Yahu kardeşim bu ülkede emeklinin derdi 50 yıldır bitmedi. Batacaksa bu ülke emekli yüzünden batsın. Emeklinin böyle bir kredisi var ama yönetenlerin yok kardeşim manyak manyak sözüm ona ülkesini düşünen vatansever ayaklarına yatmayalım..
Printable View
Yahu kardeşim bu ülkede emeklinin derdi 50 yıldır bitmedi. Batacaksa bu ülke emekli yüzünden batsın. Emeklinin böyle bir kredisi var ama yönetenlerin yok kardeşim manyak manyak sözüm ona ülkesini düşünen vatansever ayaklarına yatmayalım..
Ben 1987 de memur olarak göreve başladım.5 yıldır emekliyim sgk emeklisiyim.Şu anda da çalışmıyorum,son üç yıldır her yıl değişik kalemlerden fedakarlık yapmazsam geçinemem.Gidişatımdan da hiç memnun değilim.Ama mesleği yaparken de ana kuralım hastaya hastalığını hiç saklamadan söyleyeceksin,onu avutman acıman işe yaramaz.Gerçeği bilsin ki kendini duruma gerçekçi bir şekilde adapte edebilsin hayal aleminde yaşayıp gereksiz yere umutlanmasın sonradan çok fazla üzülmesin.Neyse rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın.
EYT kaç yılı galiba 1999 kaç yılında çıktı EYT 2023 zaten 24 yıl olmuş, esas kambur 3.600 günle emekli edilenler.
Ha niye bu durumdayız derseniz,hakiki düşüncelerimi yazamam,bu yaştan sonra dava mahkeme falan beni çok yorar,gereksiz.Ama akp nin yaptığı işlerin yüzde doksanı haksız adaletsiz hukuksuz,tüm bu işlerin nedeni saçma sapan işler yapılması.Mehmet şimşek ne diyecek ki zaten suçluların başındakilerden biri de o.
1999 depremi sonrası kanun geriye doğru işletilerek eyt adı altında oluşum meydana geldi kanun çıktıktan sonrakilere kapsaması gerekirdi..
SM-M346B2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu işin çözümü 1 defaya mahsus bütün emeklilere % 50 zam yapılması, fakat sadece kök maaşlara.
10 Bin gayme alan yine 10 bin alacak, ama 2025 yılındaki zamdan herkes faydalanacak, bunun başka çaresi yok.
Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir soygun bir vurgun var. İnsanlar (Emekliler) müktesep haklarını bile dile getiremeyecekler mi yani. Bırakın isteklerinin karşılığı olmasın . Ağlamayan çocuğa emzik vermediler hiç . Belki utanırlar da en azından çaldıklarını nasıl yediklerini gösteren paylaşımları emeklilerin gözünün içine sokmazlar.
Evet emekliyim ama benim o 10.000 tl. ye ihtiyacım yok. Benim o maaşın 15 katı sadece kira gelirim var. Aynı zamanda çalışmaya devam ediyorum. Ama etrafımda benden daha yaşlı evladının eline bakan emekli arkadaşlarım var. Bu çok ağır bir travma.. Bu insanlara bunları yaşatanların bahçesine bahar gelmesin. En hafifinden onlara bedduam odur. Ülke zaten herkes kendi cebini düşündüğünden bu hale geldi. Ben hiç bir zaman öyle bir insan olmadım. Ben KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR anlayışı ile yetiştirildim. Olan biteni o yüzden kabullenemiyorum.
Herkes birbirine soruyor emeklimisiniz diye, yahu burası "Dolarcı emekliler kahvehanesi" başlığı.:kahkah:
[QUOTE=ayhanol1;6784796]Anladım doğrusu da bu şekilde düşünmek lazım zaten,başka türlüsü insanlık dışı olurdu.Ben açıkçası sizin kadar zengin sayılmam.O yüzden emekli maaşı artar mı artmaz mı diye daha fazla kafa yordum desem yalan olmaz.Seçimden önce seyyanen zamdan bizim dışlanmamız garibime gitmişti,seçim öncesi son mitingte reis seçimi kaybedeceğini muhtemelen bilmesine rağmen emekliye zam yok deyince rakamlara yoğunlaştım.Ve daha evvel yazdığım bilgileri edindim.O bilgileri öğrenince artık zam yapılma olasılığının sıfır olduğunu anladım.Yazdıklarım durum saptaması,yoksa açıkçası zam yapılmasına sizden çok daha fazla ihtiyacım var.Herneyse yazdıklarımızın sonucunda sizce ne olur resmi zaruri rakamlar dışında bir zam yapılır mı yapılmaz mı.
