SON DAKİKA
Devlet Denetleme Kurulu, KPSS hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
Printable View
SON DAKİKA
Devlet Denetleme Kurulu, KPSS hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
Hımmmmm...Alıntı:
Serhat Uçak
@serhatucak
·
2 Ağu
Ev sahibimin yaklaşık (!) 35 evi var. Telefonda “ben de geçinemiyorum” diyerek beni evden çıkarma girişimlerine başladı. İstenen rakam geçen sene “karşılıklı” olarak anlaştığımızın 4 katı. Bu kadar.
Avustralya'da Aborjin Senatör Lidia Thorpe yemin töreninde Kraliçe Elizabeth'e neden sömürgeci dediğini açıkladı:
“Çünkü o bir sömürgeci”
“Bir gün tanışsam ona ‘Bize çok fazla para borçlusunuz çünkü tüm kaynaklarımızı ve topraklarımızı çaldınız’ derdim”.
🔴Amerikalı ekonomist Steve Hanke'ye göre dünyada en yüksek enflasyon oranına sahip ülkeler:
1-Zimbabwe: %595
2-Türkiye: %129
3-Sri Lanka: %116
4-Küba: %91
5-Arjantin: %89
6-Lübnan: %76
7-Laos: %72
8-Ukrayna: %68
9-Pakistan: %61
10-Gana: %55
11-Venezuela: %54
12-Malawi: %52
Alıntı:
marlamiis
@marlamiis
25 yasındaki kuzenim dayanamıyorum, bu ülkede hiçbir şeye tutunamıyorum deyip bir kaç gün önce intihar etti, tek bir haber dahi yapılmadı. Ölmeden önce berber borcunu ödemiş, arkadaşından iki dal sigara almış. Bu kirli düzen karşısında kalbim sıkışıyor, saraylarınız yıkılsın!
Siyaseten değişecek de mevcut durum daha kötüye gider. Sorun siyaset değil ki?Alıntı:
Öyle zoruma gidiyor ki, dün banka borcunun son ödeme günüymüş.. yavrum kim bilir nasıl çaresiz hissetti kendisini, bir çimenlikte sıkmış kalbine dayanamıyorum dediği kalbine, düşündükçe deliriyorum. Gençlerimizi, geleceğimizi yok ettiler, acilen bir şeylerin değişmesi lazım.
Koin Bülteni
@KoinBulteni
📍 Hack saldırısından şüpheleniliyor: Kripto borsası http://ZB.com, 4,8 milyon dolar kaybetti.
2017'de ayvagöbekli nuriye yetkiyi verseydiniz, gıda fazla pahalı olmazdı. Onlarca yazı yazdım. Artık bu saatten sonra toplantı yapsan ne olacak?Alıntı:
Ramazan Kurtoğlu
@KurtogluKagan
·
3d
Basından öğrendiğimize göre Tarım Bakanlığı GIDA meselesi için toplantılar yapıyor.Tek çözüm yolu var. Devlet Teşvikleri TAPU ve KİRA SÖZLEŞMELERİne karşılık değil doğrudan ürünü teslim eden çiftçiye verildiğinde hem üretim patlar hem VERGİ kaçakları önlenir.
Cevheri Güven
@cevheriguven
·
3d
Videolarımda sık sık bahsettiğim, türlü suçlarını sıraladığım Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı Erdal Çetinkaya görevinden alındı. Emniyet İstihbarat Başkan Yardımcısı Faruk Aydın atanmış yerine. Bakalım yeni başkan aynı suçları işlemeye devam edecek mi?
Karabağ da olayların yeniden başlaması sonrası İran Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki sınıra askeri güç sevk etmeye başladı.
Zelensky:
"Batı'nın yardımlarına rağmen Rusya'yı aşamıyoruz. Tüm cepheler cehennem gibi.”
2 hesap, Istanbul'da orta şiddette bir deprem olabilecegini yaziyor iki gundur. Bazen tutturuyorlar.
Nurçin İncirli
@IncirliNurcin
·
2s
Önümüzdeki birkaç ay içinde Hollanda'da 200.000'den fazla inek itlaf edilecek.. Çiftçiler küresel gündeme boyun eğerlerse… UYANIN
Avrupa’da gece kulüplerindeki 'esrarengiz iğneli saldırılar' bu kez İspanya’ya sıçradı.
Yaklaşık 50 kişi, şırıngayla vücutlarına bilinmeyen bir madde zerk edildiği şikayetinde bulundu…
Doğru mu acaba? Tarlada o kadar para veren olmaz sanki?Alıntı:
Necati Budak
@zegeanzeytin
Bugün Manisa Akhisar' da 50 dönüm domatesin tohuru ( üstündeki meyvesi) dönümü 22.000 TL'den toplam 1 milyon 100 bin TL ye satıldı....
Necati Budak
@zegeanzeytin
·
25 Tem
Adam babasına engelli raporu aldı. Onunla vergisiz sıfır araba aldı. Kızkardeşi babasına bakıyor görünüp 2700 TL maaş alıyor. Tarlasına salçalık domates ekti " 50 bin TL masraf ettim.325 bin TL ye domateslere elimi sürmeden tohurunu sattım" dedi.
