Dolar bu seviyelerde kalirsa 3. Ceyrek kambiyo kari yazacaktir. Portfoyumun yuzde 20 sini buna ayirdim.2.40 hedef fiyat belirledim. Buraya cikarsa saticam. Herkese hayirli kazanclar.
Printable View
Dolar bu seviyelerde kalirsa 3. Ceyrek kambiyo kari yazacaktir. Portfoyumun yuzde 20 sini buna ayirdim.2.40 hedef fiyat belirledim. Buraya cikarsa saticam. Herkese hayirli kazanclar.
Net borcu 76 milyon lira gozukuyordu. 1900 milyon euro bu ceyrek odedi. Birde dolar bazinda otel yatiriminin borcu var. Onunda taksitlerini oduyordur. Demekki para var oduyor. Bu agustosta bilancoyu merak eciyorum. Ins iyi gelir. Yatirim yapicam demislerdi suan anladigim oncelik borc alip yatirim yapmak degil borcu kapatmak. Bencede mantikli. Ulkemiz cok kirilgan ne olacagi belli olmayan bir cografyadayiz. Hayirli olur ins.
Bence Bist'in en ucuz hissesi ama bir türlü istenlen seviyeye gelemedi. Yazık ediyor yatırımcısına.
Bilançoya kadar sanki yavaş yavaş çıkartacaklar. Dünkü takası paylaşabilirmisiniz.
Yatırım tavsiyesi değildir.
1.5 senedir istikrarlı bir şekilde devam eden bilançolar devam ederse okun yaydan çıkması lazım ... borç ödendi ama ne ile ödendi ona bakmak lazım yeni bir kredi ile ödendiyse boş ... ceyhandaki arsa ve otelin elden acilen çıkması lazım yoksa bu borç öyle hemen ödenmez.TL krediler uçmuşken dövizdeki belirsizlik hisseyi sıkmışa benziyor.tekstil ihracatında belirgin bir düşüş var.Dolar bazında tabi bu düşüş miktarsal olarak bakmak lazım...1,84 geçilemdikten sonra heyecana gerek yok...
ytd
Kredi ödemesi için başka bir kredi kullanmış olsaydı bunu da açıklamak zorundaydı. Burada devalarca yazdık, karın yarısını her sene finansal giderlere vereceğinize, satın oteli kapatın borcu bakın kendi işinize. Ne dediler dövizle satıyoruz problem değil, 2 senede otel parası kadar finansal gider yazdın ama. Gelecekte oteli de satarlar ama piyasanın düzelmesini bekliyorlar bence. Ne demişler zenginin keyfi gelene kadar fakir açından ölürmüş. Yatırımcısını bu sürede bitirdi. Şimdi niye borcu erken kapatıyorsun demezler mi adama. Ytd.
Adi hisse 10 kademeye oynuyor belli ywrden al 10 kademe üstünden sat yatır 6 ay daha.. Küçğk oynuyo sahibi gibi...
https://i.hizliresim.com/qAPWd5.jpg
8 temmuz 2019
saat 15,40.
Hisse bilici olunca herşeyden kuşkulanıyo insan belkide bu sefer bilanço ters köşe yapacak tekstil ihracatı yuzde 9 küçülmüş...
81 deki islemler cok iyi..
Portföyün yüzde 25 ine kadar yatırılabilir. Daha fazlası yüksek riskli olur.
Küçük ve büyüme potansiyeli gördüğüm hisselere mütevazi bir portföy yaparak yatırım yapan biri olarak 1.62-1.68 arası alışlarımla bilici yatırıma orta vadeli olarak girdim. Saygılarımla.
Her zamanki gibi yine 1.83 duvarından döndü elimizde bıraktı malı ulan ne adi bir hisse oyuncusu var 15 kademeye kıçını yırtıyo... Bunların hiçbirisi dürüst değil
1.76 ile 1.85 ararsı göstergeleri soğutup tekrar yukarı atak yapabilir. Bu seviyelerde olmuşları toplamak isteyebilir, tabii ki gidesi varsa, yoksa malum geri dönüş. Bana 1.si daha olası geliyor ama yön veren ne yapmak istiyor bilemem. Yatırım tavsiyesi değildir.
