Yabancı Takas Oranı 33,65
Gitti gelmez Nazo gelin,
yavru ceylan gibi kaçar.
seke seke çaydan geçer.
Yabancı Takas Oranı 33,65
Gitti gelmez Nazo gelin,
yavru ceylan gibi kaçar.
seke seke çaydan geçer.
Borsalar yukarı gidecek.yil sonuna kadar.
çeşme kafayı yemiş.
alaçatıda otopark ücreti 100 TL
özsüt bir cappucino 39,50 TL
yusuf usta yine makul, çorba 35 tl ama et yemekleri el yakıyor
şifnede belediyenin yeri var, hsonu giriş 150tl hiçi 100tl giriş ücreti. maalesef bu çok makul, bira 50tl, makul.
kumrular 60tl
dost pide 90-95 tl den başlıyor
beach club lar giriş 200 - 600 tl arası
bir şemsiye 3 sandalye ile her yer bize beach club oldu.
EMK da tabandaki artış 25-30-35 yıl ödeyenleri sinir ediyor ama .
Kışın iyice gıcık kapmışlardı zaten
Asgari ücrete %40 zam beklenirken Cumhurbaşkanı’nın maaşına % 40 zam geldi…
https://twitter.com/senolbabuscu/sta...emBg4ODrA&s=19
1 trilyon liralık vergi paketinden
-Bankada tutulan döviz ve KKM'ler için değer artış kazancı vergisi çıkarılabilir mi?
-Borsa kazançları için stopaj veya gelir vergi getirilebilir mi ?
-Tapu kolaksiyonu yapanlar için değer artış kazancı çıkıp çıkmayacağı için süre uzatılabilir mi , mesela 2. tapu için 6 -3. tapu için 7 gibi...
-duble emlak vergisi çıkar mı ?
-vergi dilimleri değiştirlebilir mi ?
-kira vergisinde götürü indirim kaldırılıp sadece gerçek indirim yönetimine geçilebilir mi ?
-konut kirasında da tıpkı işyerindeki gibi % 20'lik stopaj gelebilir mi ?
vs vs ....
benzinde beklenen indirim yarın mı....
:)
dövizden kkm ye geçişte doviz hesabının 31 mart öncesi bankada olması gerekiyor değilmi.
mesela ben şu hesabımdaki doları çekip başka bir bankaya götürüp dovizden kkm yapabilirmiyim yoksa bankadan cektiğim için 31 mart kuralını bozmuş mu oluyorum???
benim bildiğim yapamazsınız muhtemelen dövizinizi tl ye çevirip kkm yapabilirsinizAlıntı:
hepsilin
dövizden kkm ye geçişte doviz hesabının 31 mart öncesi bankada olması gerekiyor değilmi.
mesela ben şu hesabımdaki doları çekip başka bir bankaya götürüp dovizden kkm yapabilirmiyim yoksa bankadan cektiğim için 31 mart kuralını bozmuş mu oluyorum???
alıntı yapamadığımdan şöyle cevaplayayım
şunu okuyunca öyle anlaşılmıyor
Alıntı:
MADDE 4- (1) (Değişik: 11/1/2022-31/1/2022-23/3/2022-8/4/2022) Yurt içi yerleşik
gerçek kişilerin bankalardaki, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin ise 31/12/2021 ile 31/3/2022
tarihleri arasındaki herhangi bir tarihte bankalarda mevcut olan ABD doları, Euro ve İngiliz
sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap
sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilir.
(2) (Değişik: 31/1/2022-23/3/2022) Belirtilen tarihlerde mevcut olan ABD doları, Euro
ve İngiliz sterlini cinsinden hesaplarını başka bir bankaya transfer eden tüzel kişilerin talep
etmesi halinde döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri dönüşüm
kuru üzerinden Türk lirasına çevrilir.
31 mart kuralı nedir bilmiyorum,
bildiğim kadarıyla;
hesapta döviz varsa, ismi kkm değilde dövizden dönen kur korumalı yapılabilr....merkez bankası kurlarıyla bozup, (istenirse) bitiş tarihinde saat 11-12 arası döviz alınabilinir....
yatırım tavsiyesi değildir....çok iyi bilmediğimden, profesyonellerden bilgi alınabilir....
mevzuata işlememişler o zaman değişiklik varsa dediğin gibi olur
ama yoksa değişiklik eğer 31 martta dövizin yoksa hesapta dövize bağlı kkm açamazsın dövizini bozdurup açabilirsin
odea dan gelen
%30 3-6 ay 1 yıl kur korumalı dönüşümlü
%70 32-91 gün usd vadeli
%6,50
dolarının %30 unu bozdurup kur korumalıya bağlıyorsun. geri kalan dolarına %6,5 faiz.. girilir mi sizce?
dün bugün usd düz temdit oranı alan oldu mu?
Nebati, Erdoğan'a 'GES'le dolar 5-6 lira düşecek' demiş
Mustafa Balbay, Nureddin Nebati'nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a GES'le KKM'den daha iyi bir çıkış yakalanacağını ve doların 5-6 lira düşeceğini söylediği bilgisini verdi.
https://halktv.com.tr/ekonomi/yilmaz...karari-681567h
sayın bakan ciddi misiniz ?
yarın nkolay %23,50
Hergun arıyor beni nkolay.. ciktikya 30 yapar artık.
Doları 5-6 lira düşürmek isteseler faizleri arttırırlar. Doların düşmesini istemeyen bizzat MB/CB. Hocanın dediğini değil, yaptığını yap hesabı. Dedikleri laf üfürmece sırf. Yüksek dolardan memnun olmayanları idare etmece. Yaptıkları ile alakası yok.
Bu borçlar başka türlü de ödenemez. Enflasyon ile halka yedirilecek o veya bu şekilde. 90'larda nasılsa, şimdi de öyle.
ytd
İhracatçılar toplantı istemis bu kurdan da memnun değillerse biraz daha yukari cekerlermi