Roda Liman 30 Eylül itibariyle net dönem karı/(zararı) 10.056.594 2018 30 aralık (613.531) %100 oranına göre..?
2019/3 çeyrekte roda limanı bucım, düşen kar 5.028.297 tl 2018/12 (306.766)tl
roda bence çok iyi iş çıkarmaya başlamış..
Printable View
Roda Liman 30 Eylül itibariyle net dönem karı/(zararı) 10.056.594 2018 30 aralık (613.531) %100 oranına göre..?
2019/3 çeyrekte roda limanı bucım, düşen kar 5.028.297 tl 2018/12 (306.766)tl
roda bence çok iyi iş çıkarmaya başlamış..
Aşağı yemedi hele 4.70 ler neyi alıcı gelince kademelere yukarı çekti hirbo
SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
biraz yukarı yaptı mal gelmedi : aşşagı bastı mal yine gelmedi :İ.T istiyorlarki verin bellirli bir fiattan sizde kurtulun bizde diyor,da burdaki ky dinlemiyor burunlarının dikine gidiyorlar..
nasılsa bucımi işrirakleri götüremiyor çimento donmuş gidemiyor bilanço desen kimse tınlamıyor bedelli dedi yine olmadı**** burdaki herkes biliyorki büyük oyuncunun büyük işler yapmasını bekliyoruz: yani İ.T :kahkah:
Doğru söze ne denir bravo arkadaşım aynen öyle
https://invst.ly/okomn
2016 mart,dan sonra ilk defa MACD aylıkta AL durumunda ..?
çemtaş 7 ye ya doğru gidiyor... 8.80 olduğunda...
101*8,80=888 m x % 57,72= 513 milyon...
yani bucim 4,9 iken çemtaş 8,80 olursa bucimin piyasa değeri sadece çemtaş iştirak payına eşit olacak.
diğer varlıklar bedavaya gelecek! çimento fabrikası ve liman....
adamlar elbette aşağı yukarı basacak mal toplamaya çalışacak... hesap ortada...
YTD.
4,91-4,92-4,93 den 1000 er lot daha aldım 4,94 den 1000 lot taksit taksit geliyor. en son 132 lot kalmıştı, şu an 131 lot...
buna rağmen kapanış 4,90 olur muhtemelen!
YTD
Kapanışa şaşırdık mı hayır
Bugün blançoyuda satın aldı artık önü açıldı bence
Ünürler bugün buçim alırlarsa hiç şaşmam cemts sattılar
Cemts gidiyor bizimkisi öküzün trene baktığı gibi bakıyor
ünyede bucimin piyasa değerinin yakalayıp geçebilir; ortaklar oyak ve nuh
ortak tarman olunca ...
YTD
'bucim 4,9 iken çemtaş 8,80 olursa bucimin piyasa değeri sadece çemtaş iştirak payına eşit olacak.'
hareketli olan iştirak cemtaş....
6,71 bir tavanda 8 li rakamlar olabilir.
YTD
sn sulzer cemts da 1,5-1,7 aralığında epey bekledi. bucimde bir gün gider nasıl olsa...
şimdi bucimdeki kararım uzun vade (5 yıl) değerinin 1 milyar üzerine ulaşması... en azında emsal çimento fab. seviyelerine gelmesi. iyi ki halka açık iştirak var, liman var, yoksa düşünemiyorum. tarman değerini nerede tutardı.
aşağıdaki örnek gibi agresif ve baskıcı patronlar uzun vadede para kazandırıyor. toplama fırsatı veriyor.
(bucim için 4-5 aralığı toplama yeri için uygun olabilir)
2011 de borsacı kutmanın kazığını yedik, sonra sayesinde beklemesini ve para kazanmasını öğrendik.
