yıl içindeki 98 denemesini de katarsak işin içine %60 larda bir oran kazandırmıs olur heralde trade yapan kişilere.
Printable View
Böyle konuşa konuşa nazar edeceksiniz. [emoji1]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
güncel veri:
portföy: 239,17m.
NAD: 1,489
G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
dün 4 adet 12.12.2018 son tarihli mevduat çıkıslarını naptılar acaba.umarım repo yada mevduata yatırmıslardır.eger mevduat yada repo yaptılarsa 09.01.2019 tarihli 2 adet 16.01.2019 tarihli 1 adet mevduatla birlikte önümüzdeki 1 çeyrek için iyi bir kar gelir buda fiyata olumlu yansır .
portföy yöneticileri elin parası gözüyle baktıkları için kafa yormuyor olabilirler hatta bonkörcene alakasız yatırım stratejileri uygulaya bilirler.ama para kendilerinin olsa bakın bakalım nasıl yırtınıyorlar. heleki strateji planlama hatasından oluşan zarar - yatırımı olusturan kişilerin maaşından kesilse hersene 100 milyon kar olusur :)
Ek 21192
Ağustos ayında düştüğü çukurdan çıkmış ve 2 aydır aynı ivme ile istikrarlı şekilde portföy büyüyor. 2018 bitti diyelim, bu hızla büyüme 2019 yılında da devam ederse 30kr hisse başı kar sağlar.
güncel veri:
portföy: 241,17m.
NAD: 1,501
G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar kar 30 milyon oldu (31 milyon değil giderleride hesaplayın). Mevcut durumda hisse başına düşen kar yaklaşık 0,19 kuruşa denk geliyor. Geçmiş karlardan da 0,03 kuruş verse bu sene sanki 0,22 kuruş verecekler. Son 15 günde 5 milyon TL daha karda artış olursa tam 0,25 kuruş verecektir ama hayal kurmayalım :))
Aşağı yukarı %10-12 gider hesaplayabilirsiniz. Dediğiniz kadar da belli olmayan bir şey değil. Ayrıca biz az hesaplayalım da onlar fazla versin :)
Bu arada bu kadar kar olduğu halde hala hisse fiyatına yansımadı; şu an en az 0,94 olması gerekiyordu. Bu gidişle en yüksek seviye 1,05 bile olmayacak gibi; bu da iyi değil. Nerden baksanız en az 0,22 kar verse; 1,02 den sonra karı verdiğini düşünün 0,80 den açılış yapacak ki çok düşük.
Elleşmeyin keyfine baksın, temettü gününe daha üç aydan fazla var. Yavaş yavaş, tıngır mıngır gidiyor işte. Şirket karını arttırsın bana o yeter. Elbet hak ettiği karı da bir gün bulur
Hesabı şöyle yapın. ,22 temettu veren hisseye kim 1 tl vermek ister ki? 1 tl ye bankalar .24 mevduat veriyor. Demek ki .30kr temettu vereceksin ki fiyat 1 tl olsun. O da seneye olur. Bu sene güzel temettu vereceği kesin gibi ama güzel demek yeterli demek değil. Bu şartlarda en az .30kr temettu açıklarsa fiyat 1.00-1.05 bandına çıkar. Yoksa ederi bu kadar zaten.
şu güncel veriye bakabilirmisiniz ,spk nın sitesi hatalımı ? bazı arkadaşlar verdiğim veriden düşük bir veri görmekte
Hesap yine yanlış; bu temmettüyü alan hiç kimse hisseyi 1 TL den zaten almıyor. ISYAT hisse sahipleri uzun zamandır hisseyi elinde bulunduruyor. Benim maliyet 0,75. Daha uzun elinde tutanların 0,40 civarında. O yüzden 0,30 kuruş vermesede 1,05 olacaktır. 1 TL den alanlar da temettü için almıyor. 1-2 kademe çıkar satarım diye alıyor.
Tabi piyasa o kadar kötü gidiyor ki onu da gözardı edemeyiz. Dediklerimiz normal piyasa koşullarında geçerli.
ne yaptıysam ne denediysem tek olarak işyatı aldıgımda 14,12,2018 tarihli güncel veri r.241,177,523.36 // 1.501735 olarak gözüküyor.ama ayın 13 ü ve 14 ünü işaretlediğimde ve diğer kagıtlardan bir tanesini daha kutucuga eklediğimde 239 olarak gösteriyor
tamam bendede 239 gösteriyor bilgisayarı açtım kapattım
Eger yükselecek diye düşünüyorsan aldığın fiyatın ne önemi var? Ya da düşeceğini düşünüyorsan zarardayım diye satmayacak misin? Bunlar klasik amatör küçük yatırımcı davranışlarıdır. Profesyoneller icin maliyetin bir önemi yoktur. Güncel fiyat ve hedef önemlidir.
Yanlış anlamayın ben de zarardaydın satamıyorum elim gitmiyor. Düşeceğini biliyorum ama satmıyorum. Ne de olsa ben de bir küçük yatırımcıyım :)
Koca haftada 400bin liradan daha az deger artisi olmus.
1.49’a devam
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kimse yazmamış ben yazayım bari, 240'ı geçtik. Pay değeri 1,495...
Biraz Hesap yapalım,
Bu yılı 1.50 pay başı varlık değeri ile kapatmasını beklerim. Buna mukabil 20 Kr pay başı temettü verir. Temettü tarihi olan Mart 2019'da hisse değeri olarak .98 - 1.02 arası fiyatlanması normaldir. Belki biraz köpük yaparsa 1.07 - 1.10 bandına kadar çıkabilir.
2019 yılı için faizlerin ve getirilerin yüksek olmasın etkisi ile (yıllık %24 faiz olsa...) 30 kr pay başı kar (iyimser bir tahmin) üretmesini beklerim. Bu şartlar altında yıl içi en düşük .77-.80 bandına düşmesi ve tekrar temettü tarihine kadar 1.04- 1.06 fiyatlanması normal olur. Bu projeksiyon gerçek olursa bugün .92 fiyattan hisse alan kişi 15 ay sonra 1.04 olduğunda 15 ayda %44, yıllık bazda %35 getiri elde eder.
Temmuz 2019'da .80 fiyattan hisse alan kişi 8 ayda %30, yıllık bazda %45 kar eder.
İşlem hacmi ve endeksin çok düşmesine rağmen geçen haftalardaki beklentim olan hisse fiyatının gerilemesi gerçekleşmedi. Bu durumda ilave alım yapmayıp, B planı devreye sokuyorum. Bilanço ve temettü miktarının açıklanmasını bekleyeceğim. Bu arada bir gaz gelip fiyat .97-.99 civarına gelirse tüm hisseleri çıkıp fiyatın tekrar gerilemesini beklerim (yaklaşık 6 ay bekleme süreci).
Yazdıklarım kendi görüşlerim olup, yatırım maksatlı itibar etmeyiniz.
güncel veride yeni zirve 240,507,647.08 // 1.497564 evet an itibari ile geçen seneyi devirdik ( eger spk nin stesi doğruysa ).