İnsider olaylari mide bulandırıcı. Astoru satip buna geçen aklima...
Printable View
İnsider olaylari mide bulandırıcı. Astoru satip buna geçen aklima...
Panel fab. Başlamış hayırlı olsun bu dönem olmaada diger dönem bilançolarda artı takviyesini hissedecegiz karlılık olarak...
Syn,mehmetyum,senin hesaplara ihtiyacımız olacak,Bankof karanlık odada ne yaptı öyle 266,30dan 271,60 çizdi aynı haraketi,smarg dede yapmış.
behiç dede gene eksi puan aldı benden...
Son dakika hareketi endeks değişiminden kaynaklandı muhtemelen smrtg de aynı hareket var, panel fabrikası haberi çok iyi oldu, şimdi geriye kalan karlılığın artması inşallah
Karanlık dada HSBC smrtg, gesan ve kontrda yüklü alislar yapti
SM-A715F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bülten gene boş bu haftada havayı aldık hepinize iyi hafta sonları...
Dün twitterda ftse endeksi için bir çok hissede karanlik odada alım yapılacağı miktarlari ile yaziyordu. Gesan icin 1.1 milyon lot yaziyordu. Hatta listenin ilk yayin tarihi 13 martti . Dogrulugundan emin olmadigim icin paylasmadim burada.
Spk bu hafta tembellik yapmış ,onlarca bedelsiz başvurusundan bir tane bile mi cevap veremezSM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Anlamadigim nokta şu. Madem bu adamlar bu lotlari alacaktı neden yukaridan verilmedi 300 ve uzerinden
Yahu bu sermaye piyasası kurumu denen şey katmerin bilmem kaçıncı bedellisini onayladı, yurt dışına para kaçırmak isteyen şirketlerin halka arzını onayladı. Bedelsiz başvurusu yapıp bir ay içinde onayını alan şirketler var. Daha önce bu kurumun eski başkanına rüşvet veren rüşvet vermeden hiçbir iş yapılmayacağını açıklayan patronlar var. Neyin peşindesiniz arkadaşlar? Sebep çok açık. Seçimden sonra her şey ortaya çıkacaktır.
Citibank 1 ocaktan bu yana 1milyon 100 bin lot toplamış. Bugün bofa karanlik odada 500bin lot işlem yapti.alan da satan da bofa. Yani adamlar 3 ayda biriktirip fona Bugün devrettiler. O kadar malı 200 270 arasindan mis gibi gostere göstere topladilar. Belkide bunun pazarlığı yapıldı. Fiyat baskilamasi bu amacla yapıldı. Her türlü oyun döndü son 3 ayda. Yani adamlar bu kadar mala talibim ama 300 üstü fiyattan kendimi kekletmem en iyisi siz ky kekleyin dediler.
Peak pv panelleri gesan için üretecek. Bugüne kadar fabrikalar icin kurduğu elektrik üretim tesislerinde panel tedarikini alfas yada smrtg gibi firmalardan yapmıştı. Yanlış hatirlamiyorsam bir iki ay once 9 milyon dolar siparişi kaptan paylasilmisti. Artik bu ürünleri peak pv den hem daha hızlı { sipariş sirasina girmeyecek }temin edecek. Hemde bir miktar piyasadan daha ucuza temin edecek. Peak pv nin öncelikli müşterisi gesan olacak . Büyük ihtimal ürün pazarlama ve dağıtım için europower kanallarini kullanacak. Yani peak pv katkısı sadece bilançoya hisse orani katkisi degil ayni zamanda hızlı tedarik uygun fiyat ve satış kanalı üzerinden kâr marji katkısı da olacak.