Sorun şu adam Reis düşmanı!
Hassektör...Alıntı:
Yeniçağ
@Gazete_Yenicag
·
6d
Bakan Nebati: "Gıda fiyatlarında bir sakinleşme var."
Çin, ABD’ye ‘nota’ verdi.
https://i.hizliresim.com/nu002g9.jpeg
Alıntı:
Uzm.Esra Güneş Kaya
@UzmEsraGunes
·
7s
Daha önce sıvıların miyokardit yaptığını kabul eden Cenk, sıvıların faz 3 çalışmasına katılanların denek olduğunu söylüyor. Bu doğru. Pfizer'in guncelledik diye piyasaya sunduğu ve ilk kez denek üzerinde çalışilmamış ucube sıvısına denek olacaksınız. Cenk diyor
Ölüleri mi dirilttiler?Alıntı:
Prof Dr Güner Sönmez
@DrGunerSonmez
·
11d
Domuzlar 1 saat önce ölmüştü. Kan dolaşımı yok, kalpleri atmıyor ve beyin dalgaları izlenmiyordu.
Araştırmacılar geliştirdikleri OrganEx adlı özel solüsyonu bir sistemle enjekte ettiler; Kalpleri atmaya, damarlarında kan dolaşmaya ve ölmüş hücreleri canlanmaya başladı.
Alıntı:
Sohbet
Anjelika Akbar
@anjelikaakbar
"Kadim zamanlarda yapılan çoğu "öngörüler" ve bu günlerde bu "öngörülerin" bir kısmının gerçekleşmesi aslında ön-görü değildir; ta o zamanlardan bu günlerin programlanması ve bilinçlere kodlanmasıdır."
/Yury Lyr
Kimisi için "böyle bir şey olamaz!", kimisi için gayet doğaldır.
Buyur abi, insanlar cok eski caglardan beri( Sumer'den bahsetmiyorum, cok daha eski) kodlaniyor.Alıntı:
Anjelika Akbar
@anjelikaakbar
·
23s
@anjelikaakbar
adlı kişiye yanıt olarak
Not: söz konusu öngörüler, kitlesel olarak, tüm dünyanın bildigi, yüzyıldan yüzyıla aktarılan, özellikle duyurulan meşhur "öngörülerdir".
(Yoksa hassas insanların gördüğü ve sadece yakın çevrenin öğrenmiş olduğu öncü bildirimler farklı kategoride yer alıyor...)
ÇapaMag
@CapaMag
· 1 Ağu
Bali’den Avustralya’ya seyahat eden bir yolcu, çantasındaki McMuffin sandviç ve kruvasanı deklare etmediği gerekçesiyle 1874 dolar para cezasına çarptırıldı.
▪️Avustralya’da yetkililer, Bali’de artan ‘El, ayak, ağız’ hastalığı nedeniyle tedbirleri sıkılaştırmıştı.
Avustralya ya yolcu beraberinde gida maddesi getirmek yasak ve kanunlara aykiri. Bir kucuk cikolatayi geciremezsin gumrukten. Ya ye bitir yada cope at der gumruk gorevlisi.
1874 dolar para cezası? El, ayak, ağız hastalığı denilmiş.
Bu arada Çin'in Tayvan'a saldırıp, askeri gücünü tüketmesi kadar saçma bir şey olamaz. Bunu yapan Çinli yönetici vatan hainidir.
Çin'in 1,4 milyar nüfusu var ve canavarı beslemesi lazım. Işte bu canavari, merkezi Londra'da bulunan Globalciler yarattı. Çin'in 1,4 milyar insanı besleyebilmesi, mevcut düzeni kaosa evrilmeden surdurebilmesi icin hammaddeye ihtiyaci var. Bu hammaddelerin coğunu Afrika'dan kendi elemanlarıyla cikarip(Afrika'ya 1 milyon Çinli göndermişler) Çin'e tasiyorlar.
Pelosi'nin Tayvan ziyareti, aslinda Afrika ve Guney Amerika'daki Çinlilerin kovulmasina yönelik bir hamledir.
Peki Çin, ihtiyacı olan hammaddeyi nereden bulacak. Ülkeler degerli toprak elementleri ve hammadde ihracatlarını askıya alıyorlar?
Bunu ticaretle vermiyorlarsa zorla almak zorunda. Yoksa halkı kendi icinde catismaya baslar, kaos olur. Insanlar birbirlerini yerler. Iste ordular, silahlar bunun için var. Bu durumda Çin'i idare eden, Çin'in ulusal çikarlarini düsünen yönetici, askeri yetenekleri ölçecek ve en uygun yere silahli kuvvetlerini sevk edecek.
Çin için gerekli hammaddeler sadece 2 yerde var:
1- Sibirya.
2-Avustralya.
Bire bir kalabilirse Avustralya'ya gücü yeter. Önce Yeni Zelanda'yi sonra da Avustralya'yi işgal eder, hammaddelerinin üstüne çökebilir. Ama sadece Abd'yi degil, bütün Bati'yi karşısında bulacaktir. Bu yuzden bu secenek hic mantikli degil. Avustralya ile bire bir kalmasi mumkun degil.
Sibirya'ya ise sınıri var. Sibirya'da yaklasık 500 bin Çinli var, bunlar evlilikler yoluyla oranın yerli halkıyla karışmışlar. Çin'den Sıbirya istikametine, bu bölgeler Çin'in de ıssız bölgeleridir, 4 adet yol yapılmıştır ve bu yollar tam da Sibirya-Rus sinırinda bitmektedir. Bu yollarda pek araç falan da gecmiyor suan. Askeri amacla yapildiklari belli. Rusya ise Ukrayna'da savasiyor. Suriye'de savasiyor. Libya'da savasiyor. Belki Azerbaycan'da da bir catisma cikacak? Yetmedi balkanlarda Kosova meselesinde Sirplardan yana, Batinin karsisinda konumlandi. Ustune de Kazakistan ve Gurcistan var.
Ruslar görüntü itibariyle cok güç durumda görünüyorlar. Oyle olduğu halde Ruslar, Tayvan meselesinde Çinden yana oldular. Yine Abd'yi karşılarina aldılar.
Çinliler yapı itibariyle, içten pazarliklidirlar, kalleştirler. Komşusunun yüzüne gülerler, iyi geciniyor görüntüsü verirler, en müşgül zamanında sırtından hançerlerler.
Bu sebeple Sibirya'ya saldırmaları beklenir. En mantıklısı bu. Tabii tuzak bu. Çin endgame.
40 yaşına kadar kuzu ye, 40 yaşından sonra kuzu ne yiyorsa onu ye...
Özbek atasözü
https://youtube.com/shorts/kc-9zJV2Q88?feature=share
Denizleri furuyorlar. Bundan bir şey çıkmaz.
İlyada Sezer
@lyadaSezer
30 yıldır hekimim, 20 yıldır saygın bir üniversitede akademisyenim, tüm bilimsel yayın/dergi/kitap ne varsa takip ederim, ben böyle bir söylem, böyle bir hekimlik görmedim, yazıklar olsun, mesleğimizi kirletiyorsun! #EsinSenolYargılansın
https://i.hizliresim.com/97daznj.jpg
Rusya tek, siz hepiniz...
🔴Nancy Pelosi, Güney Kore'de de çok hassas bir bölge olan Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki sınır bölgesini ziyaret edecek.
Prof Dr Güner Sönmez
@DrGunerSonmez
·
5s
Kanser dahil birçok ciddi hastalığa yol açan 4 şey;
•Fazla kilo
•Yetersiz uyku (6-6,5 saatten az gece uykusu)
•Hareketsizlik, spor yapmamak
•Kronik stres
Muhammed Şeker ☪︎
@MuhSeker
·
16s
İtalya'da tüm halk iklim yasasının iptali için sokaklara döküldü.
🔴Japonya Savunma Bakanı Çin Balistik füzelerinden 5'inin Japonya'nın Tayvan'a çok yakın olan Münhasır Ekonomik bölgesine atıldığını söyledi.
📌Enver Aysever'den ilginç açıklama: "Ben Mansur Yavaş'ın hizmetlerini takdir ediyorum, çok iyi işler yapıyor. Fakat ben bir solcu olarak Mansur Yavaş'a oy vermem. Çocuklarımın yüzüne nasıl bakarım?"
Serkan Çelik
@SrKCLK
·
1 sa
Bugün, son zamanların yenı hacim rekoru gelebilir.
Alman medyası | Welt:
“Türkiye'nin; dünyanın en aktif S/İHA güçlerinden biri olması, Batı’da soğuk duş etkisi yarattı. Zirâ kimse Türkiye’yi üst düzey askeri teknoloji üreticisi olarak hesaba katmıyordu.”
Artık her denklemde hesaba katmak zorunda oldukları bir Türkiye var!
Modernizm öyle birşey ki;
Sizi köyde koyun çobanlığı yapmaktan utandırıp,
Şehirlerde köpek çobanlığı yapmayı medeniyet diye gösterir.
Mete YARAR:
"Tusaş tesislerini gezdim.
Milli Muharip Uçağı gördüm. Uçağın heybetinden dizlerimin bağı çözüldü.
13 bin kişi 3 vardiya çalışıyor. Tesis silikon vadisine dönmüş. Oradaki mühendislere önümü ilikledim.
Türkiye Göbek bağını kesmek için inanın son hamlesini yapıyor".
Washington, Ukrayna'daki çatışmaya doğrudan müdahil oldu.
- Rusya Savunma Bakanlığı
Serkan Çelik
@SrKCLK
·
3s
Oluk oluk para akacak Türkiye’ye . Neden gelsin vs konularına girmeyeceğim.
Op.Dr.Mahir AKKUŞ
@drmahir36
·
5s
47 yaşında hasta 10 aydır adet görememe şikayeti ile geldi. Ultrasounda 39 hf gebe çıktı. Yarım saat sonra sezaryene alındı. Gebeliği öğrenmesi ve sezaryen olması arasındaki süre 42 dakika😎😎😎