0.35 di geçen hafta sanirim
Printable View
0.35 di geçen hafta sanirim
Doge boyle hareket eder.
Durur.
Sonra 1 hafrada 4 kat 7 kat gider.
Sonra çoker dibe.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
iota da katliam var, uçlarda yaşıyor ortası yok bende onun bu halini seviyorum.
Market cap o an itibariyle dolaşımdaki coinin toplam USD değeri.
Örnek
XXX coin olsun.
Max Supply : 5 Milyon Coin.
Total Supply : 2 Milyon Coin.
Bu demektir ki daha ÜRETİLECEK 3 Milyon coin daha var. Dikkatli olmak lazım.
Market Cap hesabı total supply x USD değeridir.
Uzun lafın kısası ben şu an 3000 ila 7000 dolar arası market cap değeri olan total supply en az %50 olan walleti düzgün çalışan ÇÖP coin bakıyorum. Var bir kaç tane. Ama henüz BTC yukarıda iken sadece fikir olarak duruyorum.
POS üzerine inşaa edilmiş çoğu coin (belki de hepsi) genelde interest (faiz) verirler. Kimi %1 kimi %50. Bu coinlerde market cap ve total supply bu faize göre hep artar. Tabiki POS olmanın avantajı tek bu değildir. Madenci bilgisayara ihtiyaç olmadığı için transaction (coini bir yerden bir yere göndermek) genelde sorunsuzdur. Bir kaç ucuz VPS i node yaparak sistem ayakta tutulabilir.
Kötü yanı ise madencilik olmadığı için madencilik yapanların dikkatini çekemezsiniz.
POW yani Madenciye ihtiyaç olan bir coinde zorluk artar ve herkes madenciliği bırakıverir ise o coinde transaction sekteye uğrar.
Veya biri gıcıklık yapar Güçlü antminer makineleri ile aynı bir çete gibi gelir coinin zorluğu arttırır sonra çekip gider. Siz geride kalanlar o yüksek zorluğu giderinceye dek haftalarınız geçer. Tam düzeldi derken yine gelirler..Coinin transactionı sekteye uğrar. Belki haftalarca coinin gitmesini gelmesini beklersiniz.
Yine de şahlanıyor, yılanoğlu geri geliyor $18k :oleyo:
Bitcoin'i bitirecek unsurları okuyunca istemsizce güldüm. Halbuki o başlığa gelinceye kadar ne güzel de anlatıyordu.
Satoshi büyük dahi ama çok fatal bir mistake yapmış bu yüzden bitcoin bitecekmiş, yaw hee hee.
Adam 3-5 sene sonrasını değil 2140 senesine kadar dönemi hesaplamış/planlamış. 10 senedir de takır takır çalışıyor kurduğu sistem.