Çok yaşa sen enki...:)
Printable View
Çok yaşa sen enki...:)
Dolar trade eden varsa yardımcı olabilirim küçük veya büyük dalga olsa bile. Eğer Sn. Bora Yaşar uygun görürse.
Desturlami giriliyor bu basliga:kahkah:
Onun için koydum zaten.:one:
3,44 ün altına sarktı.
Genelde dün beklendiği gibi...
Beklenenden daha iyi gelen ABD verileri de kura iştah veremedi...
Bu işsizlik rakamları böyle devam ederse bir sonraki seçimde iktidar partisi değişir. İşsizlik bağıra bağıra geliyor. Yüksek Faiz Düşük Kur ekonomi modeline devam etsinler bakalım. :)
İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 2.5 milyonu aştı
İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı ağustosta 2 milyon 559 bin 592 kişi olarak açıklandı.
https://www.dunya.com/ekonomi/iskura...-haberi-381617
Haziran ayında görülen 3.47 artık direnç 2 kere denedi..
İlkinde beceremedi 3.38 e kadar gevşedi
2. si bugün savrulma şeklinde oldu feci satış yedi oradan..
3.50 3.53 bandı daha baba direnç artık
Eylül FED pas derse güvercin takılırsa birde üstüne abooo 3.30 u füze gibi aşşa deler geçer ..
Gören gözler ...Leblebi..
Saat gecenin dokuzu adam dolar satmakla meşgul
3.4323
algoritma..
ama ben para kaybediyorum..
algoritma rahat ol..
:oleyo:
leblebi leblebi :oleyo:
Bugün dolar pozisyonumun 1/3 ünden vazgeçip TL ye döndüm ya...
Sanki aylardır zararlı pozisyonum totalde artıya geçti gibi bir rahatlama, mutluluk yarattı bünyede. :)
Hep böyle olur.
Tümüyle aldatıcı, gerçeklerden uzak. Ama hoş.
Ot çekmek böyle bir şey olmalı.
Dünyanın acıtan gerçeklerinden kaçış gibi...
Önce bi che Guevara rı crash cı vardı..
tek bi analizi grafiği yok boyuna crash geliyor..
baba sen neredensin dedim almanya dedi..iyi hadi bakalım.
şimdi çaycı çıkmış..gelen geliyor kaçın ..
ne geliyor..
gören gözler..
en nefret ettiğim adam tipi..
gizemli konuşarak ilgi çekme..
varsa bir bildiğin söyle..
işte faith altaylı nın saçmalamaları gvs li uçaklar..
eee babacığım..
BORA ağabeyin aynen dediği gibi..
Kimsin nesin eğitimin nedir dünyaya bakış açın nedir ne ne zamandır para piyasalarında sın ne kadar miktar eli taşın altına soktun..
1000 dolar da alan var 1 milyon dolar da demi..
İkiside dolar sahibi..
Bak o 3.82 den dolar alan adam da buralarda yazıyor belki..
Hani videosu var..tatil mekanında..Geçen arkadaş yollamış..
yükselecek demi..
eheheh evet
çok mu aldın ne kadar aldın 100.000 mi..
ehehe 100.000 aldım
yükselecek mi..
evet
durmaz demi dolar..
evet ehehe
düşmez demi..
heee..
hükümet istemiyor demi..
evet ehehe..
Gundwane...:)
Sahi discover nerelerde?
Yazmıyor artık.
Yazıların onun yazıları tadında...
yaklaşık 20 gündür takip ediyorum forumu.... Usd maliyetlendigimden beri yani....
1 yada 2 kişi hariç sürekli birbirinize laf sokmalar....
Sürekli ama ben demiştim ciler......
Arkadaş biliyorsanız yazın bizde bilelim
Bilmiyorsanız susun adam sanalim....
