Aralık ayında doğalgaz santrallerinin toplam üretimdeki payında hafif artış var. Gaz fiyatlarını takip etmek lazım.
Printable View
Aralık ayında doğalgaz santrallerinin toplam üretimdeki payında hafif artış var. Gaz fiyatlarını takip etmek lazım.
Daha iki saat var açılışa.😥
Hafta sonlarıda seans olsa😂
BAE verdiği para karşılığı varlık fonundan seçim yapacakmış.Ne gidecek bakalım
Bana geçen sene xu30 a Odaş ve Alarko girecek deseler, hadi ordan derdim. Neydi sloganımız; “ hayaldi, gerçek oldu”.
Yıllık enflasyon %64 çıkmış. Borsa ne kadar gitti, kabaca %170 falan mı… İşte feraset işte cesaret işte adam gibi adamlık
%2 düşüş nedir !!
Trcas ttkom değişikliği konusunda 4 ayda tarih yazdım:))
Son 3 ay da değiş tokuş yapanlara helal olsun okadar cesur olamadım.
2034 müydü GP abi neydi hedef :)
O dönem Hem gyo hem telekom tuttum.
Ama trcas ttkom geçisini 3 hafta sonra yapsam.. cidden efsane olacaktı.
Buna da şükür diyorum.
Sıfır maliyetle mal taşıyorum ama hala çok tedirginim.
Sanki 1 -2 ay içinde usd bazli %50 düşüş olacak gibi geliyor.
Acaba Sıfır maliyet vs demeden satıp alttan almaya mı çalışmak lazım?
İçerideki tasarrufları borsaya yönlendiriyorlar. Yeni açılan hesaplara bakılırsa, seçime kadarda sert aşağı sonra toparlanma şeklinde gidebiliriz. Ancak seçim sonu ne olur, onu bilmek zor. Kur kesin hareketlenecek ama bakalım.
Türkcell faturası örneği verebilirim. 2021 sonu 12 ay taahhüt ile aldığım 220tl paket ( orijinali 320tl) bu sene 380 TL olarak yenilendi. Biraz internet paketinde iyileştirme yaptılar sadece.
Dün endeks .6 eksi kapadı, sanırsınız dünya yıkıldı. Thy- komünikasyon- arçelik al, geri kalanı sat yaptı pala…
Yıl sonunda MAS'tan biraz para çektim. 3 ayda bir çekim imkanı olduğu için para lazım olursa istediğim zaman nakite çevirebilmek veya seçime doğru önümüzdeki aylarda herhangi bir noktada abartı bir fiyatlama olursa bir miktar nakite dönebilmek için bir kısım hisse el altında bulunsun istedim. Çektiğim para fondaki paranın küçük bir kısmı olsa da yine de dövize veya faize koymak içime sinmedi. Kur neredeyse sabit. %28 mevduat faizi geçmiş enflasyon için de beklenen enflasyon için de negatif. Döndüm dolaştım yapacak bir şey yok bari hisse seçmeye çalışayım dedim. MAC'taki hisselerden piyasa değeri küçük, abartılı yükselmemiş ve fonların da son haftalarda alımda göründüğü şirketlerden PETUN TRCAS TURSG'ye bağladım parayı. Al sat işlerinde ben hep çuvalladığım için kurcalamayıp tutacağım. Seçime kadar %50 falan yükselirse o zaman faiz mi döviz mi diye tekrar bir bakarım ama sanıyorum koşullar değişmedikçe burada dursun daha iyi derim.
YouTube yayınlarında aracı kurum yöneticileri her gün binlerce hesap açıldığından bahsediyorlar. Kur sabitken, faiz negatifken, insanlar göz göre göre daha ne kadar eritebilir birikimlerini. Türkiye'de borsada para tutan yatırımcı yüzdesi zaten çok düşük, gelişmiş ülkelerin çok gerisinde. Bilinçlenme yoluyla değilse bile negatif faiz zoruyla borsaya yatırım akmaya devam ederse, sırf erken girdik diye buradan yolun yarısında çıkmış olmayalım diyerek beklemeye devam etmeyi tercih edeceğim. Bu şirketlerin sahipleri borsa yükseldi diye şirketlerini satmıyorlar ya. Borsa yükseldi diye hisse satmak da aynı şekilde anlamlı gelmiyor bana. Şirket sahibi borç kapatmak için pay satıyor olabilir, vatandaş da kredi kapatmak için hisse satabilir, ama borç kalmadıktan sonra illa da bir realizasyon kaygısı illa da bir nakite dönme çabası çok aklıma yatmıyor benim. Düşer mü düşer, ama buraya da düşe kalka geldik sonuçta, artık günahıyla sevabıyla beklemeye devam etmeli diye düşünüyorum.