Gesan ayda maksimum kaç MW kullanır ki panel? Faaliyet raporları gerçekten çok zayıf ve bu bilgileri öğrenemiyoruz. Aslında her faaliyet çeyreğinde kaç MW ges, kaç MW res kuruldu keşke bilebilseydik. Ben aylık ortalama 10-15 MW kullanımı geçebileceğini sanmıyorum. Oda yılda 120-180 MW bandında bir şey yapar. Geriye kalan 800 MW civarında ürün satılmak için üretiliyorsa yüzde 10-15 kar marjı ile bize; 1 MW panel bildiğim kadarıyla 400.000$ civarında. 800 MW 320 milyon$ yapar. %15 net marj yaratsa 50 milyon$ kar peak pv için. (Alfas %25 net marjla çalıştı bu arada fakat biz yinede muhafazakar davranalım) Bunun gesana yansıyacak net kar kısmı 15-20 milyon$ civarında olacaktır. 2022 yılında gesan+%70 europower 38 milyon$ net kar elde etti, oluşacak etkiyi buradan kestirebiliriz. Buradan çıkan ürünler alınıp daha yüksek katma değerli sunjunior a dönüşürse bu rakamın en az 3e katlayacağını düşünüyorum. Böyle olursa yıllık 120-150 milyon$ net kar görmek çok uzak değildir kannımca.
Burada heyecan verici nokta şu, her kazanılan para gelecekte daha büyük yatırımların önünü açacaktır zira başka türlü global hedeflere yürüyemezsin.
panel fabrikası tam randımanla çalışması 3-5 ayı bulabilir bunuda dikkate almak lazım...
Twit linkinde
Gesan ve Europwer'in ihale bilgilerini iceren google spread sheet linki var.
https://twitter.com/_ServeraN/status...674222080?s=20
Şu an 3.265 milyar görünen tutar. Bu miktarin önümüzdeki 9 ayda tamamlanip tamaminin yıllık ciroya yansiyacagini gecen yil ekim kasim aralik dönemlerinde alinan işlerinde eklenmesiyle simdiden 2023 bilancosu icin 5 milyarlık ciro garanti altina alınmış diyebiliriz
Alacak tahsil suresi 55 gun gozukuyordu, son bilancodan hatirladigim kadariyla. Ihale alinmasi ve is teslimine kadar gecen sure ve ayrica is baslangicinda alinan on odeme oranini dikkate alarak, ihale alinmasindan itibaren tahsilat icin isin buyuklugune de bagli olarak 3 ay geriden geldigini yaklasik olarak kabul edebiliriz.
Bu durumda 2023 bilancosu satislar 2022 ekim-2023 eylul sonu olusan islerden bulunabilir. Bu bize yil sonu icin beklenen kari tahminde iyi bir rehber olabilir. Kar marjini da dikkate alarak.
Benim 2023 sonu ciro beklentim, 600-700 milyon dolar arasi.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
SM-A515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayırlı sabahlar hayırlı haftalar dostlar. İyi bi başlangıç olmadı dileğiyle. B hafta sktör hisseleri hareketli olacağa benziyor.
Olsun artık 4 ay önce de 300 TL idik o kadar kap ihale hiç mi etkisi olmayacak. Yani her hisse aynı cikmamali zaten bizim farkimiz varsa göstersin artik
280 üzeri satışlar hizlandi
iyi haftalar bol kazançlar herkese
global en iyi alıcı yabancı alımı diyebilir miyiz bakalım.
2. sırada yatırım finans var arada yabancı takasına virmanlar gidip geliyor..
citi takasına cuma virmanları henüz gelmedi. 14.00 den sonra gelir 2milyon üzeri atarsa süper olur.
Kesinlikle katılıyorum faaliyet raporları çok zayıf en basit 2022 de şu kadar mw panel yaptık deselerdi. hatta ay ay raporlarını sunsalar çok şık olmaz mı?
açıkçası çok kötü..
Orge mesala zamanınız olunca bakarsınız çok güzel herşeyi yazmışlar.. suwen en basitinden kaç tane fatura kestiğini vs küçük örnekler ama gerçekten güzel raporlar.
not: şirket güzellemesi yapmıyorum sadece faaliyet raporları iyi firmalardan örnek verdim.
Uygun bir zaman şirketi arayıp belirtmek gerekiyor.
Bugün 294-96 denemesi gelebilir. Cuma günkü gibi son dakika atağı gelirse zirveye kafa atabiliriz. Bugün o şekil kapatırsak bu hafta güzel geçebilir.