Şimdi bilen bir kişi lütfen anlayacağımiz dilde, bugün ki 47,80 e dokunup 43 lere salmasinjn nedenini teknik veya temel sebeplerle açıklayabilir mı....
tesekurler
Bir kaç başka kişi daha yok neyse..
Bora ağabey sen sanırım 70 e yakınsın bende 40..
90 lardan beri kendimi bilirim ve para piyasalarını izlerim..
Ne saçmalıklar gördüm neler oldu NELER DENDİ NELER OLMADI..NELER OLDU!!
o hooo saymakla bitmez..
90 larda da vardı sigaradan bi nefes çekip
"memleket iyi gitmiyor abi" ciler..
Hala var..
1995 yılında bu adamı dinlemeyip borsadan bi hisse alan adam bugün ihya olmuştur ihya..
1995 i bırak
10 ay önce hisse alan crash cilere dolar alıyorum culara inat
ihya oldu ihya..
daha neyi tartışıyoruz..
gelen gelecekmiş..
gelsin ama ben 10 ayda 2 kat zenginleştim..
algoritma ama..
ya so....algoritmasına sen cukkadan haber ver..Hayrola döviz alım satımı mı yasaklandı..al istediğim kadar alırım ocak daki alacağımın 2 katını alırım ..
Yok çok milliyetçiyim çok sosyalistim eeee..para falan ne demek memleket meseleleri bunlar..
paşam ne arıyorsun o zaman kapitalizm in kabesi para piyasalarında..
saçmalık ya hepsi..
yıllardır beynimizi yıkamışlar bi kere..
zor çıkar buradan bu oyun..algılar bitmiş bi kere..
siyaha beyaz beyaza siyah diyoruz..
herşeyi sıfırlayıp forumlara en az 1 sene okumamak ve sonra herşeye sıfırdan başlamak lazım..
zehir gibi bu..
bir kere başladın mı devam ediyorsun..algıların bozuluyor..dur biraz daha okim ...
kararlı bir system kararsız hale geldi mi düzeltme amacı ile yapılan her müdahele kararsızlık halini artıracaktır..
Çözüm sistemi komple yıkıp yeniden inşa etmektir.
Yüksek Faiz sebebiyle CARRY TRADE.
Bir de bu grafik. TMCB nin durumu nanik. Faize yükleniyor.
Ama merak etme en kısa zamanda dövizi şahlandırıp ihracatı arttırmak zorunda. Yoksa topu diker. :)
https://pbs.twimg.com/media/DJr21WyX...jpg&name=large
Hakikaten Guavera'lı sn. flash crash yolda vardı..bir keresinde döviz yükseldiğinde geliyorsun, döviz düştüğünde yoksun dedim..yooo, yok öyle bir şey dedi..malum epeydir ortalarda yok..:)
O değilde Bora abi bugün sattıklarınla dolara biraz destek atta..:)
Dolar 3.400'leri felan kırmasın..malum bu sefer sürüler halinde diğer grup gelir..hemde destursuz..:)
Hani olsa ben destek atacağımda..:kahkah:
Neyse, bugün carry-trade dedik, enflasyon verisi dedik, Çin dedik, gene yükseltemedik..:)
Ama iddialıyım, ben dolar trendini bitirmedim..:whistling:
Sn.Gund ne derse desin..:)
Yanlış anladın...
Ben sen discover'sın demedim..
Öyle şey olur mu?
Onun tadında dedim.
Bende öyle imalar olmaz.
İlahi enki...:)
Dönercinin desteğinden what fayda?
Dedim ya çok uzun zamandır hissetmediğim bir galibiyet duygusu.
Tümüyle psikolojik...:)
Bu gece başlıkta sohbet baklava tadında...:)
Ha bu arada..
Hazırun arasında bulunan artık yazılarını görmeyeceğim küsürat tip aklıma o bildik atasözünü getirdi:
"İtin akılsızı baklavadan pay umar"...
Bekle dur bakalım.
Büyük trendler ile işiniz olsun..
