DSÖ
Arada açıklamalarına kulak ver..
Printable View
Dsö ilaç aşı üretimi yokken Corono yu yok saydı....
Şimdi aşı ilaç sektörünün elinde mal kaldı allem...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öyle bişey yok
Artık bütün ülkeler kendi aşılarını üretebiliyor.
Bukez aşı nereye kadar başarılı olur bakacaz..
Pat diye değil.. DSÖ zaten ilk koronadan hemen sonra bunların devamı gelecektir dedi..
Virüslerke yaşamayi öğrenmemiz lazım vs diye açıklamada yaptı geçmişte
Ben özet geçiyorum tabi ama birinci salladı ikinci ve sonrakiler yıkıcı olacaktır
Bilim kurguya kaçarsam iş büyür..
Virüs de geç..
Batuhan Çakmak
@BatuhanCakmak
·
16s
#BOFA'nın gerçekte yabancı değil de kim/kimler olduğunu bilseniz, edilen şikayetlerin yersiz olduğunu anlarsınız. Kimi kime şikayet ediyorsunuz?
:bravo: aynen
Sürekli kuşku ile yatırım yapılmaz.
Ev fiyatı düşecek dersen ev alamazsın... Arabalarda indirim olacak dersen araba da alamazsın..
Borsa da bunlardan farklı değil...
Yatırım yapmak bir irade ve kararlılık gerektirir..
Yarın sabah coinlerin sıfırlanmış olma olasılığı da var..Birazdan ölme ihtimalin de...
O yüzden sürekli doğmamış cocuğa don biçmeye de gerek yok...
Yön belirlemek bizim işimiz değil.. Borsa düşerse satarsın biter gider... Ama düşecek diye beklersen 800 endeksten 8000 e gelişi izlersin... Arada biraz gir çık ile 3 kuruş kazanırsın belki ama ana yemeği değil, sadece ara sıcaktan minik bir ısırık almış olursun...
Yeni bir pandemi gelecek olsa emin olun bunu en son biz duyarız ....Sağlık bakanı önden tweet atmaz..
O yüzden çıkacak mı inecek mi diye fal bakmak yerine benim risk katsayım ne? Maliyetim ne ? stopum ne ? diye hesaplayıp , zamanı gelince de kararlılıkla uygulamak lazım...
Bofa sanılanın aksine sadece tek bir robotun çalışmadığı, içinde endekse yön verenlerin de işlem yaptığı bir kurum. Zaman zaman değişken olarak YF, tacirler, info ile beraber hareket eden bir yapı...
Doğal olarak siyasi gelişmelere de önden hakim olan gruplar ona göre pozisyon da alıyor... Ama sadece bofa içinde değil.
Vadeli merkezli oyunu kurup, ona göre de spotta ayarlama yapıyorlar.. Cuma kapanışta YF ın son dakika çektiği yüksek malda bu sebeple..
Herkesin gözü bofa da olduğu için de kolayca arkasından kitleleri sürükleyebiliyor. Çünkü biliyorki o satışa olunca millet mal almayacak, alışa geçince arkasından alıcılar gelecek..
Şimdi bofa kısa pozda diye herkes düşüş bekliyor.Olabilir de....
Ama yakın zamanda hatırlayanlar olacaktır..Haziran ayı sonunda Ağustos vadeye geçerken çoğunluk TEB yeni vadeye uzun poz açmıyor demek endeks gitmeyecek diyordu.. 5200 den 8400 e geldik..
Yani bu adamların ellerine bakarak da anlam çıkarmak çok mantıklı değil...Sana kendi istediğini dayatıyor...
Virüs diyip geçme
O da canlı senin benim gibi,
Yaşamak için o da çabalıyor insanlar gibi,
Biz aşılarla onları öldüreceğimizi sanarken onlarda kendini geliştirmiş, bu gelecek olan varyant türü yeni nesil aşılara direncli diyorlar, umarım ülkemizi teğet geçerler...
Aralık 12 gibi saldırıya geçecekleri uzaylılar tarafından söylenmiş
Organize işler bunlar.!!!!
Aşı beleşe.!!!
Maske.!!!!
Test.!!!!
Para ile.!!!!
Çöken emeklilik sistemini.!!!
Kurtarmak için.!!!
Yaşlıların bir an önce gebermesi lazım.!!!
Dünya nüfusunun azaltılması zorunlu.!!!