Ya bugün bir arkadaşımla yine sohbetimiz oldu. Adam diyor ki mezar yeri yokmuş araştırmış 2.5 aylık maaşına mezar alabiliyormuş. Güldük hem de çok güldük ağlanacak halimize ben zaten onu almaya kalksam açlıktan ölürüm dediğine.. Hakikaten üzücü çok etkileniyorum ben böyle şeylerden..
Benim rahmetli dayım vardı. 70 yaşında rahmetli oldu. Şu Katar'a satılan Tank Palet fabrikasından... Kaç yaşında emekli oldu biliyor musunuz 38 yaşında evet 38 yaşında ... 32 sene maaş aldı hem de iyi maaş aldı bugün ki gibi değil. Ama ben hiç bir ay maaşının cebine girdiğini görmedim. Yam yam çocukları maaş göstermediler adama. Bugün ise tam tersi. Evladının eline bakan sözüm ona emekli.. Kim suçlu şimdi 38 yaşında emeklilik mi olur. Bugün ki kanunlarla 65 yaşında emekli olan bir kişi en fazla kaç yıl maaş alabilir. Bir hesaplayalım. İşlerine gelince ''DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR'' derler bu hırsızlar.. O zaman çözecekler çözemiyorlarsa s..k.. t..r olup gidecekler çözecekler gelecek..
Genç çocuklara "Çıkart cep telefonunu" diyen, dayıları unuttunuz galiba?
Eger bugun iktidar olanlar bu acliga care bulamazlarsa her gecen gun daha cok batacaklar.
Sonlari da Saddam gibi olacak.
Dilerim oyle de olur.
Insallah CHP yonetimi, in ordan asagi demez.
Daha cok batarlar.
Menderes donemi de boyleydi.
Cok soylediler, inadina yapiyordu.
Cogu ilk ve orta okul mezunu vekillere, Hakim yetkisi vermisti.
O yuzden bunun sonu Saddam gibi olacak, bakin goreceksiniz.
https://resmim.net/cdn/2024/04/20/fKySSK.jpg
38 Yaş erkeklerde yok, 1955 yılı hatalı Menderes başbakandı.
Adam onur boyu prim odemis, alacagi maasin 3 te birini oduyorsun.
Burada bazilari da Hukumet'in bu zamlari kendi cebinden oduyor saniyor.
Adamlar bu hakki elde etmek icin prim odedi, ve sen bunu caldin.
Onlari acliga mahkum ettin.
Her hirsiz gibi sonuclarina katlanacaksin.
Manhatten gibi bir yerde, cocuklarina gokdelen insaa ettin, bunu nerden buldun demeyecekler mi saniyorsun.
Bu ulusun sorunu siyasal filan degil, tamamen criminal.
Basa cokmus bir cete 22 yildir soyuyor.
Gelecek 4 sene de kaybettigi oylari yeniden geri kazanmaya ugrasacakmis.
Gonulleri kazanacakmis.
Bak sen.
16 Yaş altı eskiden beri sigorta yapılamaz, çok zorlarsanız reklam filminde oynadı diye o zaman olur.
Durumu şu hocam onun yerinde bir kere kesinlikle olmak istemezdim. CEHENNEM ONLARIN OLSUN BEN CENNETE TALİBİM. Yerel seçimi kaybedeceğini hesaplamadı. O koltuktan da ineceğini düşünmüyor düşünmek istemiyor. Ahiret günününde gelmeyeceğini sanıyor. Aslında hiç de uzak değil..
4 yıla kalmadan bir seçim olabilir.
Şöyleki erime hızı ve kalan süre ile ilgili bir yerde değerlendirme yapacaklardır.
Çok daha hızlı erimeden yada yok olmadan bir seçim isteyeceklerdir.
Yada geç kaldıklarını anladıktan sonra son ana kadar direnip son anlarda büyük oynama ihtimali var.
Büyük oynama der iken kutuplaştırabilecekleri yeni bir oyun.