Hep gidesi vara inandırdı ve bu bölgedeki hareketler kanun gibi 1.60 lardan topla 1.83 boşalt.. Bu kadar aciz bizim yani burdakilerin tek tutturdupumuz bilanço iyileşmesi ama fiyata bir türlü yansıtmadı... Şimdilerde 3.50 üstünü görmemiz lazımdı çoktan.. Ama ben kendi adıma elimdeki malı kıçlarına sokmadan bırakmam.. Ytd
Biraz dinlensin, sıkılanlar satsın sonra ne olacak görelim. Bugün pek birsey beklemiyorum açıkçası, belki seans sonu 1-2 kademe yukarı gider, o kadar. ytd.
3 aylıklarda vergi geliri vardı 1.6 milyon ..6 aylıkta tam tersi vergi gideri yazabilir.döviz artışı az oldu bu biraz telafi etse de 6.8 milyon gelen 3 aylık kârı 6 aylıkta görmeyebiliriz...ytf
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yukaridaki kademeler pek dolu degil.
Insallah kalici bir hareket goruruz artik..
Emin adımlarla ilerleme diye ben buna derim.
Sabredemeyenleri döktükten sonra çıkışı mükemmel.
2 çıkış bir iniş yapmalı.
Çanak formasyonu 2.20
1.85 direncinin üstünde kalırsa 2.05 sonraki direnci.
daha pddd 0.68,,,oho oooo,,,bu karlılıkla daha çok çok geride kağıt
Hala ucuz ve mal gelmiyor,istedikleti gibi toplamışlar,nereye isterse oraya götürür
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu kadar dik durduguna göre 2,02 ustu atacak dedim,bi alis daha yazdim1,84 bakalim gelirse,bu sefer istekliler
Altı aylık bilanço detaylı bir incelenmesini yaptıktan sonra daha sağlam bir portföy yaparım. Saygılarımla.
Beklentiler alınır gerçekler satılır.
1. 1.8 milyon euro borç ödemesi yaptı. 14 milyon 3 aylıkta nakit vardı, bu bilançoda geçen rakam. Nakit olarak gösterdiği şey döviz olabilir. Eğer dövizse burada 2.çeyrekte biraz kar gelir. Borç ödeyecekse dövizde tutabilir. Ekonomist dergisinde net borç 45 milyon gözüküyordu. Bunun yuzde 25 ini bir çeyrekte kapattı. Bence artık fed faz arttırmayacağından geri kalan borçalarda bundan sonraki çeyreklerde kambiyo karı gelebilir.
2. Firmanın satışlarının iyi olduğunu düşünüyorum çünkü geçen sene yeni makine alıp üretimi arttırmaya çalışacağını söylemişti. Genel olarak faaliyet karında azalma beklemiyorum. Ama artmada beklemiyorum.
3. Şuan gördüğüm öncelikleri, büyüme değil borç kapatma . Firmanın tek kötü yanı yüksek borcu olmasıydı, bu durum bir kaç çeyrek sonra sona erecek gibi.
4. Otel doluluk oranlarında yükselme var belki adanaya giden turist de vardır. Otelden kar gelebilir.
Olumsuz yönü tekstil oynak bir sektör. Varsa olumsuz yönü yazın tartışalım. Benim söylediklerimde yanlışlık gören varsa onuda yazsın.
Bence fiyatı olması gerekenden çok aşağıda ilk üç aydaki favök çok iyi diğer çeyreklerdede iyiydi faiz belini büküyordu oda yok. Borcunu öderse f/k sını zaten çok düşük dahada düşük olacak bu seviyede kalmaz. Spek elini çabuk tutmalı.
inş yukarıda yazdığım şekildedir ve hep birlikte kar ederiz. YTD.
Temmuz alanlar ve maliyetlerihttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...52c6a1ac49.jpg
Temmuz satanlar https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f8846858b0.jpg
Soğutma çalışmaları,
Bu hafta 2,05 çalışır
2 ler kritik...üstünde duruma göre ayrı dünyalar yaşanır...kesinlikle al sat tut yat tavsiyesi değildir
Bunun 2 ler üstünde durması için 100 milyon kar açıklaması oteli satmasıbi hayırseverin döviz borcunu kapatması ve sahiplerinin dürüslük dersi alması gerek... Belki kalır.. İnanın bunları sinirden yazıyorum bunlar olsada fiyat değişmez.. Ytd
Gorelim 2'lerin ustunu artik..