https://x.com/yatkatborsa/status/196...682507059?s=08
Printable View
Matriks halka arzdan beri fiyatlamasını ne şekilde yaptı? dolar bazında ne kadar atış gösterdi, 2021 den beri buyrun, herkes hisse arıyor, gözünün önünde matriks, kimse görmüyor, tek tük gelenleri de spek perişan ediyor.
Matriks, 30–31 Mart 2021 tarihlerinde sabit fiyat yöntemiyle 28 TL fiyatla halka arz edilmiş.
Güncel Fiyat ve Dolar Karşılığı
Bugünkü işlem fiyatı yaklaşık 24,22 TL seviyesinde
Güncel USD/TRY kuru yaklaşık 1 USD = 41,08 TL
Buna göre:
24,22
*TL
41,08
*TL/USD
≈
0,59
*USD
41,08*TL/USD
24,22*TL
​
≈0,59*USD
Yani, bugün Matriks hissesi dolar bazında yaklaşık 0,59 USD seviyesinde işlem görüyor.
Dolar Bazında Fiyat Değişimi (Halka Arz → Bugün)
Tarih TL Fiyat USD fiyat (yaklaşık)
Halka Arz (Nisan 2021) 28 TL ~0,68 USD
Bugün (29 Ağustos 2025) 24,22 TL ~0,59 USD
Halka arz fiyatı (28 TL) → dolar bazında ~0,68 USD.
Bugün ise ~0,59 USD.
Bu durumda dolar bazında hisse fiyatı hâlâ halka arz seviyesinin altında seyrediyor.
Özet
Matriks’in halka arz fiyatı: 28 TL ≈ 0,68 USD.
Bugünkü fiyat: 24,22 TL ≈ 0,59 USD.
Yani, TL bazında 28 TL → 24,22 TL (düşüş), dolar bazında da yaklaşık 0,09 USD değer gerilemiş durumda.
Şirket hiç mi para kazanmadı sizce. Kağıt yok diyenlere duyurulur. Biraz siz de gözatın...
Alanlar bin pişman 5 yıldır yatırımcısını kazandırmamış bundan sonramı kazandıracak gelenleride tiksindiriyolar benim gibi hergün çıkacak dedikçe terse gidiyor borsa soygun yeri olmuş
Piyasada farkındalık önemli maalesef mtrks’in temelini ve hikayesini görebilen yok..
Piyasa toparlarken en önde tahtayı aldılar yukarı ki kimse alamasın alt fiyatlarda kalkmayanlara yönelsinler şimdi de mide bulandıran hareketlerle osmanlı-iş karşılıklı tek elden bıktırayım modunda..
İnceden her gün citi üzerinden de 40-50 bin lot alarak 1.3 milyon lota ulaştı ..
Son 3 yılın performansını da bırakayım son durumda;
https://i.hizliresim.com/tmu6bgt.png
Gelecek de elbet bir gün gelecek..:kahkah:yeter ki ALLAH ömür versin..biz aylar önce beklentileri aliyoruz..gerisini de sabır ederek bekliyoruz..tarlamizi sürüyoruz,tohumumuzu ekiyoruz,gubresini veriyoruz,gerisi de ALLAH in yagdiracagi yağmura bırakıyoruz..tahtanin hareketlerine baktigimizda bazen biz bile söylediklerimizden şüphe ediyoruz..ama eninde sonunda zaman bizi haklı çıkarıyor...sabır sabır sabır diyorum...kripto beklentisi ile ilgili somut gelişmeler olduğunda göze hoş gelecek agresif hareketler bekliyorum...
Mtrks tavan olunca keko başkan çalı dibinden kafasını uzatır yanlız daha çok gitmesi lazım ki enflasyon u yensin… Ben az miktar la borsadayım borsa bitik bence zararı kurtaran gitsin başka yatırım yapsın pandemi sonrası borsada kazançlar yok artık..
Doğrudur dostum..bu borsa son bir iki yıldır moralimizi çok bozdu..bize yazma hevesi bile bırakmadılar...tavan olunca biraz moral bulup yazdım...bu borsada temel her şeydir...eninde sonunda fiyat gelir temelin gösterdiği yere oturur...bence borsada en kötüsünü atlattık...iki ay önce israil irana saldırdığında en kötüsü zaten yaşandı...faizlerin de düşmeye başladığı bir ortam ,borsanın da daha iyiye gideceğinin işaretlerini veriyor...
ekonomilerde genişleme ardından da daralma, ardından da tekrardan genişleme süreçleri daima yaşanır...bu bir döngüdür..tarihten beri de böyle olmuştur...tıpkı bir insanın nefes alıp vermesi gibidir...bence artık nefes alma süreci ve dolayısı ile genişleme süreci yaşanacak...ben artık etrafımdakilere hisse alın tavsiyesi veriyorum...artık hayırlısı diyorum..umarım yüzümüz kara çıkmaz...
İnşllah dediğiniz olur Brksn var sadece sizin takip ettiğiniz listeden bir ara maliyete geldi sonra brüt yedi 1 yıldır zararda enflasyon da eklersek 18 ler de maliyet e gelir yani hisseler de 1 e 10 20 kat kazanmak çok zor artık farklı yatırım tercihleri yatırımcıları borsadan kaçırdı gelecek hem ekonomi ve borsa açısından zor. O yüzden %10 sermaye ile borsa ya devam ytd..