1,60 dan aldığımız kağıt sürekli düştü... 7 yıl sürekli kağıt alarak ( inanın 1 lot, 10 lot hacimlerde) 0,45 ortalamaya ulaştım. 1,24 dan sahibine verdim. dahada gidiyor (1,36) ama önemli değil...
değere ve geleceğine inanıyorsanız sabır, beklemek, toplamak...
kendi doğrum ve kanaatim. öneri değildir.
YTD
KAP: BUCIM [ ] BURSA ÇİMENTO FABRİKASI A.Ş. İzahname (SPK Onayına Sunulan)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/799074
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...6e644f720f64e9
İzahname (SPK Onayına Sunulan) 2019-11-13
Bu bedelli rapordan da açıkça görüldüğü gibi keyfidir.Spk buna onay vermemelidir.Şirketin bir sürü fi tarihi değerlemeleri ile bilançosunda varlık var.Varlık satsın lazım olan nakti karşılasın.Ya da tahvil çıkarabilir.Bu şirketin bedellisine izin kesinlikle verilmemelidir.
Bu bedellinin tek amacı Sayın İ.T ' nin hissede gerçekleştirdiği operasyon için biraz daha zaman kazanmaktır.
BSÖKE de mecburen bağladığı paraya bile takla attırmaya kalkandan korkacaksın.Bu durumla ilgili bir laf var ama burada uygun olmaz.
acaba SPK yedek akçeleri nerene sokacaksın diye sorgularmı: hiç zanetmiyorum
bugüne kadar,da bir şirketi sorguladıgını görmedim..
sadece vestel 0.75 tl den işlem görürken %100 bedelli sermaye artırımı kararı almıştı YK ..
SPK 1 tl altında sermaye artırımında bulunamazsın demişti:zorluda 1.00 tl den rüçhan hakları kısıklayıp kendisi aldı ve %15 de bedelsiz verdi..hisse yaklaşık 1.50 ile 2.00 tl arasında 1 yıl kaldı ve sonra 8.50 tl çıkmıştı..
bizim İ.T ,de bir ayar çekiyor ..???
O VESTL işi SPK nın en büyük ayıplarından biridir.Tıpkı Sermaye artıramayan GSRAY için bir gecede özel çıkardıkları kanun gibi tıpkı BMEKS halka arzı gibi.
Burada bedelliye SPK kesinlikle izin vermemelidir.
Bir konu daha var bazı arkadaşlar bunu irdelemiyor ama emeklilik fonunda o kadar pay varken bu ÇEMTŞ yükselişi normal değil.Ya o hisseler İ.t nin vergisel bir oyun oynuyor ya da bir diyet ödüyor sesini çıkaramıyor.
Varsayım:
İlginç! çemtaş yönetimi tarmanı takmıyor, baş kaldırıyor olabilir. Öyle ya çemtaşın yükselmesi, bucimi baskılayan tarmanın elini zorlaştırmakta…
Yaa bucim yönetimi! küçük yatırımcıdan daha kötü durumdalar, süt dökmüş kedi gibi…kimbilir.
Tarihsel veriler/yorumsuz:
Ekim 2016 çemtaş: yaklaşık 2,50
Ekim 2016 buçim: yaklaşık 6,70
Kasım 2019 çemtaş: yaklaşık 6,70
Kasım 2019 buçim: yaklaşık 5,00
YTD
yıllardır borsa ile ilgilenirim iştirakleri ve kendi degeri bu kadar yerlerde sürünen bir hisse ile karşı karşıyayız :
burda Y.K ,da bucım,in degerini degersizleştirmek için elinden geleni yapıyor burdan ne kazanıyor burdanda bir çıkar buluyorlar gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum ..?:wu:
bu şirketin başında İ.T ve GÖKÇEN ortaklıgı bitmeden diger ortaklar birşey yapamıyorlar::yes:
hani bazen sevmedigi biri için ölsede kurtulsak diye içinden geçirir ya :istemden düşündüryorlar..:seyt:
çok zorlandıgına göre 4.96 kapatırsın ********ler gurubu ..:thumbdown:
cemts 7.37 :bravo::bravo::bravo:
İt ve tasmalı Gökçen sizi toprak kabul etmiycek...
sabır la sıçan adamı diğer tarafa gönderir.
