Yabancı Oranı amatör çalışma
https://i.hizliresim.com/ilsuz5m.jpg
https://i.hizliresim.com/jcykcha.jpg
Printable View
Yabancı Oranı amatör çalışma
https://i.hizliresim.com/ilsuz5m.jpg
https://i.hizliresim.com/jcykcha.jpg
Sabah negatif açılış bile bence mantıksız.
Cuma akşamı Moodys not arttırımı olan şirketler zaten endeks ağırlığı yüksek olanlar..
Onlar pozitif açar.Endeks de sıkıntılı açmaz...
7900-8100 aralığında bakacağız ne yöne gideceğine..
Sayın Çıtak sen teknik analiz kulvarında kal. Diğer konularda fecaatsin. Hele ki siyaset. Bir traderın bu kadar tek taraflı düşüncesi olmaz.Bir dost.
Long oldum yazacağın zaman bu yazıyı aklına getirirsin. Tavsiyedir.
19 Ocak itibariyle Borsa İstanbul daki yatırımcı sayısı 7 Milyon 437 Bin kişiye geriledi.
Bu hafta borsadan yaklaşık 73.000 kişi ayrıldı
Bu haftayla beraber son bir ayda borsadan ayrılan kişi sayısı 1.050.000 kişi olmuş.
Olabilir. Gündem dedikodulu, toplantıda +250 puan daha artış gündemde..Baskı yapabilir.
Açılışta yukarıdan malı verip baskıya da başlayabilirler..
Öngörülmesi zor bir hafta . Dirençler de bu tarz olumsuz havada genelde kırılmaz...
Teknik bantları izlemek doğru olan..
Netanyahu, esir takası önerisini reddetti
kaderden( varsa ) kaçsanda huydan kaçamazsın..
bazen düşünürüm anneye mi daha çok çekmişim babaya mı diye.
babamdan daha fazla huy aldığımı düşünüyorum. gen denen şey gerçekten ilginç huylarıda kopyalayabiliyor aktarım yapabilme özelliği var. zaten öyle olmasaydı herkesin bilinci ve aklı sıfırdan yaratılmış farklı bir kişilik veya karakter olurdu.
iki tarafada baktığımda para kazanma hırsı yok .. dedelerden kalan çok toprak var belkide heves etmemişler.
dedelerden 3 tanesi şehit.. en sonu gazi.
4üde anne tarafında. gazi dahil. nasıl 3 şehit diye soran olursa savaş durumunda büyükannem ikikere evlenmiş vs. paranın insanı mutlu etmeyeceğini uygun karakterde değilsen tabi! zaten biliyorum ..
o nedenle işin aksiyon tarafındayım daha çok.
huydandır kimbilir..
:drunk::drunk:
SASA'da düşüş ya bitti, ya son bi tur daha sarkacak 1.05 dolara...anlamak imkansız...Bist-30 ağırlığı %2.62...teperse iyi teper...pek tarzım değil gerçi...dipten kalkan ilk minik dalga zoomlayıp bakınca beşli, ama bir genişleyen flatın beşlisi de olabilir..Endeks mühendisliği adına tekrar oyuna girdi veya girmek üzere...Şöyle ters skala dolar bazlı görüntü...%23 tepse, amanın...eskiden olsa affetmezdim...yaşlandıkça çok tırsak oldum...neydi; Emmoğlu YTD CCC Vesselam :p
SASA/USD Ters Skala
https://i.hizliresim.com/e8sdoxo.PNG
aha 12x hisseyi bulduk :he:
sevim koş.
sasa bu kadar düşmüşmü yaw. :drunk:
şu grafiğe bakarsak gübre hala pahalı ozaman
'Emmoğlu YTD CCC Vesselam' gibiler düştükçe aldığı maliyet düşürdüğü için, verdikçe verdiler sanırsam...En son 900.000 lotum oldu diyordu. PTA kulesi hisseye dönüşebilen tahvil meselesi falan filan....Değer yatırımcısı olacaksınız yalnız, fiyatla ilgilenmeyeceksiniz :oleyo: 2030 da 50 milyar dolar piyasa değeri...öle diyollar...200 milyon dolara mı ne almışlardı. Bul karayı al parayı.