Dolar atıyorum çok zor ya 2 güne 3.50 olsa ne olacak..
3.80 den full dolar yüklenen adam 6 ayda net yüzde 4 içeride (tl faizi - dolar faizi) Maliyeti hemen hemen 4 tl..
1 sene sonra..??
Hesabı kitabı iyi yapmak lazım..
enki dolar trend i konusunda burnuma çok pis kokular geliyor.
Birileri çok pis sırıtarak bize dolar satıyor olabilir..
2001 gibi olabilir dediğimde mayıs ayı idi..
Vatandaş bu kadar dollarize en son o zaman oldu..
3.35 ler falan son nokta..
Maç 5-0 dakka 75 durumları..
Çıkmaz..
bizdeki trend falan olayı değil..ekmek üzeri ballı kaymak meselesi..yabancı hem dolardan hem faizden kazanma derdinde..dolar şu anda düşüyorsa tek amaçları çifte kazanç elde etmek..hatta borsa ile birlikte 3 lü kazanç elde etme meselesi. Bu kadar zayıf bir ekonomin olursa uluslararası sermaye seni şamar oğlanına çeviri...Yok ben yinede genel trende bakarım dersen bu kadar dış borçla doların gideceği yer 2019 ortasına kadar en az 5 lerdir.dolar ı 3-5 kuruş düşmesi yabancının tahvilden ve bistten çıkmasına yarar..başka da birşey olmaz.
ben asıl dolarda değil cds de bir yükseliş olup olmayacağı konusunu merak ediyorum...bize asıl etkileri gösterecek enstrüman o...CDS yükselişi demek dış borçlanma maliyetin artması demek...sıkıntılar asıl ozaman ortaya çıkar.
İhracatçıdan döviz kuruna müdahale talebi
http://www.businessht.com.tr/piyasal...udahale-talebi
Arkadaşlar bilinmeyen bişii değilki dolar düşüşü,
-Güzelce önünüze doların haftalık ve aylık grafiğini koyun,
-Onun altına default macd ve cci atın,
-Uzun uzun inceleyin, bakın görün düşüş sebebi neymiş.
Ordan burdan laf araştırmak sizi yanlışa sevkeder.
saygılarımla
İşsizliğin tavan yapma sebebi.
Devlet hala ağırlıklı olarak inşaata destek veriyor. Arz fazlası olduğu için inşaat sektörü istihdam yaratamıyor.
Makine ve teçhizat yatırımı yapan yok. Dolayısı ile işsizlik tavan.
https://pbs.twimg.com/media/DJbVIScXUAA0XLH.jpg:large
Hesabı kitabı iyi yapsan ne fayda..dünya yörüngeden çıktı artık..:)
Misal..uzmanın biri diyor ki..Alman bondları tarihi düşük seviyede..ECB taper yapıyorum dediği anda ani olarak yükselecek(faizi ani %1 yükselir diyor)..ABD bonolarıda aynı oranda tabiki..Tabi ECB taper'ı 1'er milyar dolar 1'er milyar dolar yapacaksa, sorun yokta..:)
Aksi takdirde ortalık karışacak..şimdi on puanlık uzman sorusu bu durumda dolar mı yükselir..Euro'mu..:)
Birde Avrupa çöp bonoları var..ABD 10 yıllıklarla benzer faiz oranlarında..:cool:
ABD geri saracağımdan , ECB'de taperden vazgeçmezse, zaten ortalık 2018'de fena karışır..
Bence 2001 gibi bir durum yok ortada..tamam, sentral bankerlerce para basılmaya devam edilirde..
Dikkat ediyorsan kronik cari açığımız var ve bunu portföy yatırımları ile finanse ediyoruz..en yüksek faizlerden birini vererek..
2000'li yıllarda halk bu kadar borçlu değildi..bankalar ve özel söktör kanalıyla ciddi miktarda döviz girdi o sıralar..şimdi o sektörler gırtlağına kadar borç yüklü ve artık borç bulmakta zorlanıyorlar..dikkat ettiysen hazine artık daha fazla borçlanmaya başladı..