Artık bu düzeltme ile yan tahtalara gelirler mi acaba.. Aylıkta bu koca flama ocak sonu ,subat başı calışırsa four -zero der herhalde.. kafamda deli sorular:))
Kur uzun süredir sabit, borsa çok yükseldi. Yabancılar dolar bazlı çok ciddi getiri sağladı. Bu sırada yurtdışı borsalar da düştü. Pek yabancı kalmadı deniyor gerçi ama bir yabancı satışı olursa ve bu durum büyük şirket hisselerinde durgunluk veya düşüş yaratırsa, o vakit tekrar orta veya küçük şirketlere ilgi artabilir diye düşünüyorum ben de. Varsayım değil de ümit demeli belki de. Pandemi zamanında olduğu gibi seçime doğru küçük şirketlerde bir ralli yaşanırsa TRCAS da nasiplenir herhalde. Son zamanlarda çok ayak sürüdü çok sıktı ama Allah'tan ümit kesilmez diyelim.
Rica ederim. Bu vesileyle bugün tekrar bir bakayım dedim. O günden beri bakmamıştım.
EPDK Kasım fiyatlandırma raporuna göre;
Benzin ürün fiyatına kıyasla dağıtıcı ve bayi marjı toplamı Ekim'de %12,4 iken Kasım'da %12,3 olmuş
Ürün fiyatından bağımsız olarak marj benzinde ortalama 1,58 TL'den 1,64 TL'ye yükselmiş, aylık %3,5 artışa karşılık geliyor.
Motorin ürün fiyatına kıyasla dağıtıcı ve bayi marjı toplamı Ekim'de %9,1 iken Kasım'da %10,1 olmuş.
Ürün fiyatından bağımsız olarak marj motorinde ortalama 1,63 TL'den 1,67 TL'ye yükselmiş, aylık %2 artışa karşılık geliyor.
Hesaplamalar yaklaşık olup tam rakamlar için kaynak: https://www.epdk.gov.tr/Detay/Icerik...andirma-raporu
Bugünkü Foreks haberine göre;
Kasım ayında geçen yıla kıyasla benzin satışları %4,87 motorin satışları %5,92 azalmış.
Ocak-Kasım arası 11 aylık dönemde geçen yıla kıyasla benzin satışları %11,56 artmış motorin satışları %0,26 azalmış.
Kaynak: https://foreks.com/haber/detay/63b52...tislari-azaldi
Opet akaryakıt fiyat arşivine göre;
31-12-2022 İstanbul Avrupa ürün fiyatları benzin 19,46 TL motorin 22,07 TL
30-09-2022 İstanbul Avrupa ürün fiyatları benzin 19,24 TL motorin 23,12 TL
Buna göre son çeyrekte benzin fiyatı %1,1 artmış motorin fiyatı %4,5 azalmış.
Kaynak: https://www.opet.com.tr/akaryakit-fiyatlari-arsivi
Ticari kredi faizleri son çeyrek boyunca belirgin şekilde düştü.
Kaynak: https://twitter.com/VeFinans/status/1603424124596293633
3. çeyrek başında %30'larda 3. çeyrek sonunda %20'lerdeydi. 4. çeyrek sonunda %13-14'lere kadar geriledi.
Kaynak: https://evds2.tcmb.gov.tr/index.php?...NEG9DQ1s%3D/tr
Sonuç olarak;
Akaryakıt satışında kar marjları enflasyona benzer oranda artmaya devam ediyor gibi.
Stok kar/zarar durumu görünmüyor gibi.
Finansman maliyetleri düşüyor gibi.
RWE Denizli DGKÇ santrali tarafında da
01.07.2022-30.09.2022 Toplam Üretim 515.128,00 MWh
01.10.2022-31.12.2022 Toplam Üretim 788.292,00 MWh
Hem akaryakıt hem elektrik iki taraf için de sürpriz iyi bir gelişme olmasa da olumsuz bir durum da yok gibi.
Forumda 3-5 ay önceki geçmiş yazışmalarda şirketin net varlık değeri 500 milyon dolar civarı olabilir yazılmıştı, bugün itibarı ile borsadaki piyasa değeri 300 milyon dolar civarı. Belirgin bir iskonto hala sürüyor. Kurun enflasyon doğrultusunda artışı durumunda TL bazlı net varlık değeri iskontosu da artmış olacağı için bu da geleceğe dair olası pozitif bir etken olarak değerlendirilebilir.
20,52 de 9000 lot satıcı var Hım
20,54 5400 lot Alışa geldi Hımmm
20.54 Satışta 860 lot ile Ham hum
Xelkt %5 eksi
Bu ne AQ… Bugüne özel bir durum mu var yoksa yan tahta katliamı mı