Stiftung von Bill und Melinda Gates.!!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Bu yorumunuza 2 soru sordum vıop yapıyormusunuz teknik bakıyormusunuz diye siz gördüğünüz halde cvp vermediniz , az çok gelecek cvp dan dolayı , yukardada mehmet bunları yapmayın diyor bu kadar tuttuğunuz kişiyi dinleyin ozaman vıop ve teknik bakmayın kenara çekilin , ha ölümü hatırlattığını söylemişiniz ona gerek yok ölüm size bir nefes kadar yakın zaten.
kolay gelsin.
okuyorum topikte virüs yaygarası sonrasında başta hava yolları cumadan itibaren düşüş serüveni ..
buraya kadar normal görünüyor sosyal medyada okuyup topiğine kopyaladığım biri iyi haber şirket alım yaptığına dair diğer taraftan borsanın en büyüğü CİTİBANK YABANCI THYAO dan neredeyse bir ay içinde % 10 a tekabül eden hisselerle vedalaşması manidar değilmi sizcede?
THYAO 4 ay sonra 50 Milyon ₺ değerinde geri alım gerçekleştirdi.
2023 Yılındaki Alımları 634 Milyon ₺ oldu.
Toplam Ayrılan Fon ise 9 Milyar ₺
https://i.hizliresim.com/2f0qtv9.png
Bu iletideki durum pek iç açıcı değil citibank YABANCI elindeki mal bir şekilde azalmış ....
thyao son TAKAS durumu:
Elinde 230 milyon lot var diyelim 1 ayda 25 milyon lot sattı ..
.Elindekini %10 gibi azalttı...
Son 10 günde bofa üzerinden değil
tabiri caizse Farklı aracı kurumlardan çaktırmadan sattığı anlaşılıyor ..
https://i.hizliresim.com/n61d7qo.png
Uzaylılar mı saldıracak yoksa virüslerin saldıracağı uzaylılar tarafından söylenmiş.
Bu karamsarlık hafta sonları fezaya ulaşıyor. Düzeltme var yüzde on içinde çözülecek sonrası yine feza düşünüyorum. Yabancılara malları paket etmek için sağolsun adını unuttuğumuz bakan piyasa açıkken sabahın köründe 9 vaka var diye ortaya çıkıyor. Yurtdışı sağlık hisselerine bakıyorum ekside veya yatayda takılıyorlar. Dünya şu anda iplemiyor bile biz ttiplere giriyoruz. Yalnız Hindistan da değişik bir virüs var yüzde elli öldürüyormuş o garip. Çünkü Hindistan da YouTube videolarına göre virüsün yaşaması bile zor.
Kıssadan hisse düzeltme var aradaki yeşillenmeler tepki . Ayı piyasası için yüzde yirmi düşüş bir görelim bakalım. Haleti ruhiye pazartesi fışkırtmasın gördükten sonra değişir.
Ölümü hatırlamak diyince kıyamet senaryolarına göz gezdirdim.
Büyük depremler, çok katlı yüksek binalar,büyük seller, büyük yangınlar dan kıyamet alametleri olarak bahsedilmiş.
Yecüc mecüc gibi kelimeler geçiyor bazan, onların ne olduğunu çözemedim ama sanırsam bunlar da virüs olmalı.
o zamanlar biyokimya gelişmediğinden olsa gerek o yıllarda o canlıyı kelimeye dökememiş virüsü bilmiyorlar gibi düşündüm
495 den 155 e düşerken de bunlar bişi biliyor olmalı diye satanlar şu an arkasından mendil sallamakla meşgul.
Hem nasıl bir satıştır o 1 hafta içinde 340 milyon satabilmiş..Hemide 130 tl lerden..
Kim karşılamış ki..?? :oleyo:
Satıyo zannedersin alıyordur..
Alıyor zannedersin satıyordur..
Bu borsada takas hele hele yabancı takası üzerinden asla birşey bir yön belirlenemez..
1-2 tutar belki şansa ama 3. de tamamen terse yatırır..
2008 global krizinin son günlerinde sahol da acayip bi yabancı satışı vardı..
Sonra tabi en dip nokta olarak kaldı orası öyle..Hala da durur ..
THY ye 1 e 1 örnek olarak vermedim...
Vay arkadaş bu hafta daha kötü
Kıyamet kilisesi geldi.
Şort açsak kıyametten kurtulur muyuz.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hadi ben iyi beslenip yengeç yiyemedim beynim minnak kaldı..
Siz ne yiyonuz 😂
Doğada seçilim baskısı diye birşey var..
Yani senin bir sonrakine aktardığın nesil biraz daha iyi versiyondur. O nedenle deriz şimdiki çocuklar zehir gibi kafaları basıyor vsvs . İnsanoğlu geçmişten bu yana böyle kaldı ayakta.. gittikçe e becerisi gelişti ustalaşti vs
Yeni gelecek virüsün.. daha zayıf daha cılız gelmesi mümkün mü.
DSÖ açıklama yapıyor mu yapıyor. Bakan yaptımi yaptı hala kaynak soruyoruz.