Aynı tezgah...aynı dümen...tekrar tekrar sahneliyorlar...ve her nasılsa her defasında başarıyorlar da....ikaz etmeye de gelmiyor, küfür hakaret...bini bir para...en sonunda ne haliniz varsa görün diyorsun...bizim endeksin bir türlü kalkamamasının sebeplerinden biri de bu...sürekli doldur boşalt...Geçen Ereğliyi hesaplamış bir Mali Müşavir twitter'da, ama en ince ayrıntısına kadar, tek tek, tam da istediğim gibiydi hesaplama şekli...2008 den bu yana Ereğli tutan ve temettülerle hep geri alım yapan birisi totalde, dolar bazında, dolar enflasyonunu düşünce %87 kazanmış reel anlamda...Çok mu değil...Az mı...az da değil..yıllık %6 Eurobond getirisinden hesaplamış, nerdeyse kafa kafaya, az biraz geçmiş işte. Yani uzun vadenin hesabı bu kadar işte. Endeks yıllar boyu ralli yapacak ki, Buffet hikayeleri gerçek olacak. Yoksa, git gel Konya 6 saat, Başkan 4 saatte gidip geliyormuş gerçi.
doldur boşalt olmasa zaten bence ne heyecan kalır ne bişey
kazançta katlanmaz bana göre.
hisselerde işin sırrını bulduk ama geç oldu..
bulmakla iyi mi ettik dersen kazanç var ama heyecan yok bukezde.
bana kalırsa hem viopta hemde hissede .. kaybettiğiniz paraya üzülmemeli. daha doğrusu üzülecek kadar borsaya güvenmemek lazım . üzülmeyecek kadar miktarla oynamak çözüm olabilir.
kazançta bir tuhaf his.. diyelimki hisseden sağlam kazandın sattın. bu kezde hangi hisseyi alacam hepsi pahalı diyorsun.
bekleki borsa düşssün. 5 sene beklersin artık.
daire alsan o para ile tadı olmaz..ben böyle düşünürüm. çünkü borsa ayrı bir dünya bir hobi uğraş alanı veya zihni canlı tutan bir yaşam biçimi gibi birşey.
yerine betonu koyamazsın.
:drunk::drunk:
çıkmayacağını bildiğin halde mpiyango bileti almak gibi birşey borsa.
umut veriyor sonuçta..
senede bir çekiliş değil hergün çekiliş var :oleyo:
:drunk:
Ülke ekonomisinin reel olarak büyümesi lazım. Borsa ekonominin bir resmi. Reel büyüme olmadığından 20 yıldır yatay takılıyoruz, 2004*2005 lerde AB'ye giriyoruz diye bir şahlandık havai fişekler eşliğinde, hala o çıkışı düzeltiyoruz. ABD'de trilyon dolar piyasa değerleri havada uçuşuyor, bizde 20 milyar dolar yabancı girdi mi carry tradeci Bist-100 ün havası değişiyor. 150 milyar dolar gelse tahvil piyasasına Marsa gitmeye niyetleneceğiz, Ayı geçin.
Borsa, bu şekilde olduğu için yatırımcı gelmiyor, gelen KY yi tokatladılar, gelen KY yi tokatladılar, 18.000 kişi mi neymiş portfoyü 10 milyondan büyük olan...Koskoca ülkeden 18.000 kişi...gerisi 50-100 binlik halka arzcı yan hesaplar, eş oğul valide teyze üstüne açılan hesaplar.
Eğer 1-2 milyon kişinin portfoyü 10 milyon üstü olsaydı...o zaman hikayeler değişirdi..İki üç parası olan çakal bir araya gelip tahta yapamazdı. Milleti söğüşleyemezdi.
