Brksn daha iyisini yapar..
Printable View
Bofaya yeni zirve yaptıracaklarını yazdım..
Dibine kadar sattırdılar,şimdi 800 bin lota kadar mallandırmalarını beklerim..
Son dönemde ataklarını genelde öğle sonu yapıyor. Bakalım bugün ne yapacak.
Faiz 5 puan yükseltilince sanayi tarafına fena verdiler,yan tahtalar yine yerle bir maalesef..
Berkosan kredi maliyeti yok ve döviz geliri çok,nisbeten az etkileniyoruz..
51,8 üzerine atabilirsek çok rahatlarız..
Bofaya aldığını kusturdular yine..
İşler yoluna girdiğinde yukarıda paylaşımda yer alan haber neden hayat bulmasın dostum. Zamanla göreceğiz bakalım. Yaklaşık 3 hafta önce yatırımcı ilişkileri görüştüğümde mart ayı içerisinde Norveç olayı ile alakalı bildirim yapacağız demişlerdi.
Bugün 51 ve üzeri kapanış haftaya yeni zirveleri getirecek..
Hisse seçimi yaparken ciro-kar marjı ve piyasa değerleri gibi faktörleri göz önünde bulundurmak önemlidir..
Düşük cirosu olan şirket büyüme adımlarına girişmişse ve hedef pazarlar kaliteyi artıracaksa yatırım yaptığın şirketten asla korkma..
Küçük piyasa değerine sahipse bu şirket tadından yenmez..
Tahtadaki iştirakçiler süreci çok iyi bildikleri için bu fiyatlamalarda da satış tarafında olmazlar..
Berkosan da fiyatlamanın orta vade de iyi yerlere geleceğine inanıyorum..
2023/12 500-550 milyon ciro..
2024/12 900-950 milyon ciro..
2025/12 1,5-1,7 milyar tl ciro..
Yukarıdaki beklentiler oluşursa piyasa değeri min.6-7 milyar tl seviyesine gelir..
Büyük şirketler bu ivmelenmeyi ne kadar yaratabilir..?
İzliyoruz geçen yıldan beri yenilebilir enerji furyasını balon ver dedik ama algısal olarak oraya çekildi yatırımcı..sonuç 1 yılda hüsran..
Aynı şekilde devamlı iş kapları atılan şirketler de aynı süreci yaşıyor..
Piyasa değerleri 20-30 milyar tl olmuş ama bilançoya bakıyoruz mümkün değil etmez,yatırımcı diyordu çok iş aldı o yüzden gidecek :)
O yüzden küçük pd mutlaka 2024 de portföyde bulunmalı..
50.60 a set çektiler 270K kadar ytd.
izliyoruz
sorun değil...piyasa birden bire gelmezse de olur...zamanla...peyder pey...satıcıların malları bitecek...akan sele set çekemeyecekler...sed çekmek isteyenler mallarından olacaklar...böyle küçük sermayeli bu kadar karlı hissenin değerini bilemeyenler anahtarlarını kayıp etmeye mahkumdurlar...
oyakmış bofa daldı bakalım izleyelim ytd.
Piyasa da spk düzenlemesi yayılıyor..sermaye buralara kayacağı kesinleşti..
Berkosan da imtiyazlı payda yok arkadaşlar..
Berkosan yukarı yeni zirveler marjlar açarak ara düzeltmelerle yola devam edecektir..
https://i.hizliresim.com/jc0m7ly.png
Son durumda rasyolarımız ve piyasa değerimiz bu şekilde..
Değerleme ve son çeyrek karımız ile özsermayemiz 350 milyon bir rakam sonrasında;
F/K 16..
Pd/dd 2,5 seviyesine inecek ve bizi çok rahatlacak rasyolar ile devam edeceğiz..
Aşağıda pek yerimiz yok gibi,şu bilançomuzda hayırlısı ile gelsin tekrar değerlendirelim..
4-5 gün önce 46 tl giriş yaptım.. Benim kolay kolay çıkışım olmuyor bu arada.. Çabuk 50 tl gördü ama bu hisse gelecek hissesi kıvamında.. Ben buraya yazayım not düşeyim sizler yazmaya devam edin.. İnananlar ortaklarım olsun .. İnanmayanda çorbasını içip gitsin:wave:
İnşallah bu hafta scumtek ile ilgili güzel bir haber düşerse ki bu hafta düşmek zorunda bu bildirim, emin adımlarla ilerleriz inşallah. Türkiye'de olsam ptesinden itibaren müşteri hizmetlerini yoğun bir şekilde arardım. Ama maalesef iletişim problemim var. Forumda bulunan değerli ortakların bu konu ile alakalı şirketi arayacaklarını ümit ediyorum.
İspanya ve sırbistandan sonra inşallah 3.işletme Norveç'te nasip olur.
52,00 direncimizi geçince çoştuk...:kahkah: şu dakikada 53,50 de ve %5 primliyiz...hayırlı uğurlu olsun...bu güzel çıkışın üzerine bir de güzel bir norveç haberi gelirse tadından yenilmez...:) tabi bu haber illa ki şart değil..sonuçta avrupada büyüyor...ülkemizde inşaat sektörü kentsel dönüşüm dolayısı ile özelikle de istanbul için canlanması beklenmektedir...hem yurtiçinde hem de yurtdışında artacak ciro ve karlar bu bebek hisse için yeterlidir...
borsamıza artık küçük hisse arz olmayacağı için berkosan gibi hisseler daha da değerlendi...berkosan yatırımcılar resmen dört ayakları üzerine düştüler...hayırlı uğurlu olsun...:)
Bir maaşallah diyeyim:)
Berkosan farkını ortaya koyar,bizimle yürüyen çorbayı içer..
Hedefe kadar disiplin..!
Başka yerde maceraya gerek yok..