Kaynak falan gelecekte tonla gelir..
https://www.infosperber.ch/wp-conten...Bill-Gates.png
Organize işler .!!!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Öyle bir durum olsa, şuan insanlar hiç hasta olmazdı.
En basit bir hava değişiminde virüs senin en zayıf noktandan vurur ve nezle olursun.
Doğada
Orman kanunları geçerli,
Yani en zayıfı vuruyorlar. O yüzden biyolojik olarak bünyeyi güçlendirmek için bol bol sarımsaklı limon yiyin ve baharatlar bol olsun, acıyı sevmiyorlarmış :)
Şindi virüs muhabbeti yapıyoruz diye borsa çakılacak diye algılanmasın, malum önümüz kış mevsimi geliyor, gündemdeki mevzuyu konuşuyoruz. Bir nev i beklentiler bu şekilde, gerçekleşirse evi barkı satıp konu komşu lönkleriz :he:
Borsanın kanunu da büüüle,
Beklentiler alınır gerçekleşince satılır
Hastalığa çözüm yok.. sen kendin ne kadar gelmiş olsan da.
Karşı tarafta gelişiyor.
Evriliyor..
Besin zinciri.. çevre ve doğa şartları vs bı ton etken canlı için.
Avantaj ve dezavantaj oluyor.
Araştırırsan.. dünyanın üç kere sonu geldi geçmişte..
Donma
Meteor çarpması
Ve ormanların yok olması..
Kıyamet senaryoları falanda yapmıyoruz
Sen nasıl virüsü virüs olarak görüyorsan..
Dünyanın kendiside insanı en büyük tehlikeli canlı görüyor. Ve en büyük virüsü olarak.
Bize kadar ozonun aw. Yer altı kaynaklarıni sömüren.. tabiatın aq. Bı canlı var mı..
Yok
Virüs biziz bu dünya için. Dünyada bunun hesabını sorar..
:drunk: neeeeee
Herkes nerdeyse aynı şeyi söylemiş ama herkes aynı zamanda birbiriyle de kavga etmiş. Fikirler değil de şahıslar çatışıyor. Meşhur bende bu kuyruk sen de bu evlat acısı hikayesi gibi. Sevin sevişin üç günlük dünya, böyle şeyler için kalp kırmaya, gönül soldurmaya değmez. Canımız sıkılıyor stres atıyoruz derseniz bilemem :)
al sana senin yolladığın grafik (aylık) ama görüntü başka
sebebini yaz bakalım.
memedabeyyyy
2 grafik arasındaki farkı söyler misin ?
https://r.resimlink.com/EgOqNj5.png
Evrim bilimcimiz sensin emlak,
bu evrimleşme süreci sonsuza dek sürer mi yoksa virüsler sonunda dünyayı ele geçirir mi
Bilimkurgu senaristleri ne der bu konuda, gün gelicek bi gün insanoğlu bu dünyadan yok olucak mı
yav şişirme şunu. bişi bildiği yok.
neymiş kimyasal bir çorbadan gelmişiz. asdads. :he:
ee sen yap o çorbayı.
kem küm, milyarlarca yıl.
bu milyar yıllar sadece bizde mi var amonyum nitrat?
heryer oksicen, garbon, siligon dolu.
onlar neden çorba olmadı. asdasds. :he:
SON DAKİKA basına düşen bir haber
şöyle sorsam bizler AVRUPA birliği üyesimiyiz?
kapısında ÜYE olmak için bekleyen her hangi bir ülkemiyiz?
ABD ziyareti öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "AB Türkiye'den kopmaya çalışıyor." dedi. "Bu gelişmeler karşısında değerlendirmelerimizi yapacağız ve gerekirse AB ile yollarımızı ayırabiliriz."
Kaynak @Reuters
Yanmayan kefen almak için millet halk ekmek kuyrunda bekler gibi bekledi....cenetten arsa satın almak için sıraya girdi..
Bu evrimin kanıtı değilde
Nedir
😂😂😂😂
ilk bakterinin iç sesü ile konuşması milyaryıllar sona blundu.
bak! teri,
efendim üztad.
biz canlıyız, ürememiz ilazım.
canlı olduğumuzu ve ürememiz gerektiğini nerden biliyoruz.
chon sen sus
konçıncıs mı, bana mı dedin,
iyi oldu ona büle diyelim. :he:asddasd. :he:
dikkat ettiysen boşkuş,
bu premodial çorbaya hiçkimse kaşık sallamıyo,
hepsi evrimin değirmenine su taşıyor.
neden?
çünkü o çorbadan canlı çıkması,
önceliklen fizik kurallarına aykırı. :he:
mr entropi yüzünden. neee, meee. :he: