Asgari. Ücret şöyle
Olması gereken min 5000 ve fekat bu rakamı küçük ve ort ölçekli işletmeler veremez
Kayıt dışı çalıştırma artar
Sureyeli afganlı iranlı daha fazla iş gücüne katılır ama kayıtsız olarak
Printable View
Asgari. Ücret şöyle
Olması gereken min 5000 ve fekat bu rakamı küçük ve ort ölçekli işletmeler veremez
Kayıt dışı çalıştırma artar
Sureyeli afganlı iranlı daha fazla iş gücüne katılır ama kayıtsız olarak
Yarın sokak röportajında dayılara sorarlar. Önce olmaz bu kadar , 3 liraya ekmek mi olur diye celallenirler. Sonra oyu Reis e verecez, o ne yapsın, bunun onla ne ilgisi var, fırıncılar yapıyor derler...
Yemesinler sağlığa da zararlı zaten ekmek. Safi karbonhidrat. Et, balık vs. daha sağlıklı onlar için...Bol bol yesinler.
4000 aşağı yaparsalar göçmenlerin aldığı üçretten düşük oluyor...sosyolojik olarak tehlikeli olur...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şimdi enflasyon kabaca %20 desek (yersen) asgari ücret şu an 2.800 TL fark 560 TL yapıyor ama rte bugüne kadar yapılmış zamların fevkinde olacak artış dedi sonradan...
bu durumda 3.350 TL üzerinde olmalı kesin...
ben elendim abi...zaten bende şans yok ki...yeni tahmin şansımız var mı? herkes 2. bir şansı hak eder... :p
İlk defa yağ bileti aldım.
Keşke bana çıksa..
Yaz basganım
Brüt 4470 tl
Net 3530 tl
esassında bu surıyelı ve afgan kardeslerımız bu paralarla bızım vatandaslarımızın çalısmadıgı işlerle dans ede ede çalısır...sonra sıyasetcıler bızımkılere iş begenmıo derller......bızımkılerde 3500e bır ay kolelik mı yapılır der....ucuza calısmak iş begenmememk olur...boylece bu gocun altı da tam manası ıle dolar. madem çin modeli ucuza calısmak temelı olsa gerek:drunk:
fevkinde diyen kişi 3 sene önce "biz iktidara geldiğimizde ülkede evlerde buzdolabı çamaşır makinesi yoktu" dedi, bunu diyebildi :) .. onun dünyasında realiteler farklı.. son dönemde de herkeste ev araba var demişti hatırlarsanız.. gerçekliklerimiz farklı..
porsıyonları kuculttuk.....:yahoo:
3501,8
rakam bu
1 kg yağ olmaz.
5 lik tir o
Bence asgari ücret 3666 olabülü
3850 olur maalesef
3400tl diyorum.
3520 :evil:
vadeli de dalga geçer gibi bu sefer teorik fiyatın 2.000 puan altına indi...bir gelişme haber falan mı var acaba? fazla verdiler biraz sanki....piyasa neden düştü acaba gün sonu?
iyi oldu ama işin iyice suyu çıkmıştı...yarın dönüp geri alır mı? alabilir para da onun keyifte onun...PALA'nın yani...
Dolar artınca büyük kapasiteler yaratmadan ihracatı artırmak zor. Öte yandan iç talep bazı ürünlerde muhtemelen kısılacak.
Bir nevresim takımı almıştım "schlafgut" yazıyordu. Almanca iyi uykular demekmiş. Evlerde kullanılmamış (çeyiz veya misafir için ayrılan) nevresim, havlu, bornoz, çorap, yemek takımı vs stoğu her evde vardır. Perde mobilya halı değişmeleri de bir kaç yıl ertelenebilir. Muhtemelen o tip bir çok alanda ihracat artabilir ama çok sürdürülebilir değil. Mısır gibi ülkeler de benzer ürünleri üretiyor METRO Gross Market'de arada görüyorum.
3814 lira diyorum
Asgari ücret
40xx tl..
Ben de fikrimi yazem
3.876 tl 43 kurus
4067 lira
bürüt
üs. :he:
Geçen biri TV'de doların düşmesi ve yükselmesi 0,6 katsayı ile borsayı etkliyor, doların düşmesi durumunda borsada düşüşe hazırlıklı olunmalı diyordu
Asgari ucret ne olur bilmem tahminim (3850-4150 ) arası ama 400 dolar olan asgari ucret tavani artik 330 dolar bence . 330 her yilin ortalamasiydi . Artik tavan dipte 220 gibi duruyor
En az 500 bin güvenlik görevli sertifikalı kişi var, 350 binden fazla da güvenlikçi var, koca bir sektör yaratıldı. Bunlar asgari ücret ve fazla mesai arada spor vs etkinlikerinde görev alma ile bir şekilde geçiniyor.
Sitelerde oturanlar güvenlik, temizlik, bakım vs bunlardan çok fazla istihdam ediyor. Geçen medyada yer aldı kiraları geçen aidatlar var diye. Site yönetimleri KDV'yi mahsup edemediği için artık bünyelerinde çalıştırmaya başlamış olabilirler. Bunlar asgari ücret görüşmelerinde yer almıyorlar, örgütlü işveren ve işçi sendikaları görüşüyor. Siteler vs hükümetin çok da umurunda değil tam tersi bunlar cehape zihniyetindekiledir deyip emlak vergisini site bazında belirliyor muhtemelen.