Uzun tabi mevzular. Mevzu tahvil piyasasından ve dayanak varlıklardan başlıyor. Bizde dayanak varlık dayanamıyor. Dayanak olmayınca da, her şey havada. Yabancı gelecekte falan filan. Gidince nolacak? Hop tekrar piston aşağıya. Yabancı gelmeli gelmeli de, bu şekilde değil. Ortada bir sistem yok. Enflasyonu %32 bekliyorlar yıl sonu, yıl sonu gelince bi bakıyorlar %67 olmuş, böyle hesap mı olur. Enflasyon beklentisi eşittir, enflasyona endeksli tahville, aynı uzun vade tahvilin farkı, bizde bu piyasa yerle yeksan, neye göre tahmin yapacaksınız.
Yazın yabancı gelecek...tüm dertler bitecek..
Buffet formülünü bizim borsamızda bebek hisselere uygulamak lazım. Ereğli tüpraşta verimli sonuç vermiyor malesef. Bulması zahmetli ama kuşlu sitede üşenmeden hesap kitap yapan değer yatırımcıları var. Oralardan ortak bir analiz yapılabilir. Bebek hisselerde en büyük tavsiyem önce patronu sonra tabloları incelemeniz.
Geçen gün twitter'da paylaşmışlar bir çekilişin görüntüsünü. Toplar geliyor tek tek dönen zımbırtıdan. Ama nasıl. Toplar küçükten büyüğe doğru sıralı geliyor, sırayla yani her defasında. Her top, kalan toplar içinden ayrı bir ihtimalle geliyor. Hepsi bağımsız.
Yani o kadar numara var, bu topların küçükten büyüğe doğru bu şekilde gelme ihtimali hesaplansa, bir kişiye ikramiye çıkma ihtimali X bir kişiye ikramiye çıkma ihtimalinden daha küçüktür, imkansız yani. Birisi de Aga bu ney demiyor.
Başak Demirtaş:
“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz”
Tabiki long olurum
Çünkü; boğalarda dalavere bitmez��
Diğer konular konusunda; bizler "ben bilirim" izleyerek büyümüş bir nesiliz... evelallah herşiyi biliriz
6. dakikadan sonra çok sevdiğim bir ayet var
https://www.youtube.com/watch?v=bW-1sYM6ZvQ
21/ENBİYÂ-81: Ve li suleymâner rîha âsıfeten tecrî bi emrihî ilel ardılletî bâreknâ fîhâ ve kunnâ bi kulli şey'in âlimîn(âlimîne).
Ve fırtınalı rüzgâr, Hz. Süleyman içindi.
(Rüzgâr), bereketli kıldığımız oradaki yerlere onun emriyle giderdi.
Ve Biz, herşeyi bileniz (biliriz).
bilmek iyidir, ne gelirse cahillikten gelir
Evet tek taraflı yazıyorum çünkü; bunların biran önce bu ülkenin başından gitmesini istiyorum
O yüzden, yıkılana dek yazacam
Bu meydan ikimize dar, birimizden biri kırılacak... ya onnar gidecek ya ben 😁😁😁
Gazprombank, askıya alınan Türk lirası transferlerine tekrar başlayacak
Yürü bre çıtak dayu helal sana bu yollar. :)
Günaydın. Hayirli işler, bereketli günler olsun.
viop30 düşüşle açılacak bendeki ekranda 8922......açılış göstriyor......
gümüş ons cumadan bu yana göçtü tekrar.......22.20 ons destek görünüyor......
hisse vadelilerinde öyle ahım şahım bir eksi yok... vobu neden bu kadar baskıladılar anlamadım
Palanın kafası karışık
olmaz denilen olur ölmez denilen ölür
deel deel :vk:
belirsizlik çok kötü birşeydir.. öyle hemen gördüğü ilk düşükten teptirmezler
longcunun ciğerini sökmeden bırakırlar mı sanıyorsun
reverse şort üçün fırst arayrım... bugün longa kolay para vermezler, şort oynamayı planlıyorum
şartlar değişirse lönk düşünürüm
ayrıcana :
https://i.hizliresim.com/nrfmjxw.jpg
120'liği patlattılar
mavi altında yükselen trend bitti, düşen başladı
8.666 civarı long için korkmadan girilecek yereler. fakat 8.870 lerde de kısa stoplu bir long denemesi yaparım sanırım abeyler. şort için ise cesaretim yok