
Kaynak Yeniçağ: Türkiye, makam aracı sayısında Avrupa’yı solladı
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/t...di-204611h.htm
https://i.hizliresim.com/NLboB5.png
Sıra gelmiş sarıyı alta almaya :)
https://i.hizliresim.com/M1lZAN.png
Dxy
50 günlüğü alta alırsa hızlanabilir..
https://i.hizliresim.com/6D61zv.png
Myfinans erkin sahinözün bir videosunda imf gelirse dolar düser diyordu ama bende tam tersini düsünüyorum bizim gibi ithal et tüket ama üretme tarzı ülkelerde imf getirdigi parayi car cur ettirmez ithalati kistirir kamuya tasarruf yaptirir tarim ulastirma haric akaryakita bindirir gibime geliyor.
KuveytTurk teki TradePlus platformunu kullanan varsa bir sorum olacak. Paranız boşta durunca nasıl değerlendiriliyor? Bankada PPF fonu alıyor. Katılımlarda nasıl değerlendiriliyor al sat zamanı boşta TL olarak beklerken?
Washington yönetiminin ABD'de F-35 savaş uçağı eğitimi alan Türk pilotlara yenilerinin eklenmemesi yönünde karar aldığı belirtildi.
Ah ulan fed faizleri indirsede kredi çekip ev alsam elimdeki parayı harcamak istemiyorum
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bana öyle geliyor dolar gidecek diye bugün millete dolar aldırıp sonra yine biraz aşağı
En azından seçime kadar dolar biyere gitmez, şahsi kanatim
Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
*merkez bankası net uluslararası rezervleri 31 mayıs itibarıyla 27,92 milyar dolar oldu(önceki 26,52mlr)
*merkez bankası brüt döviz rezervi 31 mayıs itibarıyla 75,04 milyar dolar oldu(önceki $73,09mlr)
*merkez bankası altın rezervi 31 mayıs itibarıyla 20,52 milyar dolar oldu(önceki $20,46mlr)
*merkez bankası toplam rezervi 31 mayıs itibarıyla 95,56 milyar dolar oldu(önceki $93,55mlr)
Ben kullanıyorum ama değerlendirmenin yolunu bulamadım. Siz birşeyler bulunca gunceller mısınız?
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birinci Bayram Operasyonu bitmiştir arkadaşlar. Ne mutlu küfesini doldurana değil mi? Umarım sade vatandaştan da faydalanan olmuştur bu döviz panayirindan.
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3 haziran pazartesi günü piyasalarda işlem yarım gündü. Vatandaşlardan neredeyse tamamı için işlem kanalları kapanmıştı ve o sırada dolar 5,87 civarında idi.
Bayramda 5,66'ya dokundu ve bu sabah 8'de tekrar 5,85 leri gördü.
Bir ülke kuru ile bu kadar kolay oynanmamalı.
Bayramda İngilizce 5.65 ikitane İslami bankada parasını tutan ve operasyonda haberi olana yandasa 5.65 vatandaş rızaya sabah 5.85 hayırlı işler hala Fed faiz indirimi diyarlar bir gülme geliyor.
Dow tarihi zirvesindeyken powell i delimi durttude faiz indirsin, hadi indirdi kardeşim bizim Fed faiziyle işimiz yok bize borcu yüzde 8 le bile.vermiyor adamlar ne dedi ne faizi bildiğimiz kit kaynakları gene birilerine peşkeş çektiler işte.
Arkadaşlar aklıma bir şey geldi.
Ben birkaç kişiyi takip ediyorum.
Önemli mesajları elimin altında olsun istiyorum.
Mesela ayhan53 bey nerede Euro almış, nerede faize geçmiş.
Bu mesajları işaretleyecek, şak diye önüme çıkaracak bir şey var mı?
Yoksa ara ara dur.
Adamlar da günde bin tane mesaj atıyor...
Selamlar.
ABD yönetimi, Rusya'dan S-400 alımından geri adım atmayan Türkiye için yeni karar aldı. Türk pilotlara artık F-35 eğitimi verilmeyecek.
https://www.borsagundem.com/haber/ab...eyecek/1412694
Yunanistan Savunma Bakanı S 400' lerin Türkiye lehine bölgedeki bütün dengeyi değiştireceğini söylemiş. Doğru söylüyor, değiştirir. Bu yüzden alınması gerekir
Yunan Savunma Bakani'nin aciklamasi tam olarak boyle imis;
"F-35 [jets] and S-400 completely change the power in the area."
(F-35 ve S-400 bolgedeki gucu tamamiyle degistirecektir.)
Kaynak: https://sputniknews.com/military/201...ence-minister/
Bayram önceki 5,87 seviyesine geri geldi. Bayramda neden düştü, şimdi niye aynı seviyeye geldi.
Bakalım yine gelecekmi kamu bankaları satışa.
Türkiye hangi hava savunma sistemini getirse getirsin dengeyi değiştirecek zaten. Hava savunma sistemi etkili menzili dahilinde hava araçlarını izliyor. Ve seçili olanlara kilitlenebiliyor.
Saçma olan yunanlıların Türk paranoyası aslında iki ülke anlaşsa ege ve akdenizde güçlü bir birliktelik kurabilir. Gereksiz silah harcamalarını yatırımlara, turizmde sinerjiye dönüştürebilir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi