Kiymetli buyugum,
Bu "vatandas ne halk ne?" sorusunu size sorduran haberlar falan hic de tesadufi yanlislar degil emin olun. Bugun koyluyu koyunde "Buraya 200 asker yığarım" diye tehdit edebilen ve devletin "hot" demedigi elitler haric hepimiz reaya olacagiz bir sure sonra.
Gecen hafta saglik bakani korona vaka sayilari yerine degisiklik net bir sekilde anlatilmadan hasta vakalarinin aciklanmasi hakkinda su aciklamayi yapti:
"Bilelim ki, salgınla mücadele sürecinde, devletimiz, HALKININ SAĞLIĞI KADAR, ULUSAL ÇIKARLARINI DA korumaktadır. Çünkü salgın hayatın bütün alanlarını etkilemektedir. Mesuliyeti olmayan bazı kişilerin tenkitleri, fotoğrafın bir noktasına mercekle bakıp, leke aramaktan farksızdır"
Her gun vatandasin cocuk yerine konmasi hususuna hic girmiyorum ya da vaka-hasta gecisinin oldugu gunlerde sayilarda atlama olmamasinin dogru olamayacak olmasina da girmiyorum ama samimi bir sekilde "halkin sagligi ile ulusal cikarlar farkli seylerdir ve celisebilir" diye dusunebilen bir tane turk vatandasi var mi merak ediyorum. boyle dusunen birisi ulkede bakan mi oluyor anlamiyorum. para mi yani olay? 10 bin kisi anlami muglak sekilde aciklanan ve hafife alinan bir virus nedeniyle olse ama super bir turizm sezonu gecirsek kabul edilbilir bulan birileri mi var yani bu ulkede? bu insanlar yoksa bakan mi? vatandasin canini onemsemeyen cebini hic onemser mi? bakan beyin sozlerinden ziyade, bu sozlerin gundem olmamasi cok daha korkutucu benim icin. bu normal yani, ben normal degilim diyorum.
bence bu ulkede malesef 10 yildir ne egitim, ne hukuk ve ekonomi ne de ahlak; malesef hic bir sey iyiye gitmiyor. gidecek gibi durmuyor. tahminim on onbes yila uc otuz paraya ulkenin mevcut uretim altyapisini yabancilara satmis oluruz, calisanlarin 80%i asgari ucret alan ihracat neferleri olur ama ihracat pastasini da patronlara yediririz. gazetelerimizde de ihracat rekor kiriyor diye birbirimizi pohpohlariz.