Ayrıca şimdilerde dolar getirici özelleştirmeler ise iyice azaldı..o yıllarda güzel özelleştirme geliri sağlandı, biliyorsun..ancak üstüne üstlük yabancıya satılanlardan kar transferleri dönemi başladı..
Kısaca dönem çok farklı artık..sadece getiriye aç yabancı var globalde..ne kadar devam eder..ne kadar sağlıklı, düşünmek gerek..ancak ileride bu kronik cari açıkla, ya kontrollü bir şekilde yada kontrolsüz herhangi bir olayla döviz beklenmedik bir şekilde artmak zorunda..artmazsa birikim her geçen ay daha fazla olur..bu konuda en büyük destek sentral bankerlerin qe'leri kesememesi olur ki, buda ancak süre uzatımı sağlar..
Borsada zamanlama herşeydir .
Bekleme maliyetini unutmamak lazım .
Geçmişe bakıp ahkam kesmek kolay reele bakmak lazım .
Geçen sene kalkışma zamanı ya sen iyi öngörmeyip .
Ekgyo doas gubrf alsa idin hala zararda olacaktın .
Bir senelik yüzde 12 lik faizi katmıyorum bile .
Sonra u30 dan dipten iki kat gitmiş vaybe demek başka .
Bende iki tane vardı dipten iki kat yapan u30 hissesi .
Benim ortalamam dipte olmadı satışımda tepede olmadı .
Trendin %40 i aldık sadece durum kısaca bu . Ben sattıktan sonra %25-30 daha gittiler .
Ha bazı hisselerde baltayı taşa vurduk vs vs
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
TL 'nin abartı bir değer kazandığı yok sepet kura bakınca, hatta geçenlerde eurtry rekor tazeledi. 2001'le alakası yok bu düşüşün. Dolar hızlıca 6-7 liraya vurup geri çekilse ve sonrasında yapısal reformlar gelmeye başlasa, EU ile fasılları açma yoluna girilse 2001-2008 dönemine benzeyebilirdi.
Dolar globalde sürünüyor. Dünyayı dolarize edip ABD varlıklarına rekor üstüne rekor kırdırdılar. Geçmişte de benzerleri var, tüm dünya doları alıp ABD borsalarına oluk oluk para akıtıyor, ABD'de borsalar %15 gitse dolar endexi %15 geri gelse sonuçta kazanç yok, bedavadan amerikayı fonlama var...
Trump seçildiğinde dolar azaltıp diğer gelişmekte olan ülke paralarına ağırlık vermek lazımdı ki seçildiği gece öyle bir tepki oldu. Sonra global çete öyle bir algı operasyonu yaptı ki herkes Trump şunu yapacak bunu yapacak dolar uçacak moduna girdi. Oysa çetenin pozisyon Hillary'e göreydi algıları bozup pozisyon değiştirmek için zaman ve karşı pozisyon yarattılar. EU dağılacak algısını da ince ince işlediler.
Eskiden %50 dolar %50 euro yapardım döviz alışlarımı, oluşturulan algıya kapılıp %100 dolar yaptım. Buradaki birçok kişi de öyledir sanırım. Geçen hesapladım %50 euro %50 usd yapsam şu an dahi kardaydım. 2001 sonrası TL değer kazancıyla zerre alakası yok şu anki durumun. O dönem euro da geri geliyordu + oluk oluk para aktığı için TCMB 5 milyar dolarlık alım ile müdahale ederdi, her gün döviz alım ihalesi açardı... vs
İşte çok güzel bir tespit, bir çok kişi bu basit gerçeği görmüyor yada görmek istemiyor, aynı durum tüm yatırım araçları için geçerli, baz aldığımız zaman ve kriterler çok ama çok önemli, aslında ince eleyip sık dokunduğunuzda bir çoğumuzun zararda olduğu gerçeği ortaya çıkıyor,
Tüm bunlar nedeniyle bu başlıktaki tüm eskiler "biz sadece paramızı korumaya çalışıyoruz" der, hatta en güzeli Sn. Enki nin sürekli söylediği "paramız nerede erisin"
Aynen sn. Cool bende Euroları dolara çevirmiştim..