Ya bu kadar da olmaz buçim insanı deli eder
https://www.tradingview.com/x/J5hq6boO/
şerefi adamların 10 yılda BUCIM,İ $ bazında getirdikleri durum ::bravo:
sn sulzer bu kimin kalp grafisi acaba aşağıdaki ile hiç farkı yok....
https://i.hizliresim.com/2OzQVq.jpg
sayın patron; kalbinin sesini dinle ama tahtaya yansıtma...
YTD
Vermicem, vermicem!
Benim değil mi?
Vermicem.
Kuruyup gitse de vermicem!
:D
mantıklı düşünecek olursak ..
1.hisse 3.00 tl üzerinde : bedelli sonrası hissede bir yükseliş olması lazım nede olsa şirkete nakit girdisi olacak fakat buralarda bekletip ortalama 5.80 veya 6.00 tl aralıgında bedelli gerçekleşebilir ..? 3.40 ile 3.60 tl de bölünmüş olur..
2. eniyi düşünce 8 ile 10 tl arasına götürmek bıkmış olanlardan malı toplamak bedelli sonrası bile hisse degeri enaz 5.00 tl olur ..
İ.T bakalım SPK bedelli onama sürecine kadar ne yapacak..:plc:
İki olguyu olumsuz kullanıyor.Bedelli ve bilançodaki düşük kar.
Hisseyle uğraşıyor mu? evet.Neden? baskılamak için.
Şimdi burada amaç belli.Normalde bedelli de büyük baskı.bir de tahta baskısı var.
İşte bu hal ve haraketler cezbediyor beni.Kadın çirkin ama bu cilve bu naz deli ediyor beni.Çekiyor.Dünyanın tüm çimento fabrikalarını ayaklarıma serseler,illa da BUCİM derim.
Borsanın rekorlar kırdığı şu sıra mal çıkma amaçları olsaydı tahtayı haraketlendirip dikkat çekerler ve az da olsa " işte gidiyor" algısıyla mal çıkabilirlerdi.Ama böyle bir durum yok. 100 lot mal alsan kızıp aşağıya veriyor.İşte bu kızması da deli ediyor beni.Kolay elde edilemeyen kadın gibi...
Kısacası , sapkın bir aşık gibiyim.Benim olana kadar bekleyeceğim seni...bekleyeceğim.Yeter ki ömrüm olsun.
10 yıl önce Cemtaş 1TL Bursa Çimento 5 TL.
Şimdi Cemtaş 7.24 TL Bursa
Çimento 5.03 TL
10 yıl önce dolar 1.50 TL
bugün 5.72 TL
10 yıl önce Bursa Çimentonun Cemtaş payının değeri 60 milyon bugün Cemtaş payının değeri 450 milyon .
Cemtas payının değer artışı 390 milyon.
Bursa Çimento'nun piyasa değeri 528 milyon.
Olması gereken fiyat 13.61 iskonto oranı %63.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zaten çemtaş payı 400 m ve rodaport payı 250 m toplam 650 m yapar .kendisi 530 m ile değerleniyor.Gözü toprağa bakanlar hala senedi toplamak için baskı yapıyor.Allah doyursun gözlerini.Bari mezarlarını Bursa çimentonun çimentosuyla kapasınlar..
Yok daha iyi fikrim var.Çok sevdikleri şirketim çimento Kazan’ına atlasınlar ,güzel bir birleşme olur ebediyeten bütünleşirler.
Ayağım uğurlu geldi:)
insanın inanası gelmiyor.
BUCIM
26-11-2019 17:20:16
İşlem Sırası Durdurma Bildirimi
5,50
Ben de bir zamanlar sevildim ama seninki düpedüz vurgun sayılır.
Neden yükseldi acaba