Originally Posted by
behzat
Burada bazı kardeşlerimin BUCİM'in klinker kapasite artış yatırımının bittiğini yazdıklarını okuyorum.ÇED raporu yeni alındı.ÇED raporu alınmadan yatırıma başlanması mümkün mü?
Ancak;burada şeffaf olmayan ve belki de yanıltıcı veya gizlenen bazı bilgiler olabilir.
Şöyle ki;Bursa'nın mahalli dergilerinde çok önceden çıkan yazılarda klinker kapasitesi arttırımı için ÇED raporunun alındığını ve yatırımın 2017'nin ilk çeyreğinde devreye gireceğini yazıyor.
ÇED raporu için çok önceden başvuru yapıldığı halde raporun onaylandığı neden şimdi bildirimde bulunuluyor?
Kısacası, kafa karıştıran bir çok haber...
Fabrikanın sitesinde yer alan klinker üretim kapasitesi yıllık 1.400.000 ton.
BUCİM son 10 yıldır sahip olduğu 1.400.000 ton klinker kapasitesi kullanımının tamamına hiç ulaşmamış.Üstelik inşaat sektörünün çıldırdığı,şehirlerin yeniden yıkılıp yapıldığı ve dahi BUCİM için büyük önemi olan İzmir otoyol projesinin kendi bölgesinde bitmesine rağmen. bu kapasite doldurulamamış.
Peki şimdi bu yatırım neden yapılıyor olabilir?
Denizli Çimento gibi bir çimento fabrikası üretiminin %29'unu İzmir Limanına olan 247 km mesafeye rağmen ihraç edebiliyorsa,BUCİM 45 km uzakta olan kendi limanından adam gibi ihracata mı hazırlanıyor?
2016 yılında tam bir komedi olan 6.200 ton olan toplam ürün ihracatı bunu ne kadar doğrular?
Görünen o ki;yönetim yatırımcıya yeterince şeffaf bilgi sunmuyor.