Ancak DXY düşük tutmak..daha doğrusu Euro'yu güçlü tutmak gibi bir zorlama ortalıkta..
Dolar düştüğünde ise EM para birimleri değerleniyor..borç yükleri hafifliyor..büyümeleri artıyor..ortalık şen şakrak oluyor..
Ama sömürüde tam gaz..hem yetiştir büyüt, hemde etinden sütünden faydalan..:kahkah:
İlahi sevgili Lutfu..akşam akşam tebessüm ettirdin beni..ben borsacıları karda sanıyordum, yanılıyormuyum..
Bu sistem globalde tasarrufçuyu ezme sistemi..zengin daha zengin, fakir daha fakir sistemi..hatta olayı geliştirirsek zamanla zengin ülkenin daha zengin, fakir ülkenin daha fakir olacağı sonucunu çıkarabiliriz..şimdilik portföy yatırımları ile idare edelim bakalım..:(
Discover dostumuz burada. Grafikte. Kripto para almış.
https://pbs.twimg.com/media/DJtO-r-X...jpg&name=large
Malesef hocam çoğu karda değil, sistemde görünen kar aldığı fiyat ve şuanki son fiyat arasındaki farkı kar kabul edip yeşil görünüyor portföyleri ama enflasyonu çıksan hatta bazılarında enflasyonu bile çıkmadan işler kötü,
Yani bakış açısı herşey bir hesap yapsak toplasak çıkarsak "sözde rekor kıran borsa" enflasyona karşı hala kötü, dolara avroya göre hala kötü...
Uzun süre tuttuğum dolarları hep TL mevduat ile kıyaslardım, benim portföy hep dayak yedi, ama son 3-4 yılda anca kafa kafaya gelmiştir, yani uzun süre elde tutulan dolar bile kötü...
Altın var işte o efsane 2008 öncesi alan çok karda, 2011 de alan faizle kıyaslarsak kötü...
Benim şahsi fikrim; uzun sürekli TL mevduat kafa rahat ama bunun için iyi bir birikim olması şart, stres minimum...
Tüm yatırım araçlarını gömdük mü evet gömdük buyurun cenaze namazına :)
Aslında bunlar hep uzun uzadıya hesaplanması ve karşılaştırılması gereken konular ben çala kalem kendi düşüncelerimi yazdım, amacım kimseyi ne eleştirmek ne yüceltmek,
Ama şunu yazayım arsa rantı ile zengin olanlara kıl oluyorum :)
Bu tarz bir yaklaşımı yatırım olarak görmüyorum...
3.4359 üzerinde saatlik kapanış yaparsa seans açılışında 3.47 lerde alır soluğu bence :oleyo:
https://i.hizliresim.com/OydzjQ.png
Kapitalist sistemin tüm yatırım araçlarında, "papaz kaçtı" oyunu mantığı vardır.
Siz satarsınız biri alır.
Siz kar edersiniz, o ise, maliyet ya da zarar...
İşin tadını kaçıran tüyolu, maniplasyonlu karlardır.
Hele hele siyaset de kullanılırsa suç bir yana işin kabul edilebilir bir yanı kalmaz.
Siyaset deyince.. Biz de en büyük yatırımcı hala devlet.
Yöneticilerden biri size yapılacak köprünün yerini önceden bildirirse, bu tüyo ile bedavaya kapatılıp bir kaç sene sonra 100 katına satılan araziden elde edilen kar bu cinstir.
Yeni bir güne dolar kuru artı başladı...:)
Yeni gün yeni ümitler demek...
İyi geceler.