Originally Posted by
varsayım
1982 dogumluyum yani 40 yaşındayım. Sanırım, cauti hocamın, özel sektörü bıraktığı yaştayım.
Bugünlerde, ucuz konut kredisinden faydalanmak adına, kira getirisi yüksek, kira çarpanı 200-250 arasında olan bir konut almak istiyorum. Eğer bunu başarabilirsem, sadece kira gelirlerimiz ile, tüm ailemin orta veya orta/üst seviyede yaşamını sürdürebiliyorum. Yani, çocuğu özel okula göndermek ya da tatil yapmak v.s.
Şu anda ben çalışmıyorum, eşim 2 buçuk sene önce iş hayatını bıraktı, akademik kariyer (çok seviyor üniversitede zaman geçirmeyi, acayip mutlu) yapıyor/yapmaya çalışıyor. (doktora öğrencisi)
Ben çok mutlu ve huzurlu olduğum bir işte çalışıyorum. (özel sektör)"
Yaptığım planlamada;
Hedefim;
1) Sadece Kira gelirlerimiz ile tüm yaşamsal giderlerimizi karşılayalım. (Şu anda %70 civarı karşılıyorum)
2) Faiz, hisse al-sat geliri, temettü v.s. gelirleri ile yatırımlarımızı büyütelim
3) Benim maaşım ile yatırımlarımızı büyütelim
4) Benim ve eşimin danışmanlık gelirleri ile yatırımlarımızı büyütelim
modundayım.
Şu an iş hayatındaki önceliğim para olmadığı için daha mutlu ve huzurlu çalışıyorum.
40 yaş özetim budur.
Hassas olduğum konular:
1) Sağlık / Sigorta: Eşim ve oğluma, evlere ve eşimin arabasına tam kapsamlı sigortalar yapıyorum (hedge)
2) Sağlık: Kaliteli ve sağlıklı gıda için ciddi para harcıyorum. En büyük kalemim, mutfak gideri
3) Konfor: Konforumdan ve huzurumdan ödün vermiyorum.
4) Fayda / Maliyet analizi: Bunları yaparken de, iktisat derslerinde öğrendiğimiz benefit/cost analyses ı gündelik hayatımın her noktasında kullanıyorum. Bir ürün alırken, bu ürün bu fiyat eder mi? En az aynı kalitede, Daha ucuzu var mı? vs
5) İnsanca yaşamaya çalışıyorum.
>Foruma katkı sunan herkese de çok teşekkür ederim<